TÄLTÄ MEIDÄN HÄÄT NÄYTTI + 7 VINKKIÄ HÄIDEN KORISTELUUN

Wednesday 28. March 2018 / by nadjastrangeIik, hääpostaus! Mehän mentiin naimisiin jo viime vuoden heinäkuussa, mutta tässä on nyt ollut vähän kaikenlaista – kuten esimerkiksi työkiireitä ja sairaalareissua. Hääpostauksia on kuitenkin vielä tulossa, vaikken tykittänytkään kaikkia ulos heti alkusyksystä.

Tässä ollaan muutenkin oltu vähän hitaita häiden jälkeen, sillä vasta eilen laitettiin hääkuvat tilaukseen. Saatiin Täydenkuun Kuvalta yli 1000 kuvaa, joten lempikuvien teettäminen oli aikamoinen työmaa. Tuntuu että osaan itse katsoa meidän häiden ilmettä ja koristelua paremmin vasta nyt kun häistä on kulunut jo hetki, enkä ole koko ajan vollottamassa maailman ihanimman päivän perään :D


7 ASIAA JOTKA PELASTIVAT MEIDÄN HÄIDEN KORISTELUT

Pinterest
Häiden koko suunnittelu lähti liikkeelle Pinterestistä. Mulla oli jo valmiiksi päässäni tietty tyyli jota toivoin, mutta inspiraatiokuvien selaaminen toi varmemman olon koristeluista. Jo valokuvista huomasi, että mikä toimii ja mikä ei. Mun Pinterest-inspiraatiokansio muuten löytyy täältä.

Ehkä Pinterestiäkin suurempi inspiraatio oli itse juhlapaikka. Villa Smeds oli niin kaunis, ettei sinne paljoa koristeita tarvinnut. Monihan olisi yhdistänyt tuohon juhlapaikkaan juuttikangasta ja muita maalaisromanttisia asioita. Me miksailtiin vähän kaikkea sekaisin, ja päädyttiin niinkin eksoottiseen teemaväritykseen kuin harmaa-valkoinen ripauksella vaaleanpunaista.

Tee itse ja askartele
Jo aiemmin mainittu Pinterest on pullollaan hauskoja ja persoonallisia askarteluvinkkejä. Sen lisäksi esimerkiksi askartelukaupoista ja häälehdistä tai -blogeista voi löytää ihania ideoita. Tärkeintä on kuitenkin se, että uskaltaa rohkeasti kokeilla. Niin ja aloittaa askartelu tarpeeksi ajoissa, ettei tarvitse itku silmässä vääntää viimeisenä iltana koristeita kasaan. Mulle kävi näin, mutta palataan siihen myöhemmin :D

Kirppikset ja kierrätys
Lähes kaikki meidän häissä olleet kehykset ovat kirppislöytöjä. Suurimman osan kehyksistä ostin aiemmin naimisiin menneeltä työkaveriltani, joiden häissä kehykset olivat palvelleet yhden kerran. Sen jälkeen me käytettiin kehyksiä ja lopulta myin ne vielä eteenpäin. Itse asiassa myin kaikki hääkoristeet tuleville hääpareille Facebookin hääkirppareilla. Häät kestävät yhden päivän, joten mielestäni on ihan turha ostaa kaikkea uutena.

Osan koristeista voi saada jopa ilmaiseksi; meidän häiden maljakot olivat töistä kerättyjä smoothie- ja mehupulloja jotka spraymaalasin hopeisiksi. Olisivathan nämä pullot kyllä toimineet hyvin ihan läpinäkyvinäkin, tai esimerkiksi naruilla, kankailla tai tarroilla tuunaten. Vain mielikuvitus on rajana!

Lainaa ja vuokraa
Onko esimerkiksi ystävällä/sukulaisella sama maku ja häät lähiaikoina? Ostakaa häätavaraa yhdessä tai lainatkaa niitä toisillenne. Me saatiin edellisenä kesänä häitä juhlineelta ystävältäni koristeita joita pystyi uudelleenkäyttämään meidän häissä. Osa katossa roikkuvista lamppuketjuista lainattiin töistä.

Villa Smedsillä on oma koristevuokraamo, joka oli tosi kätevä meille. He toimittivat aiemmin tilatut tuotteet paikoilleen, ja esimerkiksi ensimmäisen kuvan vihkikaari + maitotonkat olivat sieltä. Olisi vaatinut meiltä huomattavasti enemmän vaivaa ja rahaa, jos oltaisiin alettu väkertämään vihkimisen taustakoristelua itse.

Tiger
Meidän häiden vessakorien koko sisältö löytyi Tigerista. Oli topseja, laastareita, pastilleja, hiusharjaa ja vaikka mitä. Vessakorien sisältö saikin hurjasti kehuja, ja tuotteille oli oikeasti tarvetta. Myös aiemmin blogissa näkynyt vieraskirja, kutsu- ja kiitoskorttien kirjekuoret, sekä moni muu pieni yksityiskohta oli Tigerilta saadulla lahjakortilla hankittu. Tosin olisin ostanut tasan samat tuotteet itse vaikken lahjakorttia olisikaan saanut.

Less is more
Varsinkin Pinterestiä selatessa tulee miljoona ideaa jotka haluaisi kaikki mahduttaa samalle päivälle. Suuri koristeluiden sekamelska kuitenkin aiheuttaa enemmän päänvaivaa ja stressiä, joten suunnittele jo alusta asti simppeli ja toimiva kokonaisuus. Ota kuitenkin huomioon, että iso tila vaatii volyymiä. Esimerkiksi itse luulin kukkia tilatessani, että niitä on ihan sikana. Mutta näin jälkikäteen mietittynä olisin tunkenut niitä vielä enemmän kaikkialle.

Luota ja uskalla pyytää apua
Tämä oli mulle vaikein asia häiden järjestelyssä! Halusin tehdä kaiken itse, että tulee varmasti täydellistä. Yksi ihminen ei kuitenkaan pysty kaikkeen, ja siksi on tärkeää uskaltaa pyytää apua. Ja vieläkin tärkeämpää on luottaa niihin apureihin. Eikä sillä ole väliä vaikka asiat eivät menisikään tasan niin kuin suunnittelit, koska häissä tärkeintä on se rakkauden ja avioliiton juhliminen – ei se, että miten millin tarkasti ne kukat nyt on aseteltu.

En tiedä mitä olisin tehnyt ilman kaasoani, joka auttoi vielä 2 päivää ennen häitä poistamaan smoothiepullojen etikettejä että niistä saatiin maljakot. Pulloja oli muistaakseni 70-80 kappaletta, ja tottakai olin jättänyt tämän asian aivan viime tippaan :D Jos Miila ei olisi ollut auttamassa mua keskellä yötä, niin meidän häissä ei olisi ollut maljakoita. Tai jos olisi, niin maljakoissa olisi repaleiset ja osittain irronneet etiketit kiinni ja morsian olisi ollut hermoromahduksen partaalla.

Meidän juhlapaikka oli häitä edeltävänä päivänä varattu, joten ei päästy sinne itse koristelemaan. Tavallaan ihan hyvä niin, koska muuten meikä-perfektionisti olisi varmaan häärännyt aamuun asti siellä. Nyt toimitin ohjeet, esimerkkikuvat ja pöytäjärjestyksen muille. He aamulla laittoivat paikat kuntoon, ja mun kaasoni kävi vielä paikan päällä tsekkaamassa tilanteen sillä aikaa kun mua meikattiin hotellilla. Koristelijoilta loppui aika kesken, eikä ihan kaikki ollut niin kuin olin toivonut. Jo heti autosta pihaan astuessani huomasin yhden epäkohdan, jonka olisin normaalina päivänä käynyt heti korjaamassa. Nyt päätin heti sillä hetkellä, että mä en välitä. Menen elämäni miehen kanssa naimisiin, ja se on tärkeintä. Päätös kannatti ja pystyin juhlimaan kontrollifriikkeydestäni huolimatta. Olen kyllä tosi kiitollinen kaikille sukulaisille ja ystäville jotka auttoivat järjestelyissä. Meidän häät olivat ihan täydelliset!

+ Extravinkki tuleville morsiamille: ÄLÄ STRESSAA!Kommentoi