ONKO SUN LAPSUUSMUISTOT TURVASSA?

Monday 16. September 2019 / by nadjastrange

Kaupallinen yhteistyö: Pelican Self Storage ja Indieplace

Kalliossa on ihana asua. Kulkuyhteydet on loistavat, kaikki palvelut on lähellä ja naapuritkin ovat saman henkisiä. Fun fact: täällä myydään Suomen eniten kauramaitoa väkilukuun nähden. Mutta ei tämä Kallio todellakaan mikään lintukoto ole!

Elokuussa tuli viisi vuotta siitä kun muutettiin tänne. Sinä aikana meidän taloyhtiön varastoon on murtauduttu muistaakseni neljästi, joista kahtena kertana murtauduttiin juuri meidän komeroon. Ensimmäisellä kerralla sieltä vietiin KAIKKI vähänkin arvokas; Aleksin pukuja, lumilautoja, tennismailoja, kalastusvälineitä, luistimia yms. Jäljelle jäi vain kauhea sotku ja kanaverkosta tehtyyn oveen leikattu reikä. Toisella kerralla komeron lukko oli rikottu, mutta varastosta ei oltu viety mitään – eihän siellä ollut enää mitään varastettavaa, kun edelliset varkaat olivat olleet sen verran tehokkaita :D

Kotivakuutus kyllä korvasi menetetyn materian, mutta harmitusta ei pysty yhtä helposti paikkaamaan. Aleksi otti varastomurrot yllättävän rennosti, mutta mulle jäi pitkäksi aikaa turvaton olo. En uskalla mennä yksin käymään meidän varastossa, enkä halua viedä sinne säilytykseen mitään tärkeää.

Meidän 47m2 kaksio on ollut aika koetuksella, kun kämppä on ollut täynnä ties mitä roinaa aina joulukoristeista lapsuusmuistoihin. Myös esimerkiksi talvitakit ovat tähän asti olleet ympäri vuoden meidän minieteisessä. Lisäksi makuuhuoneessa on ollut jo n. kahden vuoden ajan kolme isoa pahvilaatikkoa täynnä mun lempisatukirjoja, rakkaimpia leluja ja muita ihania muistoja. Ne tavarat ovat mulle sen verran tärkeitä, etten ole missään nimessä halunnut viedä niitä varastoon. Eihän mun 6. luokalla tehdyissä vampyyripiirustuksissa mitään varastettavaa olisikaan, mutta en kestä sitä ajatusta että joku tuntematon ihminen kävisi kaikki nämä mulle tärkeät tavarat läpi.

Meillä (no okei myönnetään, että mulla) on ollut jo pitkään haaveissa varaston vuokraaminen. Oon kuitenkin ollut aika huono hoitamaan asiaa, joten tämä blogikampanja Pelican Self Storagen kanssa tuli täydelliseen saumaan. Tosin nyt kun tavarat ovat turvallisesti varastossa ihmettelen miksen tehnyt tätä jo aiemmin.Varaston vuokrausprosessi toimii niin, että ensin mennään käymään Pelican Self Storagen toimipisteessä tekemässä varaston vuokraussopimus, käydään katsomassa varastotila ja otetaan käytännön vinkit haltuun yhdessä työntekijän kanssa. Myymälästä voi halutessaan ostaa kaiken mahdollisen pakkausmateriaalin jota vain voi tarvita. Löytyy pahvilaatikoiden, teippien ja kuplamuovien lisäksi vaikka mitä suojia huonekaluille ja tauluille.

Kun kaikki tarvittavat pakkausvälineet on haalittu, on aika siirtyä kotiin pakkailemaan. Aika jännästi sitä varastoon kuuluvaa tavaraa ilmestyy jostain koko ajan lisää. Meiltä löytyy esimerkiksi joitain sisustusesineitä joita säästellään, koska “kyllä me vielä joskus asutaan isommassa kämpässä jonne nämäkin taulut ja lamput mahtuvat esille”. Ne ylimääräiset tärkeät tavarat voi viedä varastoon sen sijaan, että niitä yrittää säilöä esim. ikkunalaudalla tai olohuoneen seinää vasten. Näin saa muuten aika monta neliötä kotoa vapautettua!

Pakkaamisen jälkeen on aika viedä tavarat varastolle, ja tätä varten voi lainata ilmaiseksi peräkärrynkin jos sellaista tarvitsee. Varastolla kaikki hoituu nopeasti ja helposti. Ei tarvitse tehdä muuta kun kantaa (tai rullata) tavarat varastoon ja lukita se. Kaikki on nopeaa ja helppoa!

Ja mikä parasta; varastot ovat valoisia, puhtaita ja turvallisia. Enää ei tarvitse stressata mahdollisista kosteusvaurioista, varkaista tai huumepiikeistä varaston lattialla (kyllä, niitäkin löytyi meidän varastosta). Nyt on lapsuusmuistot ja muut ylimääräiset tavarat vihdoin turvassa!


6 Responses to “ONKO SUN LAPSUUSMUISTOT TURVASSA?”

 1. Anonymous says:

  Mulla onnekseni on edelleen kaikki lapsuuteen liittyvät tavarat vanhemmillani kotikotona, koska en ole jaksanut niitä raahata omaan kotiini :D Eikä sinänsä muistoja kamalasti ole tavaran muodossa, en jostain syystä ole kokenut tärkeäksi säilöä, en tosiaan tiedä miksi! Luultavasti se, kun haluan luoda mielummin uusia muistoja tilalle, en tiedä :D

  • nadjastrange says:

   Toi on kyllä hyvä että voi säilyttää siellä vanhempien luona tavaroita 😊 Mun äiti muutti, eikä uudessa kämpässä ollut yhtä hyvää varastoa, joten kuskasi kaikki mahdolliset lapsuusmuistot mun luo. Piti vaan ”hieman” karsia tavaraa. Oon sun kanssa kyllä samaa mieltä siitä, ettei ihan kaikkea tarvitse säästää 😁

 2. Maija says:

  Asiasta toiseen, mutta ootko Weecosin Curves-malliston mallina?

 3. Kati says:

  Itse olen tehnyt sen päätöksen, että tavaraa pitää olla sen verran vähän ettei sitä tarvitse säilöä varastossa odottamassa.. jotain? Ajatus hamstraamisests ahdistaa :D

  • nadjastrange says:

   Se on kyllä hyvä päätös! Me asutaan vanhassa talossa, jossa ei ole kaappitilaa nimeksikään, joten varasto on meillä vähän kuin lisäkaappi. Kesällä siellä säilytetään talvikamppeita, ja talvetta taas kesäkamppeita.

   Vaikka siltikin tavaran määrän karsiminen tekisi varmasti hyvää :D

Kommentoi