ITKUA JA PALJETTEJA – TÄLLAINEN OLI MUN FLOW FESTIVAL 2018

Tuesday 14. August 2018 / by nadjastrange


Yhteistyössä: Flow Festival, osa kuvista: Joanna Tzortzis

Kesän odotetuimmat festarit ovat ohi – ihan liian nopeasti. Flow ei tänäkään vuonna pettänyt, ja me festarivieraat päästiinkin nauttimaan hyvien keikkojen lisäksi mm. elokuvista, taiteesta ja huikeasta ravintolatarjonnasta. Ainoastaan sää olisi voinut olla parempi, mutta onneksi ei mitään myrskyjä sentään jouduttu kokemaan.

Meininki oli koko festareiden ajan ihanan rento, ihmiset olivat tosi ystävällisiä ja pääosin kohteliaita. Oon varmaan jo aiemminkin kertonut tästä, mutta mun mielestä on ihan parasta kun pääsee pitkän festaripäivän jälkeen omaan kotiin nukkumaan. On ihan luksusta kun meidän kotoa pääporteille on alle 10 minuutin kävelymatka!


PERJANTAI

Asu:
Kreisi sateenkaaribatiikkipastellimekko löytyi Asokselta. Olin alunperin suunnitellut käyttäväni mekkoa pelkästään verkkosukkahousujen kanssa. Huomasin kuitenkin eteisessä että mekosta näkyi alushousut + sukkisten kuvio läpi, joten oli pakko keksiä joku hätäratkaisu ja päädyin pyöräilyshortseihin. Olisi kuitenkin pitänyt jättää verkkosukkikset kokonaan pois, mutten kiireessä miettinyt asiaa.

Paras keikka:
Mura Masa! Odotinkin tätä keikkaa ihana sikana – hyvä siis etten joutunut pettymään. Teltta oli aivan täynnä (tosin osa saattoi olla vain sateensuojassa) eikä meinattu mahtua edes sisään Mura Masan aloittaessa. Jossain vaiheessa tilaa onneksi tuli enemmän ja pääsin yllättävän eteen nauttimaan keikasta. Piti bailata porukalla, mutta kävi klassiset; ei saatu ketään kiinni ja Joannan piti lähteä kesken keikan kuvaamaan toista keikkaa. Olin siis yksin suuren osan keikasta, mutta se ei haitannut ollenkaan. Olin aivan lumoutunut Mura Masan kanssa kietueella olleesta Bonzaista, joka lauloi kaikilla biiseillä (myös niillä joilla on alunperin mieslaulaja) ja bailasi ihan täysillä.

(koko viikonlopun) paras ruoka: Baba Foodsin falafelit!!! En muista milloin viimeksi olisin syönyt mitään niin hyvää! Harmi vaan että alkoi sataa ihan kaatamalla heti kun saatiin valmiit annokset käsiimme. Ängettiin sitten pienen katoksen alle syömään sateesta kastuneita ruokiamme, eikä tästä syystä otettu kuvia tästä täydellisestä ruuasta. Alempana on kuitenkin kuva lauantain safkasta joka ei maistunut mielestäni miltään; mauttomassa vedessä lillui ramen-nuudeleita ja kolme kukkakaalin palaa. Olisi vaan pitänyt joka päivä syödä siellä Babassa!

Paras juttu:
Oma innostunut fiilis. Mulla oli kolmen viikon kesäloma juuri alkanut ja koko festariviikonloppu vielä edessä, ja siihen päälle vielä ihanaa seuraa ja pari lasia viiniä.
LAUANTAI

Asu:
Lauantaina oli päällä mun lemppariasu viikonlopulta! Olin ostanut jo alkukesästä tämän ihan(an) överin Jaded Londonin paljettikimonon ja säästellyt sitä Flow-festareita varten. Se sai ihan hullun määrän kehuja ja kyselyitä, ja itse asiassa ylläoleva kuva on juuri sellaisesta tilanteesta jossa tyyppi juoksi mut kiinni ja kyseli tämän alkuperää. Paparazzi-Joanna sai hetken hienosti taltioitua :D

Paras keikka:
Viimeksi itkin keikalla vuonna 2016, kun Placebo oli Suomessa käymässä ja yhtyeen laulaja Brian Molko lauloi ääni itkusta väristen Without You I’m Nothingia samalla kun taustalla pyöri kuvia edesmenneestä David Bowiesta. Lauantaina Flow’ssa esiintynyt D.R.E.A.M.G.I.R.L.S.-kokoonpano sai parin vuoden tauon jälkeen kyynelkanavat auki. No okei, mulla silmäkulma vähän kostui mutta Joanna itki vieressä vuolaasti. No miksi meitä sitten itketti? DJ-kaksikko D.R.E.A.M. veti yhteiskeikan suomalaisten (nais)räppäreiden kanssa. Ensimmäinen esiintyjä F huusi ennen lavalta poistumistaan jotain tyyliin “Tämän keikan jälkeen kukaan ei voi sanoa etteikö Suomesta löytyisi hyviä naisräppäreitä”. Ja sitten itkettiin. On ihan naurettavaa että vielä vuonna 2018 naisräppärit (ja monet naiset yleisestikin) joutuvat tekemään enemmän työtä menestyksensä eteen vain sukupuolensa takia.

Keikka oli alusta loppuun täynnä upeita, lahjakkaita ja vahvoja naisia sekä girl poweria. Aiemmin mainittujen D.R.E.A.M.:n ja F:n lisäksi lavalla nähtiin AK, Adikia, Sofa ja Yeboyah. Keikka oli erittäin tärkeä niin Suomen musaskenelle, kuin meille kaikille naisille. D.R.E.A.M.G.I.R.L.S. yllätti mut ja varmaan joka ikisen yleisössä olleen aivan täysin. Keikka alkoi lyhyellä DJ-setillä, jonka jälkeen jokainen esitti (muistaakseni) kaksi biisiä, ja keikka huipentui Koskematon Remixiin, jolla oli mukana kaikki edellämainitut artistit. Huhhuh. Tsekkaa Joannan postaus jos haluat lukea keikasta ja aiheesta lisää.

Paras päätös:
Otin perjantain iisisti, joten lauantaina teki mieli bailata. Festareiden loppuessa kahden aikaan halusin jatkaa vielä jonnekin, mutten lopulta jaksanutkaan odottaa että saatiin porukka haalittua kasaan ja päästiin baariin. Lähdin siis kotiin kuin mikäkin mummo :D Kiittelin viisasta päätöstä herätessäni sunnuntaiaamuna ilman krapulaa, vaikka kuulemma missankinkin ihan kreisit jatkot.SUNNUNTAI

Asu:
En ollut miettinyt sunnuntain asuani etukäteen, enkä jaksanut enää kolmantena päivänä panostaa pukeutumiseen. Sääennuste näytti kotoa poistuessa sitä, että hengaisin koko sunnuntain kissakuvioinen sadeviitta päälläni. Siksi halusin lähinnä keskittyä käytännöllisyyteen; punainen huulipuna vei huomion pois tummista silmänalusista, kipparilakin lippa suojasi meikkejä mahdolliselta vesisateelta, ja Martensit toimittivat kumisaappaiden virkaa. Ja niin hän siinä kävi, että näytin asussani samalta kuin tuhannet muutkin Flow-kävijät…

Paras keikka:
Kendrick Lamar tietty! Tätä odotinkin eniten koko festareilta, enkä joutunut pettymään. Keikkaa ennen tuli ainakin osalle pressilipun saaneista tekstiviestit, että keikkaa ei saa ollenkaan kuvata ja sama kehotus näkyi myös screeneillä ennen keikan alkua. Mä noudatin liiankin kiltisti sääntöjä enkä kaivanut puhelinta esille – myöskään kunnioituksesta artistin toivetta kohtaan. Somen perusteella tosi moni kuitenkin kuvasi sieltä videota, eikä maailmanloppua vielä näy joten kaikki ookoo.

Paras oivallus:
Opin vihdoin juomaan alkoholia optimaalisesti! Ja joo, tiedän että lause kuulostaa huolestuttavalta. Mutta mulla siis tulee yleensä krapula jo parista lasista viiniä. Tänä viikonloppuna lopetin alkoholin juomisen tarpeeksi ajoissa ja muistin juoda myös alkoholittomia nesteitä. Jo oli aikakin näin 30-vuotiaana oppia parempia tapoja :D

Olitko sä Flow’ssa? Mitkä oli sun mielestä parhaita juttuja?


Kommentoi