5 SYYTÄ KIRPPISTELLÄ

Wednesday 17. October 2018 / by nadjastrange
1. Yllättävät löydöt
Kirppikseltä voi löytää uuden lempivaatteen juuri silloin kun sitä vähiten odottaa! Välillä tosin saattaa tuntua, että jotain tiettyä asiaa etsiessä ei meinaa tärpätä. Koskaan ei kuitenkaan pidä luovuttaa – ennemmin tai myöhemmin sulla käy tuuri, ja löydät esimerkiksi kuolaamasi Timberlandin kengät muutamalla kympillä.

2. Ekologisuus ja vaatteen uusi elämä
On ympäristön kannalta parempi vaihtoehto kirppistellä uusien hamstraamisen sijaan. Me ihmiset ostamme ihan liikaa vaatteita joita ei käytetä loppuun asti. Ja siksi kirppiksillä pyöriikin nykyään paljon uusia ja uudenveroisia vaatteita. Tässä asiassa on kuitenkin huonokin puoli; moni ajattelee voivansa ostaa uusia vaatteita, koska ne saa kuitenkin myytyä kirppiksellä eteenpäin.

3. Rahaa säästyy
Kirppikseltä voi esimerkiksi löytää farkut 4€:lla, ja varsinkin opiskelija saa vaatekaappiinsa paljon vaatetta edullisesti. Itselleni tulee jotenkin erittäin onnistunut olo kun löydän kirppikseltä jotain aivan ihanaa lähes ilmaiseksi. Siinä on ihan eri fiilis kuin vaatekaupassa shoppaillessa.

4. Jännitys – koskaan ei tiedä mitä löytää
Vaaterekkejä ja pöytiä penkoessa voi toisinaan kestää tosi kauan eikä siltikään mitään löydy. Välillä taas kirppiksellä saattaa olla myyjä, joka on juuri saman kokoinen ja tyylinen kuin sinä itse. Ja välillä voi jopa olla kirppispöytä täynnä Minna Parikan mallikappalekenkiä. Ja juuri tämä arvaamattomuus on ihanaa.

5. Ystävien näkeminen ja uusiin tyyppeihin tutustuminen
Ystävän kanssa voi sopia kirppistreffit ja brunssin viikonlopulle. Voi pistää kotikirppiksen pystyyn ja kutsua kivat tyypit kylään. Uutta esinettä ostaessa voi keskustella pitkään sitä myyvän vanhan rouvan kanssa, jolla on vaikka minkälaisia muistoja ja tarinoita. Välillä voi jopa saada ihan oikeita ystäviä. Tutustuin yhteen tyyppiin sitä kautta, että ostettiin aina toistemme vaatteita Facebook-kirpparilla.

Kipparilakki 2nd hand / Nahkatakki ja farkut* Ellos / Ruutupaita Junarose* / Kengät Timberland (2nd hand)

Oon tehnyt viime aikoina pari tosi hyvää kirppislöytöä, kuten kuvien uudenveroiset talvikengät ja kipparilakki erikoisella muovilipalla. Ja siksi tajusinkin, että olisi kiva kirjoitella kirppistelystä enemmänkin. Blogin alkuaikoinahan mulla tuli kierrettyä kirppiksillä viikottain, ja silloin esittelinkin löytöjäni ahkerasti. Tein vuonna 2015 tällaisen listauksen Helsingin parhaista kirppiksistä, mutta osa noista kirppiksistä ei valitettavasti ole enää olemassa. Kiinnostaisiko teitä uusi päivitetty postaus kirppiksistä?

*merkityt tuotteet saatu blogin kautta. Postaus sisältää mainoslinkin.


11 Responses to “5 SYYTÄ KIRPPISTELLÄ”

 1. Juulijuuli says:

  Kiinnostaa! Itsekkin olen alkanut jotenkin viimeaikoina uudestaan innostumaan kirpputorien ja kierrätyskeskusten yms penkomisesta. Ihan parasta!!

 2. E- says:

  Niille, jotka vieroksuu kirppareita: siellä käymistä voi oikeesti opetella :D

  Näin kävi itselle: vielä vuosi sitten mua jostain rehellisesti etoi vaatteiden ostaminen kirpparilta. Fb-kirppareissa ja kavereilta ostamisessa ei ollut ongelmaa, mutta jotenkin ehkä se kirppareille ominainen haju ja ettei tiennyt vaatteiden alkiperää, oudoksutti.

  Jostain syystä aloin ehkä keväällä käymään kirppareilla avoimin mielin, eka katsoen lähinnä alaosia yms ja tein ihan huikeita löytöjä. Pikkuhiljaa noista vanhoista ajatuksista on päässyt eroon ja nykyään kirppareilla käyminen on ihan parasta:) toki sielläkin kannattaa pitää järki päässä, alkuun teki aika paljon hutiostoksia siinä hyvässä fiiliksessä, kun löytyi jotain itselle ees vähän sopivaa :D

  • nadjastrange says:

   Ymmärrän kyllä mitä tarkoitat sillä kirppisten oudolla hajulla, mutta ei se tarkoita sitä että kaikki vaatteet on ällöjä :D Mutta tietenkin vaateostokset kannattaa pestä ennen käyttöönottoa.

   Ihanaa kun oot oppinut kirppistelemään! ❤️

 3. Anonymous says:

  VOI kerpele kun löytäskin jotain! Oon kiertäny ties mitä kaikkia, mutta ei vaan löydy :| aina on joko ihan ylihintaista (kuten alpha industries whateva bomber 90€ kun saman sai netistä alesta 70€ ja senki ovh oli 130€…) tai sitten vaatteen kunto saa sut oksentamaan.Et sitä päivää odotellessa, kun oikeesti tarttuu mukaan jotain!

 4. Hanna says:

  Tosi kiva postaus! Näinä ilmastonmuutospaniikkiaikoina pitäisikin puhua enemmän kirppareiden puolesta, koska käytettyjen vaatteiden ostaminen uusien sijaan on tosi helppo keino vähentää omaa hiilijalanjälkeään. Ja onhan se kirppistely tosiaan paljon jännittävämpää kuin tavallisten kauppojen kiertely!

  Ja kyllä ehdottomasti kiinnostaa kirppispostaus! Asun itse Oulussa, ja Helsingissä käydessä aikaa on aina rajallisesti eikä sitä ehdi tuhlaamaan mihinkään epämääräiseen haahuiluun. Olisi siis kiva, jos olisi jokin lista parhaista kirppareista, joille voisi sitten tehdä täsmäiskuja.

  Pakko vielä sanoa, että olen seurannut sun blogia (ja nykyisin toki Insta-tiliä) enemmän tai vähemmän aktiivisesti jo ammoisista ajoista ennen Indiedaysia, mutta olen tietysti ollut yksi niistä tyypeistä, jotka eivät koskaan uskalla kommentoida mitään ja kertovat sen sitten just tällä tavalla joskus jälkikäteen. No, nyt kun perustin oman blogin (joka muuten keskittyy juuri second hand -tyyliin), olen huomannut, miten kiva kommentteja on saada, joten yritän petrata kommentoinnin suhteen.

  • nadjastrange says:

   Ihanaa kun oot seurannut noin pitkään ja kiitos kun vihdoin kommentoit! ❤️ Tuntuu että ihmiset eivät enää jaksa kommentoida yhtä innokkaasti kuin vaikka viisi vuotta sitten. Siksi me bloggaajat arvostetaankin jokaista kommenttia :)

   Kävin kurkkaamassa sun blogin ja se vaikutti tosi mielenkiintoiselta!

 5. sonja says:

  Espoossa isos omenas on kiva seconhand vaatekauppa WST. Sieltä tekee just laadukkaampii löytöi ja ite oon sieltä paljon Marimekkoa ostanu

 6. ansku says:

  Todellakin kiinnostaa!!
  Etenkin kirppislöydöistä olisi kiva saada postausta. Tulee itellekin hyvä fiilis ku lukee mitä helmiä muut ovat kirpparilta löytäneet :D

Kommentoi