PUHELINKUVIA RUISROCKISTA

Thursday 11. July 2019 / by nadjastrange

Roikun vielä viime viikonlopussa, vaikka seuraava on jo alkamassa. Tiedän siis olevani tosi myöhässä Ruisrock-postauksen kanssa, mutten aio välittää siitä. Mulla oli nimittäin ihan superkiva Ruissi, jota haluan vielä ihan hetken aikaa fiilistellä.

Nyt vihdoin olen selvinnyt Ruissista ja energiaa riittää muuhunkin kun sohvalla makaamiseen. Mulle siis iski heti maanantaina hirveä flunssa. En kuulemma ole ainoa joka on ihan joka ikisen Ruisrockin jälkeen ollut kipeänä. Olishan se pitänyt tänäkin vuonna arvata, että kuume ja kurkkukipu sieltä hiipii heti kun festarit on ohi.

Ihan kiva, että vihdoin alkaa flunssa hellittää, koska tämä on mun ainoa kesälomaviikko tänä vuonna työpaikanvaihdosta johtuen. Otin siis töistä palkatonta lomaa ihan vain siksi, että voisin olla kipeänä. Huoh. No mutta koska harmituksessa vellomisesta ei ole mitään hyötyä, niin fiilistellään nyt sitä ihanaa Ruisrock-reissua!

Meitä oli iiiiiiso porukka festaroimassa. Ystävät olivat vuokranneet viikonloppua varten mökin, joka näytti kuvien puolesta tosi isolta. Kuvauksessakin luki, että siellä mahtuu nukkumaan 12 henkilöä helposti. Mökki kuitenkin oli puolet pienempi kuin mitä kuvien perusteella kuvittelimme – oli siis tosi ahtaat oltavat. Saavuin mökille jo torstaina, ja hetken mietin ettei meikä-introvertti tule mitenkään selviämään viikonlopusta ahtaassa mökissä miljoonan ihmisen kanssa. Mutta niin se sopu vaan sijaa antaa, eikä ilmapatjalla keittiön nurkassa nukkuminenkaan haitannut kun seura oli niin hauskaa!

Oli mökissä seuran lisäksi jotain muutakin hyvää; sauna, palju ja järvi. Tuli siis saunottua ja heitettyä vihdoin talviturkki! Ja tässä vaiheessa voidaan todeta, että se flunssa saattaa johtua mm. hyisessä järvessä hengailemisesta…

Mun perjantain Ruisrock-asun mekko oli tasan sama joka mulla oli päällä viime vuonnakin. Mulle iski tänä vuonna hirveä asukriisi. Siis niin paha, että mä kiertelin kauppoja ja ostelin vaikka mitä. Lopulta iski morkkis, palautin ostokseni ja puin kaapin kätköistä löytyneet vanhat vaatteet päälle :DTänä vuonna olin Ruisrockissa artistirannekkeella. Mun ystävät rakensivat ja houstasivat Pink Box -lavaa, jossa osallistuin solidaarisuus-aiheiseen keskustelupaneeliin. Tämä paneeli järjestettiin sunnuntaina, joten mulla oli pari päivää aikaa jännittää asiaa. En myöskään halunnut bailata täysillä, ettei väsymys (ja kröhöm krapula) häiritse skarppia keskustelua. Eihän se keskustelu lopulta ollut yhtään skarppia mun osalta. Eli ihan hyvin olisin voinut kreisibailata koko viikonlopun haha.

Mun lauantain asu oli niiiin hieno, vaikka itse sanonkin. Asukriisishoppailuiden ainoa vaate jonka pidin oli neonkeltainen t-paita tribaleilla. Siis täähän on niin epä-Nadjamainen, että alkuun hirvitti. Siis siksi koska paita ei ollut musta. Mutta kannatti astua oman mukavuusalueen ulkopuolelle tälläkin saralla – tämä asu oli lopulta mun lemppariasu koko vuoden 2019 aikana! Samoin uskaltauduin käyttämään ekaa kertaa ikinä pyöräilyshortseja julkisesti muuallakin kuin treeneissä.

Yleensä menen festareille ehdottomasti musiikin takia. Mutta ihan rehellisesti sanottuna tämän vuoden Ruissin artistikattaus ei ollut itselleni mitenkään erityisen kiinnostava. Olisihan ollut kiva nähdä esimerkiksi Travis Scott ja Migos livenä, mutta molemmat peruivat lopulta. Eniten odotin Megan Thee Stallionin keikkaa ja huhhuh miten hyvä se oli! Odotin kovasti myös Doja Catin, sekä viime vuoden Flow’ssakin esiintyneen Brockhampotonin keikkoja, joista kumpikaan ei tuottanut pettymystä. Hyvien keikkojen listalle pääsee myös Cledos, joka ei koskaan kyllästytä vaikka tämä taisi olla varmaan kymmenes kerta kun näin hänet livenä. Saisinpa edes 1/10 siitä energiasta. Huhhuh!

Keikkojen lisäksi Ruisrockissa nähtiin jotain aivan uutta! Pink Boxissa järjestettiin Suomen ensimmäinen festariympäristössä toteutettu Vogue Ball. Sen lisäksi nähtiin mm. huikeita burleski- ja drag-esityksiä. Ylläolevassa kuvassa on upea House of Disappointments.

Joka vuosi vannon, etten enää koskaan mene Ruisrockiin. Siis siksi, että oon vaan yksinkertaisesti liian vanha ja väsynyt festaroimaan muuten kuin kaupunkifestareilla. Ja saan sen hiton flunssan. Siitä huolimatta aina eksyn sinne Ruissiin uudestaan ja uudestaan. Eli katsotaan vaan, niin ensi vuonna on aika kullannut muistot ja oon ihan innoissani lähdössä :D


Kommentoi