“MITÄ SULLE KUULUU?”

Tuesday 22. October 2019 / by nadjastrange

Tuli vahingossa yli kuukauden postaustauko. Ihan silmänräpäyksessä on aurinkoinen syyskuu muuttunut pimeäksi ja sateiseksi lokakuuksi. Mitään ihmeellistä ei näiden viikkojen aikana ole tapahtunut, mutta oon näköjään kuluttanut vapaa-aikani poissa tietokoneen ääreltä.

Avataan nyt kuitenkin vähän kuulumisia, koska koen sen olevan sopiva tapa hiljaisuuden rikkomiseen ja normisisällön pariin palaamiseen. Heti ensimmäisenä normisisältöjen listalla on syksyn kirppislöytöjen esittely, oon nimittäin tehnyt aivan huikeita löytöjä. Mutta nyt niihin kuulumisiin:

Terveys ja harrastukset

Mulle iski noidannuoli syyskuun alussa. Se oli ensimmäinen selkävaivani ikinä, joten heti ensimmäisenä mietin, että tätäkö vanhuus on? Meneeko seuraavaksi lonkka?

Onneksi pääsin työterveyden kautta fysioterapeutille, joka sai tilannetta paljon parempaan suuntaan. Alkuun selkään sattui niin paljon, etten pystynyt edes kävelemään.

Tämä vastoinkäyminen tuli tosi ikävään aikaan, koska mulla oli roller derby -harrastuksen kanssa tosi hyvä draivi päällä. Kävin ahkerasti treeneissä ja olin asettanut itselleni uuden inspiroivan tavoitteen. Selkävaivojen myötä kuitenkin tuli takapakkia, mutten aio luovuttaa! Oon huomenna menossa treeneihin ja aion ottaa iisisti. Pidetään peukkuja, että tällä kertaa pystyn jo tekemäänkin jotain. Pari viikkoa sitten kokeillessa pelkkä rullaluisteluasento sattui selkään. Mutta kyllä tää tästä!

Työt

Oon ollut jo puoli vuotta uudessa työpaikassa! Aika menee tässäkin suhteessa nopeasti, vaikka samalla tuntuu siltä, että olisin ollut siellä jo ikuisuuden. Uudet ihanat työkaverit ja mielenkiintoiset haasteet kyllä inspiroivat kovasti. Kyllä kannatti vaihtaa työpaikkaa, vaikka se alkuun jännittikin!

Postauksen kuva on muuten otettu muutaman viikon takaiselta työreissulta Porvoosta.

Ihmissuhteet

Viime lauantaina juhlittiin rakkaiden ystävieni häitä, joissa sain kunnian toimia kaasona. Hääjärjestelyt sujuivat ihan yllättävän smoothisti ja itse hääpäivä oli IHANA! Mun hillitty itku meinasi muuttua huutoitkuksi kun hääpari luki toisilleen itse kirjoittamansa valat. Oon tosi kiitollinen siitä, että sain olla näin ihanassa päivässä mukana. Ja samalla oon niin onnellinen siitä, että hääpari on löytänyt toisensa.

Häiden lisäksi on viime viikkojen aikana juhlittu myös toisen ystävän babyshowereita. Yllätys onnistui tosi hyvin, ja vitsi miten ihanaa ylläreiden suunnittelu on!

Koti

Me asutaan vuokralla, mutta ollaan viime aikoina alettu haaveilemaan omistusasunnosta. Ei varmaankaan tulla vielä pitkään aikaan saamaan mitään aikaiseksi tällä saralla, mutta erilaisia asunnonvälityspalveluita on selattu ja täydellisiä asuntoja fiilistelty jo oikein olan takaa. Miksi kaikki ihanimmat maksaa jotain miljardin? Ja miksi rahatilanne sallii korkeintaan siirtolapuutarhamökin oston, vaikka haaveissa on asunto jugend-talossa kantakaupungissa?

Mitä muuta?

Mulle iski viime viikolla ahdistus, josta en oo vieläkään päässyt täysin eroon. Kaikki alkoi siitä, kun Triplaan aukesi useita halpisvaatekauppoja. Kauppoja, joiden tuotteet on valmistettu toinen toistaan huonommista materiaaleista ja kurjemmissa oloissa. Ja sitten ne rytkyt on vielä rahdattu sieltä toiselta puolelta maapalloa tänne Suomeen, jotta joku voi käyttää vaatetta kerran kunnes se nukkaantuu ja heitetään roskiin. Mihin me tarvitaan uusia ostoskeskuksia ja uusia vaatekauppoja? Maailmahan on täynnä vaatteita jo nyt!

Samalla kuitenkin tiedostan olevani itsekin osa tätä ongelmaa – ja tämäkin ahdistaa. Enhän mäkään ole lopettanut shoppailua täysin. Ostinhan mä niihin viime viikonlopun häihinkin Asokselta kaasomekon. Ja haaveilenhan mä uudesta talvitakistakin, vaikka multa löytyy kaapista pari vanhaa lämmintä ja ehjää talvitakkia.

Oon onneksi oppinut asettamaan itselleni rajoja. Päätin elokuussa, että tänä syksynä saan ostaa itselleni uutena vain mekon häihin, sekä uuden talvitakin (koska kolmas talvi putkeen samoissa takeissa kyllästyttää, vaikka se onkin oikeasti tosi huono tekosyy uuden takin ostamiseen). Talvitakkia ei ole vielä löytynyt, ja nyt voisi olla hyvä sauma päättää, etten aio ostaa sellaista ollenkaan – ellei kirppikseltä löydy sitä täydellistä yksilöä. Kirppistelystä en siis aio luopua, vaikka sitäkin on tullut vähennettyä paljon.

Huh, tulipa sekalainen setti kuulumisia. Nyt kun pieni postaustauko on katkaistu, niin palataan myöhemmin asiaan niiden tämän syksyn kirppislöytöjen kanssa.


8 Responses to ““MITÄ SULLE KUULUU?””

 1. Sissi says:

  Mulla tuli ihan samat fiilikset niistä Triplan uusista halpavaatekaupoista.. vaikka itekin oon osa ongelmaa, enkä mitään erityistä oo tehnyt omalta osaltani vielä ongelman korjaamiseksi.

  • Anonyymi says:

   Itse koen samaa ongelmaa isoissa ostoskeskuksissa ja halppisliikkeissä… Vaikka onhan se hienoa, että työpaikkoja tulee lisää ja näin työttömyyttä voidaan pienentää (edes vähän…) myös turistit voivat ostaa vaatteita, joka vaikuttaa sitten liike talouteen tjn :D
   Mutta olen käsitännyt, että jotta talous saadaan nousuun, niin ihmisten pitäisi kuluttaa enemmän? On nykymaailma miele kiintoinen paikka :D

   • Anonyymi says:

    Toisaalta, eihän sen kulutuksenkaan tarvitse tarkoittaa halpakauppoja. Kiertotalous, käsityö, taide, (kestävät) ravintolat ja palvelut voi kuitenkin kaikki olla osa sitä. Toki niistäkin monesta päästöjä kertyy, mutta vähän vähemmän järjetöntä tahtia.

    • nadjastrange says:

     Kiitos kommenteista ja hyvästä keskinäisestä keskustelusta. Te lukijat ootte kyllä ihan parhaita!

     Oon samaa mieltä viimeisen anonyymin kanssa; kulutusta ei tarvitse lopettaa, mutta laatuun ja palveluihin kannattaa panostaa.

     Entä jos kävisi esimerkiksi hieronnassa sen sijaan että ostaisi pari uutta vaatetta? Ilmasto ei kuormitu, kaappeihin ei kerry turhaa roinaa, ja samalla tulee tuettua yksityisyrittäjää. :)

 2. Riikka says:

  Hei! Mukavaa, että palasit taas blogin äärelle. :) Ootan kovasti jo kirppispostaustasi! Sulla on tosi magee tyyli. :>

 3. Anonymous says:

  Itsellä työpaikka Triplassa, joten sen tavoin tykkään siitä :D mutta muuten ei. Ja ootko tutustunut emmy.fi? Siellä on vaikka mitä edullisesti! Tosi fiksu nettikirpputori – hinnat kohtuulliset ja suht hyvä valikoima.

  Ja kantsii tarkkailla SRV:tä, mieheni puoliksi vitsillä osallistui asuntoarvontaan 2014 ja voitti omistusasunnon, hinta oli 1/5 osa siitä mitä oikeasti olisi ollut ja keskustaan sporalla vaivaset 10min(tietty jos liikennevalot vihreenä niin 5min :D)

  • nadjastrange says:

   Öööö miten voi käydä noin hyvä tuuri että voittaa tollasessa arvonnassa?? Huhhuh! Kyllä kelpais! Itse oon voittanut arvonnasta hikinauhan ja hillopurkin… :D

   Ja emmy.fi:tä oon välillä vilkuillut, mutten oo ainakaan vielä päätynyt tilaamaan sieltä mitään. Kiitti kun muistutit sen olemassaolosta.
   Pitää käydä tsekkaamassa :)

Kommentoi