KAIKEN SEN VAIVAN ARVOINEN RISOTTO

Tuesday 27. August 2019 / by nadjastrange

Tein eilen kantarellirisottoa. Kokkailussa ei siis ollut mitään mitenkään erikoista. Mutta enpä voinut kuvitellakaan sitä, miten vaikean operaation kautta tämän risoton kantarellit päätyivät meikän lautaselle.

Oltiin viime viikonloppu mökillä kolmistaan Aleksin ja hänen äitinsä kanssa. Perjantai sujui oikein leppoisasti saunoessa, mutta lauantai ei mennytkään ihan niin putkeen, kun lähdettiin metsäkävelylle ja sienestämään. Olin varautunut hyttysten hyökkäykseen suihkuttamalla hyttysmyrkyllä koko kropan täyteen.

Yhteen asiaan en kuitenkaan ollut varautunut – HIRVIKÄRPÄSIIN! Mulla oli hupparin ja tuulitakin huput päässä, mutta silti oli mökille palatessa pää täynnä niitä pirulaisia. Enkä yhtään liiottele sanoessani, että pää oli täynnä niitä. Sain itse revittyä päänahasta irti 12 hirvikärpästä, jonka jälkeen yksi yritti väkisin kiivetä mun silmään. Aleksi joutui repimään sen irti kun en itse paniikissa pystynyt tekemään asialle mitään. Tässä vaiheessa aloin itkemään. Lopulta Aleksi ja anoppi istuttivat mut tuolille ja he kaivoivat apinatyyliin mun hiuksista ötököitä. Tässä vaiheessa lopetin hirvikärpästen määrän laskemisen.

Käytiin tämän episodin jälkeen saunassa sekä järvessä uimassa. Illalla grillatessa löysin hiuksistani vielä kolme kärpästä lisää. Tosin veikkaan, että nämä kaverit olivat jääneet johonkin mun hupparin syövereihin ja kipittivät päähän vasta siinä vaiheesssa. Toisaalta se on ihan sama milloin ne viimeiset kolme oli sinne hiusten sekaan päätyneet. Yksi asia nimittäin oli varmaa; en todellakaan ollut lähdössä sunnuntaina uudestaan sienimetsälle! Olin niiiiin lähellä Britneyn vuoden 2007 hiustyyliä ja hermoromahdusta.

Eilen kuitenkin uskalsin kokkailla ruokaa hirvikärpäsmayhemin saaliista. Tein elämäni ensimmäistä kertaa kantarellirisottoa, ja toi muuten oli heittämällä paras risotto jota olin koskaan syönyt. Risotto oli kyllä kaiken sen kärsimyksen arvoista.


4 Responses to “KAIKEN SEN VAIVAN ARVOINEN RISOTTO”

 1. ida ihana says:

  Voi ei, mutta kiitos inspiraatiosta!:) Sienirisotto on ollut pitkään kokkailuhaaveissa, ja nyt kyllä aion sen toteuttaa! Toivottavasti ilman niitä hirvikärpäsiä kuitenkin ;)
  Ihanaa loppuviikkoa!<3
  Ida Kotona kaupungissa -blogista
  http://www.lily.fi/blogit/kotona-kaupungissa

 2. Minna says:

  Millä ohjeella teit tämän? :)

Kommentoi