HAUSKOJA FESTARIMUISTOJA

Tuesday 23. April 2019 / by nadjastrange

Kaupallinen yhteistyö: Sideways

 

Aina välillä käy niin, että vaikka kuinka olisi suunnitellut ottavansa tapahtumasta x paljon kuvia, onkin lopputulos aivan päinvastainen. Yleensä silloin on vaan yksinkertaisesti niin kivaa, että koko kameran olemassaolo unohtuu. Mulle kävi näin viime vuoden Sidewaysissa!

Olin kuullut paljon kehuja ja tarinoita Sidewaysin edellisiltä vuosilta, mutta itselleni ensimmäinen kerta Sidewaysissa oli vasta viime vuonna. Menneinä vuosina oon lähinnä käynyt festareilla töiden tiimoilta, mutta Sidewaysissa olin kuitenkin täysin vapaalla ja nautin alkukesän ihanuudesta. Sää oli täydellinen nahkatakeille, kainalossa oli ihanat ystävät ja skumppa oli kylmää. Tänä vuonna Sideways järjestetään 6.–8.6.2019. Ei vaan voi olla täydellisempää aloitusta kesälle!

Sidewaysista jäi käteen paljon ihania ja outoja muistoja, joista päällimmäisenä on mielessä nämä:

 • Vein bestikseni tsekkaamaan rap-muusikko Versace Henrikin keikkaa, eikä Miila ollut todellakaan osannut odottaa sellaista meininkiä! Sekä yleisö, että itse artisti olivat aivan liekeissä ja keikka oli oudoin ja energisin näkemämme pitkään aikaan! Tänä vuonna Sidewaysissa nähdään musiikkityylin ja artistinimensä vaihtaneen Henrik!:n punk-keikka. Voin kuvitella, että sielläkin on kyllä hikinen tunnelma!
 •  The Nationalin laulaja Matt Berninger hyppäsi kesken keikan yleisön sekaan ja käveli meidän ohi. Tommin oli pakko päästä koskemaan tätä, joten mulla on tallessa hyvin epämääräinen video siitä, miten Tommi koskee edessä olevan henkilön selkää :D
 • Missattiin Ruusujen keikka, koska oli muka niin vaikeaa raahautua viideltä iltapäivällä keikalle. Tänä vuonna aion oikeasti tsempata ja keskittyä siihen, etten varmasti missaa Ruusujen keikkaa. Jos bändi ei oo sulle tuttu, niin suosittelen todellakin tsekkaamaan heidät livenä!
 •  Tutustuin uusiin tyyppeihin ja tapasin vanhoja ystäviä. Me myös sovittiin kahden vanhan työkaverin kanssa skumppatreffit keskelle festaripäivää. Tämä pitää kyllä ottaa uusiksi tänäkin vuonna!
 •  Löysin uutta hyvää musiikkia. Festarit on helppo tapa tutustua uusiin artisteihin, ja sitähän voi tehdä jo etukäteenkin kuuntelemalla festareilla esiintyviä artisteja esimerkiksi Spotifysta.
 •  Olin kiitollinen oikeista vessoista ja juoksevasta vedestä. Sidewayshan järjestettiin viime vuonna ensimmäistä kertaa Nordiksella, jossa se jatkaa myös tänä vuonna. Jäähallissa oli ihan oikeat vesivessat, jotka tekivät bakteerikammoisen allekirjoittaneen tosi onnelliseksi. Siitä muuten tietää olevansa aikuinen, kun fiilistelee jotain hiton vessoja näin paljon…
 •  Yleinen tunnelma oli ihana! Ihmiset olivat tosi hyväntuulisia ja ystävällisiä toisilleen. Täältä sai myös ammennettua pukeutumisinspiraatiota vasta alkanutta kesää varten.

Tänä vuonna en oo enää ensikertalainen Sidewaysissa, ja osaan odottaa festareilta ihan eri asioita. Sidewayshan ei tarjoa pelkästään musiikkia, vaan festarikävijöillä on mahdollisuus nauttia hyvän ruoan ja juoman lisäksi erilaisista hauskoista aktiviteeteista.

Näitä en halua missata tämän vuoden Sidewaysissa:

 • Sideways Arcade! Jäähalliin rakennetusta pelihallista löytyy kymmeniä erilaisia flippereitä, joita kaikkia voi pelata ilmaiseksi. Mun paras ystäväni on flipperi-fani, joten tiedän jo nyt, että täällä tullaan viettämään paljon aikaa.
 • Iben keikka! Me ollaan Aleksin kanssa salaisia Ibe-faneja, ja osataan parisen kuukautta sitten julkaistu levy melkein ulkoa. En ole koskaan nähnyt artistia livenä, joten jo on aikakin.
 • Nas ja Danny Brown! Sidewaysissa nähdään niin lahjakkaita ja legendaarisia räppäreitä, ettei näitä kannata missata! Nas tuo mulle mieleen yläasteen rap-vaiheen, ja Danny Brown taas edustaa räpin modernimpaa suuntausta.
 • Eläinkaraoke! Missattiin viime vuonna järjestetty lintukaraoke, mutta moni siellä käynyt kehui karaokea kovasti. Tänä vuonna on mahdollisuus esiintyä mm. hylkeenä ja huutavana vuohena. Eihän tällaista tilaisuutta halua jättää välistä!
 • Ruusut! Joo, mainitsin yhtyeen jo viime vuoden muisteluissa, mutta edelleenkin on vaan pakko hehkuttaa! Ruusut on kyllä suomalaisista bändeistä mun tämänhetkinen lemppari.
 • Yin & Juice -jooga! Siis kenellä tulee mieleen yhdistää Snoop Dogg, Gin ja jooga?! En siis todellakaan tuomitse, vaan haluaisin osallistua festarijoogaan.
 • D.R.E.A.M.G.I.R.L.S. on huikea!! (liittäisin tähän liekkiemojeita jos se olisi mahdollista). Kyseessä on siis mimmienergiaa ja hyvää asennetta huokuva kokoonpano, jonka keikkaa et vaan halua missata! Näin heidän kaikkien aikojen ensimmäisen keikkansa viime kesänä, ja oli hyvin lähellä etten alkanut itkemään, kun heillä oli niin ihanan voimaannuttava meininki!
 • Let’s Eat Grandma! Tutustuin bändiin ihan sattumalta, kun Spotify suositteli tätä jonkun toisen kuuntelemani artistin perään. Heidän musiikkinsa on hyvällä tavalla erikoista ja mielenkiintoista, ja uskon että heidän suosionsa tulee kasvamaan vielä huimasti.
 • House of Auer Drag Show! Kyseinen drag-kollektiivi “ammentaa inspiraatiota meemeistä, Tarja Halosesta ja itsepalvelupesuloista”. Kiinnostelee! 
 • Suede ja Hot Chip! Molemmat yhtyeet ovat omien musagenrejensä pioneereja. Itselleni kumpikaan yhtye ei ole mitenkään erityisen tärkeä, mutta uskon että molempien keikat kannattaa kokea.

Ihanaa, että on jo huhtikuun loppu. Ei oo enää kauaa kesään ja Sidewaysiin! Kannattaa tutustua musiikkitarjontaan ja alueohjelmaan kokonaisuudessaan Sidewaysin sivuilla. Ja jos liput kiinnostaa, niin tsekkaa mun Instagram-tililtä (@nadjastrange) lippuarvonta! Törmäillään Sidewaysissa 6.-8.6.!


Kommentoi