4 ASIAA JOTKA OPIN ITSESTÄNI JUHANNUKSENA

Tuesday 25. June 2019 / by nadjastrange


Fomo on loputon
On ihan sama missä päin olisin juhannuksen viettänyt, olisin silti kokenut jääväni paitsi jostain. Ja tätä se some teettää. Fomo tulee sanoista fear of missing out, ja ai ettien että miten sitä tulikin fomoiltua juhannuksena. Vietettiin tänä vuonna ihan vaan kaupunkijuhannus ja mä olin vain perjantaina ulkona. Lauantain ja sunnuntain makasin kotona hirveissä selkäkivuissa enkä pystynyt tekemään mitään muuta kuin katsomaan toinen toistaan ihanampia Instagram-storyja mökkijuhannuksista. Fomo oli todellakin läsnä!

Haluan maalle/mökille
Se samainen fomo aiheutti mulle tosi vahvan fiiliksen siitä, että mun on pakko päästä jonnekin mökille tai vaikka pellon laidalle istumaan vielä tänä kesänä. Me asutaan kantakaupungissa ja normaalina arkipäivänä nään ehkä 5 puuta, joista yksi näkyy meidän ikkunasta. Nyt alkaa kaupunkilaismuijaakin katutyöt kyllästyttää ja luonnon rauha kiinnostaa. Mut saa siis kutsua viikonloppureissulle jonnekin landelle! :D

Välillä voi feidata
Mulle on pienestä asti opetettu että lupaukset täytyy pitää. Tietenkin välillä voi tulla esteitä, mutta lupauksista yritetään kuitenkin pitää kiinni. Tänä juhannuksena tajusin, ettei ihan aina välttämättä tarvitse. Vietin juhannusaattoa kahdessa eri paikassa, koska olin luvannut. Tämä asia tuli puheeksi vasta myöhään illalla, ja tajusin ettei mun seuralaiseni olisikaan loukkaantuneet jos olisinkin jättänyt tulematta. En tällä tarkoita sitä, etten olisi halunnut viettää molemmissa porukoissa aikaa, vaan sitä, että ehkä olisin stressannut ja fomoillut vähemmän jos olisin keskittynyt vain yhteen lokaatioon. Juhannus oli kuitenkin tosi ihana näinkin, mutta opinpahan että asioista kannattaa puhua rohkeammin.

Ehkä emännöinti oliskin ihan kivaa
Mä oon laiska. Ehkä maailman laiskin. Siksi oonkin yleensä sitä mieltä, että juhlien tarjoilut on vaan kivempi ja helpompi ostaa valmiina, jottei tarvitse kuluttaa aikaa ja energiaa kokkaamiseen tai leipomiseen. Mutta tänä juhannuksena tajusin, että olisi tosi kiva joskus emännöidä jotain tilaisuutta. Olisi ihanaa esimerkiksi kutsua ystäviä useammin kylään ja kokata/leipoa heille. Eihän tätä haavetta estä mikään muu kuin minä itse, joten kai se on vaan ryhdyttävä tuumasta toimeen.

Miten sun juhannus meni? Opitko itsestäsi uusia asioita tai koitko suuria oivalluksia?


4 Responses to “4 ASIAA JOTKA OPIN ITSESTÄNI JUHANNUKSENA”

 1. Anonymous says:

  Me oltiin vaan kotona, kun mies veti aamuvuorot ja haikailin somen perään, kunnes tajusin että oon 21 vuotta viettänyt mökillä juhannuksia ja tää oli nyt kolmas kaupunkijuhannus putkeen – eikä kyllä yhtään hullumpi! Söin jäätelöä ja chillasin, en käydy edes lenkillä, olin vaan kotona :D

  • nadjastrange says:

   Kuulostaa ihanan rennolta! Ja tosiaan, jos on 21 juhannusta viettänyt mökillä, niin onhan se kaupungissa oleminen kivaa vaihtelua. :) Ihanaa kesää sinne!

 2. TH says:

  Ihana mekko!!!! Mistä on? ☺️

Kommentoi