VUOSI VAIHTUI, ELÄMÄ JATKUU

Friday 04. January 2019 / by nadjastrange

Aivan ihanaa uutta vuotta 2019 tyypit!

Tammikuun alku tuntuu monelle uudelta startilta ja uuden elämän alulta. Silloin otetaan itseä niskasta kiinni, aloitetaan karkkilakko ja tipaton, hankitaan kuntosalijäsenyys sekä herätään lenkille kuudelta aamulla. Tätä jatkuu pari viikkoa, tai parhaimmillaan muutaman kuukauden ajan. Laihdutetaan muutama kilo, jonka jälkeen paino palaa takaisin ennalleen. Kuulostaako tutulta?

Vuosia siinä kesti, mutta vihdoin huomasin että olen onnellisin silloin kun en aseta itselleni liian vaativia tavoitteita. Siis tietenkin kaikki liikunta ja terveelliset elämäntavat ovat hyväksi jo ihan terveyssyistä, mutta se, että alkaa yhtäkkiä ruoskimaan itseään ei monestikaan aiheuta toivottua lopputulosta. Yleensä käykin aivan päinvastoin ja siitä seuraa enemmän stressiä.

Monesti aina niistä epäonnistuneista yrityksistä tulee luuseriolo eikä kenestäkään pidä tuntua siltä, varsinkaan jos itse pystyy vaikuttamaan asiaan. Asetin itselleni viime vuonna nämä viisi tavoitetta. Ne eivät onneksi sisältäneet mitään “matkustan maailman ympäri ja laihdutan 40kg” -sekoilua, mutta silti tuntuu etten päässyt kaikkiin näihin “helpompiinkaan” tavoitteisiini. Pidin itsestäni kyllä huolta ja urheilin enemmän kuin vuosikausiin, mutta esimerkiksi tavoite Youtube-kanavasta ja blogiin panostamisesta jäivät toteuttamatta. Jonkin aikaa harmittelin asiaa, mutta lopulta päädyin siihen, että elämä jatkuu.

Vuodelle 2018 suunniteltuja asioita voi jatkaa myös vuonna 2019. Tai vaikka 2020 jos siltä tuntuu!

Entä jos tänä vuonna lupaisit olla armollisempi itsellesi?

Opettele hyväksymään se, että olet täydellinen juuri sellaisena kuin olet. Mieti kaikkia tavoitteita asettaessasi, että mikä tekee sut oikeasti onnelliseksi? Esimerkiksi lukuharrastuksen aloitus on paljon antoisampaa kuin Instagram-tilin seuraajamäärän kasvatus. Ja mukavan urheiluharrastuksen löytäminen on paljon kauaskantoisempi onnellisuuden takaaja kuin muutaman kilon laihdutus. Muista myös, ettei sun tarvitse laihduttaa tai tehdä mitään muitakaan muutoksia miellyttääksesi muita. Muista nauttia elämästäsi.

Jos bodypositiivisuus kiinnostaa ja/tai kaipaat tsemppiä ja motivaatiota itsesi rakastamiseen, niin kannattaa tsekata mun ystävien Instagram-tili @pehmeeofficial, sekä heidän podcast-sarjansa Pehmee. Allekirjoittanut löytyy podcastin 3. jaksosta höpöttämässä vaatteista. Ja voi apua miten kauhulla kuuntelin keväällä nauhoitettua jaksoa – selkeästi oman pään sisällä on tapahtunut kehitystä. Tuossa jaksossa kerroin tilanneeni useammalla satasella vaatteita Asokselta, kun nykyään pelkkä ajatuskin noin holtittomasta nettishoppailusta ahdistaa! Näin ne omat tavoitteet saavutetaan ihan pikkuhiljaa ja huomaamatta.

Loppujen lopuksi onnistuin ihan hyvin viime vuoden tavoitteissani, koska opin erittäin tärkeän asian: olen itselleni armollisempi.

Miten sulla kävi viime vuoden lupausten kanssa? Entä teitkö tänä vuonna uusia?


4 Responses to “VUOSI VAIHTUI, ELÄMÄ JATKUU”

 1. Joanna says:

  Mun mielestä sä kyllä saavutit noi kaikki sun viime vuoden tavotteet! ♥ Okei, et ehkä perustanut YouTube-kanavaa, mutta kävit kuitenkin ulkomailla asti opettelemassa videojuttuja. Sun pitää tosiaan olla armollisempi itelles ja antaa enemmän kredittiä siitä miten kova muija sä oot! ♥

 2. Laura says:

  En yleensä tee uudenvuodenlupauksia, enkä varsinaisesti tänäkään vuonna tehnyt (muuta kuin että jatkan elinikäistä ja ympärivuotista tavoitettani olla rohkeampi, rehellisempi sekä entistä ystävällisempi), mutta niin sitä vaan suunnittelin itselleni neljän viikon ruokalistan ja ilmoittaudun kuntosalivalmennukseen. Ensimmäisen tosin tein sen takia, että syksyllä huomasin, etten millään jaksa käydä sekä töissä että koulussa jos en syö, ja toiseen vain sattui hyvä sauma nyt. En ole ikinä ollut mikään salimirkku mutta monesti olen miettinyt, pitäisikö sitä kokeilla, ja nyt osui hyvä tarjous kohdalle.

  • nadjastrange says:

   Kuulostaa tosi hyvältä! Aina kannattaa kokeilla, ja eihän sitä tiedä jos vaikka innostuisit ihan tosissaan kuntosaliharrastuksesta. Toivon kaikkea hyvää ja ihanaa sun vuoteen! :)

Kommentoi