“ON SITÄ ENNENKIN SHEIKATTU!”

Sunday 16. June 2019 / by nadjastrange

Kaupallinen yhteistyö: Maldon & Tabasco


Mulla oli maanantaina huono päivä. En siis oo yleensä sellainen maantaipäivien kiroaja, mutta juuri viime maanantaina kaikki tuntui tosi vaikealta ja päivä pitkältä – kunnes astuin Gohan Wine Bariin! Siellä oli ihania tyyppejä vastassa ja mulle iskettiin heti ensimmäisenä Gin & Tonic käteen. Tästä hetkestä lähtien koko ilta oli aivan ihana! Osallistuin siis Maldonin ja Tabascon kokkikouluun, jossa opeteltiin uusia ruoka- ja drinkkireseptejä.

Meidät jaettiin kolmen hengen ryhmiin, ja mun ryhmässäni olivat ihanat Iina ja Juulia. Oli tosi kiva nähdä näitä tyyppejä pitkästä aikaa, ja samalla saatoin huokaista helpotuksesta kun ei tarvinnut olla yksin vastuussa siitä onko ruoka syötäväksi kelpaavaa. Tosin siitä ei olisi muutenkaan tarvinnut stressata. Gohanin omistaja oli tehnyt meille valmiit reseptit ja vastaili tarvittaessa vähän dillempiinkin kysymyksiin. Huomasin että itseäni vaivasi alkuun pieni epävarmuus ja kyselin koko ajan että “onko nyt tarpeeksi suolaa?” “entä nyt?”

Suolasta puheenollen; me kokattiin kaikki reseptit Maldonin suolaa käyttäen. Kokkikoulu sekä kaupallinen yhteistyö Maldonin kanssa tuntui mulle tosi luonnolliselta, sillä tää on ollut meidän perheen lempparisuola vuoden verran – tätä ennen en siis tiennyt että ihmisellä voi olla lempisuola.

Maldonilta löytyy laadukkaan merisuolan lisäksi maailman ihanimman tuoksuinen ja makuinen savustettu merisuola. Sillä saa ankeimmatkin reseptit pelastettua kun ripottelee vähän pyramidinmuotoisia savusuolakiteitä epäonnistuneen ruoka-annoksen päälle kuin Salt Bae konsanaan (googleta jos ei oo meemeistä tuttu tyyppi).

Maldonin lisäksi me kokattiin Tabascoa käyttäen. Sitä sekoitettiin kaikkeen aina Bloody Mary -drinkeistä jälkiruokaan! Opin illan aikana sen, että Tabascolla saa kivaa lisämakua moniin muihinkin kuin suolaisiin resepteihin. Mun normaali käyttötarkoitus Tabascolle on ollut mm. pakastepizzan, wokin, nuudeleiden, raejuuston (!!) ja kaiken mahdollisen maustaminen. Oon just se tyyppi jonka kaapista on aina pakko löytyä ne Tabascon klassikot, eli vihreä ja punainen chilikastike.

Tästä illasta muuten tarttui mukaan goodiebag, joka sisälsi monta erilaista Tabascoa. Nyt meidän jääkaapin ovesta on yksi lokero pyhitetty pelkästään chilikastikkeille. Siis olisittepa nähneet miten onnellinen Aleksi oli tästä näystä!! :DAlkupala: Lammas- tai punajuuritartar Tabascolla, sekä isomaksaruohoa, samettikukkamajoneesia ja rapeaa lehtikaalia. Meidän ryhmä oli vastuussa näistä alkupaloista. Tein elämäni ensimmäistä kertaa lehtikaalisipsejä, joiden maku oli parempi ja tekeminen paljon helpompaa kuin olin kuvitellut! Tähän tosin saattoi vaikuttaa se, että vieressä seisoi huippukokki avustamassa.

En ollut myöskään syönyt punajuuritartaria tai käyttänyt villiyrttejä ruuanlaittoon. Illan aikana tuli siis kokeiltua ja opittua paljon eri juttuja!Pääruoka: Jalotofu-täytteisiä tortellineja, Pecorino-lientä, fermentoitua tomaattia ja karhunlaukkaa.


Toinen pääruoka: Hiillostettua makrillia sekä uutta sipulia, mätimajoneesia ja villiyrttisalaattia.
Jälkiruoka: Crack-buns – tuulihattuja, raparperi-Tabasco “froyo” + ketunleipää ja keto-orvokkia.

Tehtiin myös tosi hyviä drinkkejä! Aiemmin mainittujen GT:n ja Bloody Maryn lisäksi nautittiin raparperiuutteeseen tehdyistä drinkeistä. En muista jälkimmäisen aineksia sen tarkemmin, sillä mulla meni pasmat sekaisin kahdesta syystä:
1. En ollut koskaan käyttänyt shakeria drinkkien tekoon, joten jännitti.
2. Baarimikko kysyi meiltä että ollaanko me koskaan sheikattu, ja vastattiin peppua heiluttaen että NO OLLAAN!! Hahah ihanaa olla niin hauska että omat läpät naurattaa vielä pari päivää myöhemmin.

Kokkausilta oli aivan täydellinen startti viikkoon! Kiitos tosi paljon Maldonille ja Tabascolle ihanan rennon, hauskan ja inspiroivan illan järjestämisestä. Sekä ihanille bloggaajakollegoille seurasta. Näin huolettomia ja herkullisia iltoja pitäisi ehdottomasti olla enemmän!


4 Responses to ““ON SITÄ ENNENKIN SHEIKATTU!””

  1. Essi/Pinossa says:

    Kiva postaus ja kiitos seurasta! Oli hauska nähdä :)

  2. Laura says:

    Hauskaa että olitte just tossa ryhmässä, teidän blogit on nimittäin ainoita mitä oon jaksanut monta vuotta seurata ja yhä edelleen seuraan aktiivisesti! :)

Kommentoi