TÄÄLLÄ HALUAISIN ASUA

Friday 01. March 2019 / by nadjastrange
Mitä sulla tulee mieleen jos mietit majoittumista New Yorkissa? Mun ensimmäinen mielikuva on sellaiset seesteiset Instagram-kuvat, joissa influencer makoilee sängyllä/kylvyssä ikkunan edessä, ja taustalla näkyy pilvenpiirtäjiä. Juuri sellainen majoitus mulla oli alkuun mielessä New Yorkin reissua suunnitellessa – siis siihen asti, kunnes tajusin etten oo yhtään sellanen tyyppi! Sinne matkalle ei lähdetä niiden täydellisten stailattujen kuvien takia, vaan seikkailemaan ja kokemaan uusia asioita.

Me päädyttiin Manhattanilla sijaitsevien satojen hotellivaihtoehtojen sijaan kokeilemaan jotain vähän erilaista; varattiin Airbnb Queensista! Meille kävi klassinen turistikömmähdys, ja jostain syystä luulimme alkuun varaavamme kämpän Brooklynistä. Asunto kuitenkin sijaitsi ihan Queensin ja Brooklynin rajalla, joten tämä ei onneksi osoittautunut ongelmaksi. Me haluttiin siksi majoittua tuolla päin, koska kaikki etukäteen suunnittelemamme kivoilta vaikuttavat paikat sijaitsivat Brooklynissa. Manhattan ja sen mahdollinen turistirysä eivät vaan kiinnostaneet meitä, vaikka varmasti sielläkin on niitä nättejä ja rauhallisia paikkoja.

Meidän majapaikan lähistöllä tuntui asuvan paljon perheitä, ja kaduilla käveli vastaan ihan vain pari ihmistä. Me ihan yllätyttiin siitä, miten rauhallista, kodikasta ja normaalia siellä oli! Alue tuntui paljon turvallisemmalta kuin Helsingin Kallio.

New Yorkin suuruus kyllä yllätti meidät täysin. Monesti kartalta katsottuna “parin korttelin kävelymatka” osoittautuikin tunnin vaellukseksi. Samoin myös metrolla tuli kuljettua pitkiä matkoja. Tuolta meidän kämpiltä kesti Manhattanille yli tunti julkisilla, eli tämä kämppä ei olisi ollut hyvä vaihtoehto jos suunnitelmissa olisi ollut pääasiassa Manhattanin koluaminen. Mutta jokaisella on varmasti ne omat preferenssinsä, ja majapaikkoja Nykistä löytyy pilvin pimein.
Onneksi me satuttiin löytämään juuri tämä paikka. Netistä etukäteen ihastellut (tai myöskään nämä mun ottamat) kuvat eivät tee oikeutta asunnolle. Se oli ihanan avara ja valoisa! Lisäksi se oli sisustettu hauskan boheemisti, ja viherkasvit toivat kodikkaan tunnelman. Kämpän omistaja oli selvästi tosi tarkka kaikista pienistäkin yksityiskohdista, sillä esimerkiksi kaikki kirjat olivat värijärjestyksessä ja millilleen asetelluissa pinoissa. Järjestelmällisyydestä ja siisteydestä kyllä täydet pisteet!

Meillä oli molemmilla omat huoneet, mutta mä unohdin kokonaan kuvata Miilan huoneen, koska se onnistui sekunnin tuhannesosassa räjäyttämään matkalaukkunsa auki ja kaikki vaatteet sängylle. Siis samaan aikaan kun mä henkaroin ja viikkasin vaatteeni kaappiin, sekä yritin olla koskematta huoneeseeni ennenkun oon ottanut siitä pari kuvaa :D Vastakohdat täydentävät toisiaan ja silleen.

Lomalla on kyllä kivaa, mutta on se kotiin palaaminenkin ihanaa. Tosin tällä kertaa koin pienen alkushokin, kun palasin kaksioon, jossa on varmaan metrin vähemmän huonekorkeutta, ja luonnonvaloa saman verran kuin jossain bunkkerissa. Oon aina pitänyt meidän kotia tosi kivana, mutta kyllä mä olisin tonne Airbnb-kämppäänkin voinut jäädä asumaan – siis jos se teleportattaisiin tänne Suomeen.


4 Responses to “TÄÄLLÄ HALUAISIN ASUA”

 1. Nicola says:

  Wautsi minkälaisessa kämpässä olette saaneet yöpyä.! 😍 Voisin itsekkin tuohon asuntoon hyvin muuttaa. 😊

 2. mia malmi says:

  Ihana mesta! Pitäisi päästä Nykkiin taas!

  • nadjastrange says:

   Oli kyllä ihana mesta ja ihana kaupunki! Toi oli mun eka kerta Nykissä (ja ylipäätään Jenkeissä), mutta ei kyllä haittais lähteä sinne pian uudestaan! :)

Kommentoi