THROWBACK ALA-ASTEELLE

Thursday 06. December 2018 / by nadjastrange
Niin se muoti vaan kiertää, ja aiemmilta vuosikymmeniltä tutut baskerit ovat tulleet takaisin. Mä en alkuun innostunut näistä yhtään, sillä mulle on aina tullut baskereista mieleen 70-luku tai oma lapsuus. Ensin mainitut 70-luvun vibat ovatkin juuri nyt muodissa, ja trendikkäimmät tyypit yhdistävät baskerit trenssitakkeihin ja murrettuihin sävyihin. Mä en henkilökohtaisesti oo koskaan innostunut 70-luvun estetiikasta ja siksi sporttaan baskeriani lapsuusmuistot mielessä pyörien.

Me oltiin kolmannella luokalla mun parhaan ystäväni kanssa niiiin muotiguruja että! En muista olivatko baskerit silloin 90-luvun puolivälissä oikeasti muodissa, vai keksittiinkö me tämä muoti itse. Me siis päätettiin että oranssi ja vaaleanvihreä ovat muotivärejä ja joka päivä pitää pukeutua jompaankumpaan, tai parhaimmassa tapauksessa molempiin väreihin. Siksi en yhtään yllättyisi jos baskerit eivät oikeasti olleet mikään juttu. No, meillä kuitenkin sellaiset oli – ja missäs muussakaan värissä kuin “muotivärissä” oranssissa??!! :D

Tällä kertaa mun baskerini on sieluuni matchaavassa värissä, eli mustana. Löysin päähineen kirppikseltä 1€ hintaan, kun olin viemässä muutama viikko sitten kirppiskamoja omaan myyntipöytääni. Ensin meinasin jättää koko baskerin ostamatta, koska tarkoituksenahan oli nimenomaan luopua ylimääräisestä eikä ostaa mitään uutta. Lopulta kuitenkin kiikutin baskerin kassan kautta kotiin ja oon iltaisin sovitellut tätä peilin edessä. Nyt uskalsin napata pari kuvaa ja kyllähän tää näyttää yllättävän kivalta!

Mitä mieltä te ootte baskereista?


6 Responses to “THROWBACK ALA-ASTEELLE”

 1. R says:

  Kyllä oranssi ja vaalea/limen vihreä oli muotivärit 90-luvun puolivälissä/lopulla. Olen saman ikäinen sun kanssa ja mullakin oli tokalla ja kolmannella kaikki vaatteet noissa väreissä! Baskereita en kyllä muista nähneeni kenellekään omassa lapsuudessa. :)

 2. Laura says:

  Onpa söpö! :)

 3. minipää says:

  Mulla ja mun kavereilla oli myös baskerivaihe, tosin melkeen 10-vuotta myöhemmin kun teillä. En usko tosin, että sillon oli baskerit muotia! Eri oli kans muotivärit mut matchattiin usein oma baskeri kaverin takin väriin.
  Aika kultaa muistot ja meinasin itekkin ostaa baskerin kun secondhand/vintage mestat on niitä nykyään pullollaan! Tosin jäi siihen samaan vanhaan ongelmaan mihin kaikki hattuostokset ikinä, eli siihen kun multa löytyy niin naurettavan pieni pää.. hah

  • nadjastrange says:

   Hahahah en kestä sun minipää-nimimerkkiä :D

   Uskon kyllä että sulle sopii kaikki hatut yhtä hyvin kuin muillekin, se on vaan tottumiskysymys!

   Ihanaa kun teilläkin on hauskoja lapsuusmuistoja :)

Kommentoi