PIKATERKUT UTRECHTISTA

Saturday 25. August 2018 / by nadjastrange


Oon ehtinyt viettämään täällä Utrechtissa muutaman päivän, joten nyt on siis hyvä aika käydä läpi kuulumisia ja fiiliksiä. Kahden viikon pituinen Filmmaking-kurssi starttasi maanantaina, mutta oon ehtinyt olla viiden sijaan vasta kolme päivää koulussa. Mulle tottakai nousi kuume juuri ekana koulupäivänä vaikka olisi ollut koko viime viikko aikaa sairastaa ja lepäillä kun lomailin Suomessa. Miten flunssa onnistuukin aina tulemaan juuri sillä huonoimmalla hetkellä?

En siis ole vielä ehtinyt tekemään paljon mitään – siis muuta kuin käymään Primarkissa ja starttaamaan Netflixistä löytyvän Riverdalen, jonka suhteen olin super skeptinen mutta nyt täysin koukussa!

Oon ehtinyt tekemään täällä ollessani pari huomiota:

 • Kaikki pyöräilee kaikkialle, eikä KUKAAN käytä kypärää sos!
 • Täällä on isot pyöräkaistat, mutta monissa paikoissa ei ole jalankulkijoille ollenkaan erillistä tilaa. Täällä turistin siis tunnistaa siitä että hän on joka toinen sekunti jäämässä pyörän alle.
 • Ihmiset tuntuvat elävän pelkällä pullan näköisellä leivällä (esimerkiksi koulu tarjoaa meille lounaan, joka on 2 täytettyä sämpylää ja 1 rusinasämpylä).
 • Ihmiset laittavat strösseleitä LEIVÄN PÄÄLLE ja niitä tarjoillaan lapsille aamupalan yhteydessä. What?!
 • Hollannin kieli on melkein kuin köyhän miehen versio enkusta; Wifi in the train = Wifi in de trein. Usein siis selviää ihan päättelemällä, mutta aina ei. Kuten esimerkiksi silloin kun yrität tilata pizzaa ja sen yhteydessä kerrotaan perus mozzarellan ja peston lisäksi että “Met boterzachte knoflookolie op de rand van de pizza”. Onneksi on google translate!
 • Sulla on jotain salattavaa jos pidät verhoja kiinni.
 • Meidän asuntolan vieressä on LAMPAITA!!!
 • Mun ensimmäinen ystäväni Hollannissa oli kulkukissa. Toinen taas 36-vuotias musliminainen jolla on 3 lasta. Hassua miten meillä on niin erilaiset elämäntilanteet ja elämänkatsomukset, mutta tullaan silti super hyvin juttuun. Ollaan me varmaan aikamoinen parivaljakko kun mulla on joku (tatskat paljastava) hellemekko päällä ja toinen kulkee huivi päässä :D
 • Kaupat ovat ihan vain muutaman tunnin auki. Ne aukeavat puolenpäivän aikaan ja suurin osa menee kiinni 18-19 välillä.
 • Vitamiinit, särkylääkkeet ja alkoholi ovat lähes ilmaisia. Esimerkiksi torstaina maksoin viinilasista 3€ ja kivennäisvedestä 3,20€!
 • Mulla on yliopiston tarjoamassa asuntolassa iso ja viihtyisä oma huone. Ainut miinuspuoli asumisjärjestelyssä on se, että jostain syystä meidän suihkusta ei tule lämmintä vettä! Täällä kävi jo kertaalleen korjaaja mutta nyt pitää taas kutsua hänet käymään. Otin siis melkein viikon ajan jääkylmiä suihkuja – ei muuten tuntunut kivalta kuumeessa! Eilen illalla sain ihan vähän haaleanlämmintä vettä joka tuntui super luksukselta, varsinkin kun sain vihdoin hiuksetkin pestyä. Opinpahan arvostamaan suihkuja ihan uudella tavalla.
 • Kaikki kurssikaverit ja kämppikset on tosi kivoja! On ihanaa uusien juttujen opettelun lisäksi tutustua ihmisiin eri puolilta maailmaa. Varsinkin kulttuurieroista keskustelu on niin siistiä! Esimerkiksi indonesialaisen häissä oli 2000 vierasta kun meillä oli 70.

Osa mun kämppiksistä lähti päiväksi Amsterdamiin joillekin isoille taidefestareille, mutta päätin jäädä kämpille parantelemaan. Enää ei onneksi ole kuumetta, mutta mulla on joku maailmanlopun yskä jonka yritän saada karistettua. Nyt siis vaan toivotaan että paranen ja pääsen kunnolla nauttimaan täällä olosta! Toivotaan myös että muistan kaivaa useammin kameran esille. Jos arkiset tapahtumat reissusta kiinnostaa, niin kannattaa tsekkailla mun IG-Stroryja nimimerkin @nadjastrange takaa.


6 Responses to “PIKATERKUT UTRECHTISTA”

 1. Miija says:

  Aivan ihana toi sun hame, sopii todella hyvin sulle! Ja tosi kiva että oot lähtenyt tollaselle kurssille.

  • nadjastrange says:

   Kiitos paljon! Hameesta tuli kyllä heti ihan mun lemppari! Vaikka toi onkin noin supervärikäs, niin se sopii hyvin yhteen mustan kanssa = täydellinen :D

 2. Anonymous says:

  IHANA hame!! Haaveilen itsekin ton pituisesta, mut saakeli kun tuntuu että missään ei oo vyötäröllä kuminauhaa O.o en mä sentään happivajeeseen haluaisin kuolla kakskutosena..

  • nadjastrange says:

   Oon bongannut useita ton mallisia hameita joissa on kuminauha vyötäröllä! Toivotaan että sullekin löytyy pian joku kiva ja ennen kaikkea mukava hame :)

   Tossa mun hameessa on takaosassa kuminauha, joten toi ei onneksi oo epämukavimmasta päästä!

 3. Mirre says:

  Reilu vuosi sitten oltiin miehen kanssa autolla Hollannissa ja mulla tuli kotiajomatkalla hirvee päänsärky. Pysähdyttiin jossain minikylässä ihan Hollannin ja Saksan rajalla apteekkiin. 100kpl jtn buranaa vastaavaa maksoi 1.90€…että mitä!?

Kommentoi