30 KYSYMYSTÄ & 30 VASTAUSTA

Wednesday 10. October 2018 / by nadjastrange

Oon varmaan aiemminkin sanonut tämän, mutta mun mielestä on ihanaa kun kaikenmaailman blogihaasteet ja -kyselyt ovat tulleet taikasin! Aina välillä tekee mieli vaan höpistä ja kirjoitella blogiin ilman mitään sen suurempaa asiaa, ja juuri niinä hetkinä nämä blogihaasteet ovat paikallaan. Tämän 30 kysymystä ja 30 vastausta -haasteen ovat tehneet mm. Annika, Sara, sekä Saijis. Ja tietenkin Jenni, joka löysi kyselyn Facebookista.

Avioliittoja: Yksi. En ennen Aleksia ollut edes kuvitellut meneväni naimisiin, mutta niin se mieli vaan muuttuu. En myöskään ollut koskaan kuvitellut vaihtavani nimeäni. Kuitenkin jo heti kosinnan jälkeen mulle tuli se fiilis että haluan Aleksin sukunimen. Omaa tyttönimeä kohtaan ei ollut mitään suurta tunnesidettä. Tajusin myös, että ainakin täällä Suomessa pääsee helpommallakin jos on suomalainan sukunimi. Oon esimerkiksi kuullut kiinteistönvälittäjistä jotka eivät vuokraa asuntoja ihmisille joilla on ulkomaalaisen kuuloinen nimi – ja tää on vain yksi esimerkki. Miettikää sitä!

Tosin nyt ongelma ulkomailla lomaillessa on päinvastainen kuin ennen; siinä kun esimerkiksi englantilaiset kirjoittivat tyttönimeni Kamaran ilman minkäänlaista ongelmaa, niin auta armias kun yrität tavata Korpijaakkoa ulkomaalaiselle haha.

Kihloissa: Kerran. Aleksi siis kosi mua jouluaattona 2015. Häitä suunniteltiin puolitoista vuotta ja heinäkuussa 2017 mentiin sitten naimisiin.

Lapsia: 0.

Lemmikkejä: Karvaisia kissavauvoja löytyy 2 kappaletta. En voi uskoa, että Sara täyttää tässä kuussa jo 12 vuotta! Sara oli vasta puolivuotias riiviö kun adoptoin sen. Ninni puolestaan täyttää ensi keväänä 12. Eli ehkä kissavauva on väärä termi. Mites keski-ikäiset kissat? Se ei kyllä kuulosta hellittelynimeltä :D

Oon tosi eläinrakkaasta perheestä, ja meillä on melkein aina ollut jotain eläimiä. Mun lempparivaihe oli se, kun meillä oli 2 kilpikonnaa kun olin n. 9-vuotias. Nimesin omani Spice Girlsin mukaan Emmaksi, ja 4-vuotias pikkuveljeni nimesi omansa Zorroksi. En tiedä miksi, mutta Zorro-kilpikonna naurattaa mua vielä näin 20 vuoden jälkeenkin!!

Leikkauksia: Vaatekaupoissa visualistina työskentely ei sopinut yhteen mun ranteiden kanssa. Se on tosi fyysistä hommaa, ja työpäivän aikana tuli kannettua mallinukkeja ja kymmeniä kiloja vaatteita. Loppuvaiheessa mun oikea ranne olikin niin pahassa kunnossa, että pääsin kaupungin terveydenhuollon kautta leikkausjonoon. Lopulta en ikinä mennyt leikkaukseen, koska asuin Lontoossa kun leikkauskutsu vihdoin tuli. Siellä visualistin homma oli luovempaa ja vaati vähemmän kantamista joten ranne sai lepäillä. Nyt kuuteen vuoreen ei ole ollut mitään ongelmaa ranteen kanssa. Eli vältyin siis leikkaukselta! :D

Pieniä leikkauksia mulle on kuitenkin tehty, joista ensimmäinen tapahtui kun olin vasta pariviikkoinen vauva. Mulla oli jalassa joku tosi iso luomi, jonka pelättiin olevan joku sairaus(?) äiti on kertonut tän trinan mulle viimeksi lapsena joten en yhtään muista millainen homma oli kyseessä. Oon myös käynyt hammasleikkauksessa, kun mulla lohkesi hammas niin pahasti että ien piti leikata auki ja kaivella sieltä jotain hampaanpaloja. Good times :D

Tatuointeja: Paljon. Muttei koskaan tarpeeksi! Kirjoitin joskus blogiini etten koskaan haluaisi että on kädet täynnä tatuointeja. Nyt taas en voisi kuvitellakaan miltä näyttäisin ilman niitä. Näyttäisin varmaan ihan alastomalta!

Lävistyksiä: Mulla on korvissa venytykset. Kai ne lasketaan edes etäisesti lävistyksiksi? Haaveilin pari vuotta sitten septumista, mutten ikinä uskaltanut ottaa sellaista. Aiemmin mulla on ollut kulmakoru, jonka otin ilman vanhempien lupaa 14-vuotiaana, sekä pari vuotta myöhemmin madonna-koru, joka oli mulla naamassa 12 vuoden ajan. Otin sen pois vasta keväällä 2015. Nyt tuntuu tosi oudolta kuvitella että mulla joskus edes oli lävistys naamassa haha.

Muuttoja: Miljoona! No okei, ehkei ihan niin montaa. Musta tuntuu etten edes muista kaikkia lapsuuden muuttoja, mutta aikuisiällä on tullut muutettua 10 kertaa! Tähän määrään sisältyy mm. muutto Vallilasta Vantaan Koivukylään, jossa viihdyttiin exän kanssa huimat 3kk kunnes muutettiin takaisin Helsinkiin :D Kaikista jännin muutto oli tietenkin Lontooseen lähtö!

Ottanut lopputilin: Monesti. Jännimmät kerrat olivat irtisanoutuminen Lontooseen muuton takia, sekä kaupan alalta media-alalle siirtyminen.


Ollut saaressa: Tää on niin outo kysyms :D Veikkaan että 99% suomalaisista on joskus ollut saaressa. Itse oon mm. asunut Lauttasaaressa ja viettänyt häämatkan Hvarin saarella.

Autosi: Mulla ei ole edes ajokorttia! Eikä meillä siis ole autoa. Eihän sitä tarvitse kantakaupungissa yhtään mihinkään! Paitsi ehkä kerran vuodessa Ikea-reissuun ja Juhannuksenviettoon lähtemiseen.

Ollut lentokoneessa: Monesti. Seuraavan kerran lähden New Yorkiin tammikuussa! Lentämisen ilmastovaikutukset ahdistavat, ja yritän siksi matkustaa mahdollisimman vähän. Tänä vuonna lensin Hollantiin, ja ensi vuonna sinne Jenkkeihin. En pystyisi olemaan hyvällä omallatunnolla joka kuukausi jossain reissussa vaikka rakastankin matkustamista ja lentämistä. En oo ehkä aiemmin kertonut tätä blogissa, mutta oon lentokonefani! Yksi mun lempiohjelmista on Lentoturmatutkinta, joten yritän aina lentokoneessa ollessani tarkkailla lentokoneita ja niiden pilotteja :D

Onko joku itkenyt vuoksesi: On.

Ollut rakastunut: Kyllä.

Ollut ambulanssissa: En onneksi, ja toivotaan etten joudukaan!

Luistellut: Rullaluistimilla tulee luisteltua viikottain. Tykkään myös luistella talvisin ulkona, josta tulikin mieleeni etten voi uskoa ettei Aleksi osaa luistella!! Aion kyllä edes yrittää opettaa häntä.

Surffannut: En ole, mutta tää on todellakin mun bucket listillä! Tosin oon super kömpelö ja todennäköisesti menisi hermo ennenkuin oppisin surffaamaan. Mutta olisihan sitä silti kiva kokeilla :D En oo muuten koskaan supannutkaan, vaikka sitä on pitänyt kokeilla jo useampana kesänä. Ehkä ensi vuonna?

Ollut risteilyllä: Monesti. Mun mielestä risteilyt on yllättävän hauska ja helppo tapa päästä hetkeksi uusiin maisemiin.

Ajanut moottoripyörällä: En ole. Enkä oo ollut koskaan kyydissäkään.

Ratsastanut hevosella: En, vaikka hevoset on ihania! Oon pariin kertaan ollut lapsena hevosen selässä niin, että joku taluttaa sitä.

Lähes kuollut: En tietääkseni. Tosin omasta mielestänihän kuolen lähes joka viikko! Esimerkiksi söpöjen eläinten takia mun sydän räjähtää ja kuolen söpöyden yliannostukseen. Välillä kuolen myös treeneihin tai krapulaan. Mä vitsailen vähän liiankin synkistä jutuista ja kuolema on kyllä sellainen asia josta ei pitäisi vitsailla.

Ollut sairaalassa: Valitettavasti. Mulla oli viime marraskuussa munuaistulehdus, määrittämätön virusinfektio ja neutropenia – kaikki kivasti päällekkäin. Outoa kuvitella että tästä kaikesta kauheudesta on kohta jo vuosi! Toivotaan että tänä vuonna marras-joulukuu on “vähän” iisimpi.

Suosikkihedelmä: Granny Smith -omenat! Ne vihreät ja kirpeät.

Aamu vai ilta: Ilta, tai jopa yö! Oon luovimmillani vasta joskus 23 jälkeen, juuri kun pitäisi jo rauhottua ja mennä nukkumaan. Oon ikuinen yökukkuja joka ei koskaan osaa mennä ajoissa nukkumaan.

Lempiväri: Musta ja vaaleanpunainen.

Viimeisin puhelu: Soitin päivällä työpuhelun. En yhtään tykkää puhua puhelimessa ja onneksi kaikki ystävät kommunikoivat mulle viesteillä.

Viimeisin viesti: Joannalta. Me vaihdetaan oikeasti kymmeniä viestejä päivässä! Monesti Joanna tietääkin mun päivän tapahtumista ennen Aleksia :D

Kahvi vai tee: Tee! Oon viimeksi maistanut kahvia joskus yläasteella. Sen pelkkä hajukin ällöttää mua :D Mutta silti kadehdin kahvinjuojia, koska heillä on keino saada kunnolla energiaa niin helposti ja nopeasti.

Kissa vai koira: Tarviiko tähän edes vastata?? Kissa tietysti! Mutta oikeasti mä rakastan koiriakin! Meillä oli Aleksin kanssa yhdessä vaiheessa hirveä koirakuume. Se kyllä laantui kun tajuttiin ettei meillä olisi mitenkään aikaa tai energiaa käyttää sitä ulkona. Onneksi lähipiirissä on kuitenkin ihania koiria joita päästään halimaan ja hoitamaan!

Paras vuodenaika: Syksy. Se inspiroi mua pukeutumisen kannalta ja pistää miettimään elämää uusiksi. Toisaalta myös kevät on ihana, kun pimeän talven jälkeen tulee lämpöä ja valoa. Eli mun lempparivuodenajat on niitä, jolloin voi kerrospukeutua muttei ole liian kuuma tai kylmä.


6 Responses to “30 KYSYMYSTÄ & 30 VASTAUSTA”

 1. Anonymous says:

  Mä haaveilen ihan tosi paljon septumista! Mutta pelkään että se ei sovi mulle :D mulla on niin baby face ja moni työpaikka tänä päivänä on tarkka naamalävistyksistä – joka on mun mielestä outoa koska öö 2018?!

  • nadjastrange says:

   Haha ymmärrän jännityksen! Mutta sitä mäkään en ymmärrä, että miten vuonna 2018 voi olla niin tiukkapipoinen meininki :D

   Mutta suosittelen sua ettimään jostain sellasen feikkiseptumin joka mullakin oli käytössä. Sen kanssa voisit vähän tsekkailla että näyttääkö oudolta :D

 2. Katik says:

  Ihana mekko! Mistä se on?

 3. Olivia says:

  Hahah mietittiin just kaverin kanssa eilen kuka hullu tykkää granny smith omenoista :D Ne on nii järkky kirpeitä ja kovia!

Kommentoi