NÄISSÄ PIHISTÄN JA NÄIHIN PANOSTAN

Sunday 11. February 2018 / by nadjastrange

Olen jo muutamaan otteeseen bongaillut bloggaajien pohdintoja siitä, mihin asioihin he panostavat, tai missä pihistävät. Kovinkaan monella meistä ei ole mahdollisuutta, tai välttämättä edes halua panostaa rahallisesti jokaiseen elämän osa-alueeseen, joten valintoja on pakko tehdä.

Oon pyöritellyt tätä postausaihetta päässäni jo parin viikon ajan. Ihan ensimmäinen ajatus oli, että pihistän nykyään ihan kaikessa. Mutta onko asia sittenkään niin yksinkertainen?

NÄIHIN PANOSTAN:

Tatuoinnit
On olemassa sanonta “Good tattoos ain’t cheap. Cheap tattoos ain’t good”. Ihan aina tatuoinnista haaveillessa tai sitä suunnitellessa kannattaa ottaa tämä huomioon. Monesti mullekin tulee kyselyitä siitä, että paljonko joku tietty tatuointi maksoi. Tatuoinneissa ei kannata mennä hinta edellä, sillä kyseessä on kuitenkin kuva, jota ei niin vaan pyyhitä pois. Tähän tulen panostamaan aina.

Astiat
Tässä asiassa olen tosi pinnallinen, mutta on se huomattavasti kivempaa syödä näteiltä lautasilta. Meidän kaapit pursuilevat Iittalaa, Marimekkoa ja Arabiaa. Suomalainen design miellyttää meidän molempien sisustussilmää, ja oon saanut Aleksistakin aivopestyä aikamoisen astianatsin.

Kengät ja laukut
Mulle laukkuihin panostaminen ei tarkoita sitä, että ostaisin monen tuhannen euron merkkilaukun. Vaan sitä, että ostan laadukkaan nahkalaukun joka kestää vuosikausia. Yksi laadukas nahkalaukku kestää kauemmin, kuin monta muovista tekonahkaista laukkua yhteensä. Ja nahkalaukun voi myös korjauttaa suutarilla. Heitetään mukaan vielä pihin muijan kirppisvinkki; kirppareilta voi tehdä huikeita ja laadukkaita laukkulöytöjä!

Samoin kengissä laatu korvaa määrän. Vielä muutama vuosi sitten ostelin vaikka mitä pilipalikenkiä ketjuliikkeistä. Nyt tajusin käyttäneeni koko syksyn aikana vain kahtia kenkiä; lenkkareita ja Dr. Martenseja. En ole kokenut tarvinneeni muita kenkiä, vaikka omistankin niitä edelleenkin ihan liikaa. Toisaalta ihan kaikesta ei voi tai kannata aina luopua. Esimerkiksi mulla ei ole mitään juhlakenkiä tällä hetkellä. Oon ihan pokkana kulkenut Martensit jalassa vaikka missä blogijuhlissa. Se voi olla statement, tai sitten se on laiskuutta :D Jokainen tulkitkoon asian haluamallaan tavalla. Ensi kesälle on kuitenkin tiedossa kahdet häät, joista toisissa saan kunnian toimia kaasona. Juhlavien korkokenkien ostaminen taitaa siis olla ihan ajankohtaista.

NÄISSÄ PIHISTÄN:

Vaatteet
Vaatekaapistani löytyy muutama kalliimpi vaate esimerkiksi Marimekolta ja R/H:lta, mutta pääsääntöisesti ostan tosi edullisia vaatteita. Nykyään tulee harvoin muutenkaan ostettua vaatteita, ja jos tulee, niin ne on useimmiten kirppikseltä. Näissä kuvissakin näkyvä 5€:n kirppislöytö voi olla mulle se uusi lempparivaate, joten koen, että on ihan turha ostella mitään kalliimpia rytkyjä. Eikä aina tarvitse todellakaan ostaa uutta.

Kosmetiikka
Mulla on tapana käyttää aina kaikki blogin kautta saatu kosmetiikka loppuun, ennen kuin ostan mitään uutta. Tietysti välillä voi olla esimerkiksi liian vaaleita meikkivoiteita tai hiustyypilleni sopimattomia hiustuotteita jotka lahjotan eteenpäin ystävilleni. Mutta esimerkiksi vaikka lemppari ripsiväri olisi loppu, niin käytän kaikki huushollin ripsarinjämät loppuun ennen uuden ostamista. Syynä tähän on pihiyden lisäksi ekologisuus.

Siltikään ihan kaikessa kosmetiikassa ei kannata pihistellä. Mulla esimerkiksi pääsi loppumaan tässä postauksessa esitelty meikkivoide, enkä ehtinyt pariin päivään kaupungille ostamaan uutta. Käytin sitten jotain kaappien kätköistä löytynyttä huonoa meikkivoidetta, joka kirjaimellisesti valui kasvoilta kun ulkona satoi niin paljon lunta. Siitä traumatisoituneena juoksin kauppaan ostamaan Smashboxin 38€:n luottomeikkivoiteeni.

Kampaamo- ja kauneuspalvelut
Kävin viimeksi kampaajalla toukokuussa 2017. Silloin otin hiuksiini suoristuskäsittelyn, ja nyt olisi taas pikkuhiljaa aika varata uutta aikaa, kuten näiden kuvien pörröisestä juurikasvusta huomaa. En vaan jostain syystä ole kovin kiinnostunut hiuksistani, kunhan ne ovat edes kohtalaisen suorat :D Nyt haaveilen polkkatukan leikkaamisesta, mutten tiedä että mille kampaajalle menisin, vai luotanko ystävään, joka kovasti haluaisi leikata mun hiukset. Tähän voisin ehkä käyttää samaa filosofiaa kuin tatuointien kanssa; mielummin siitä palvelusta maksaa ja saa ammattilaisen tekemän lopputuloksen. Mutta katsotaan mihin päädyn, eli uskallanko edes leikata hiuksiani haha.

Elän tällä hetkellä ilman ripsipidennyksiä. Tämä oli ensimmäinen asia josta luovuin kun mies jäi työttömäksi ja piti vähentää rahanmenoa. Ripsipidennykset ovat turha, mutta samalla jotenkin niin kiva pieni lisä ulkonäköön. Varmasti jossain vaiheessa palaan taas niihin, mutta nyt on ihan hyvä pitää jo omien ripsienkin takia taukoa.

Meillä jokaisella on ne omat mieltymyksensä ja tärkeysjärjestyksensä. Sun lista voi olla ihan erilainen kuin tää meikän lista. Mihin sä panostat ja missä pihistät?


14 Responses to “NÄISSÄ PIHISTÄN JA NÄIHIN PANOSTAN”

 1. V says:

  Mä panostan ruokaan, meikkivoiteeseen (oon maailman kalpein nainen, pakko panostaa, jossei tahdo olla ihan oudon värinen) ja kissanhiekkaan :D ne kalliit nyt vaan haisee vähemmän ja kestää pidempään. Kaiken muun kanssa oikeestaan pihistelen menemään.

  • nadjastrange says:

   Joo! Se on jännä miten ajan kanssa löytää ne jutut mihin kannattaa panostaa. Meilläkin kissojen jutut ovat tärkeyslistan yläpäässä, ja monesti tuntuukin että meidän kissat syövät terveellisemmin kuin me ihmiset :D

 2. Anonymous says:

  Mä oon myös alkanu kattomaan, että mihin panostan ja mistä pihistän. Laukuissa oli ennen se, että määrä korvaa laadun, mut nykyään laatu korvaa määrän. Mulla on tasan yksi pieni käsilaukku, yksi marimekon reppu (eppu<3) ja yksi herschelin, jonka mies toi kanadasta tuliaisena.
  Siinä mun kaikki veskat!

  Kenkiä mulla on max 10kappaletta, takkeja mulla on kertynyt parit mutta suurin osa just myynnissä. Ja vaatteitakin on tosi vähän, enkä oo uusia ostanu vuoteen. Että ilmeisesti pihistän kaikesta :D astioita meillä on perintönä saatuja arabiaa ja keräilen muumimukeja, joita mummini ostaa välillä kun uusia tulee, mut ne on epäaktiivisessa käytössä - kun ei ole kovin isoja. Clasulta just 2kk sitten ostettii sellanen lautaspaketti, mis oli 3 eri lautasmallia 6kpl ja makso 29,90€ ja tosi hyvin sopineet käyttöön! Mies panostaa kenkiin, mä en taida panostaa mihinkään :D paitsi noihin laukkuihin, joita on hurjat 3kpl.

  • nadjastrange says:

   Kiva kuulla että sielläkin on alettu panostamaan enemmän laatuun ja miettimään omaa ostokäyttäytymistä. Mäkin nykyään mietin kauhulla miten paljon jotain tekonahkasia pikkulaukkuja piti olla :D

   Ja ah, Marimekon Eppu-reppu on ihana! <3

 3. Ronja says:

  Pakko hei vinkata kampaamon kanssa, että kannattaa mennä johonkin amiksen kampaamoon, missä opiskelijat tekee niitä hommia! Siellä on kuitenkin ammattitaitoiset opettajat kattomassa perään ja opiskelijat on kyllä tosi huolellisia. Lisäks hinta on tosi alhainen, esim. ite maksoin 14€ hiustenleikkuusta ja 60€ koko pään raidottamisesta!

  • nadjastrange says:

   Mitäääää toihan on ihan ilmaista! :D Oon tottunut siihen, että kampaamosta on tullut lähdettyä usein monta sataa euroa köyhempänä. Kiitos paljon vinkistä! :)

   • Eveliina says:

    Pakko vielä vinkata, että ilmeisesti vielä tämän kuun ajan saa Stadin ammattiopiston pisteistä -50% listahinnoista! Eilen just tuli käytyä ja maksoin pitkien hiusten raidoista ja leikkuusta 27,5€. Koin tän oikeastaan ilmaisena, kun tietää paljon normisti kampaajalla maksais :-D

 4. Sonja says:

  Leikkaan itse hiukset (oon kyllä aina leikannut), kosmetiikkaan en tuhlaa – paitsi joskus huulipuniin. Astioihin olen satsannut ja niitä on pelkästään kivoja kaapissa. Suurin järkiintyminen on ehkä se, etten enää ostele mitä sattuu vaatteita. Kaapissa on vaan itselle kivoja vaatteita.
  Mun heikko kohta on ehdottomasti kengät! Ja no korvikset. Niissä täytyy vielä tsempata itsehillintää. On sentään vaan kaksi korvaa ja kaksi jalkaa…

 5. Essi says:

  Mistä tuo kuvissa oleva ihana paita alunperin on?

 6. Sonja says:

  Mä pihistän monista asioista (esim. vaatteet, laukku), jotta lomalla olisi varaa reissata. Panostan siis lomaan ja kokemuksiin, joita reissuilta saa. Olen huomannut pääseväni reissussa paremmin lomafiilikseen ja lyhyenkin reissun jälkeen tuntuu, ettei ole ollut pitkään aikaan töissä tai ajatellut töitä. Lisäksi panostan ihonhoitoon ja esim. takkeihin joita käytän pitkään.

  • nadjastrange says:

   Oot kyllä oikeassa siinä, että reissussa pääsee kunnolla siihen lomafiilikseen. Ne muistot ja kokemukset tuovat kyllä paljon enemmän sisältöä elämään kuin esimerkiksi uusi laukku. Ah, pääsispä johonkin reissuun! ❤️

 7. PikkuEmppu says:

  Paljon samoja juttuja mitä muillakin. Panostan kissan hyvinvointiin, omiin kampaamoreissuihin ja kosmetiikkaan. Myös elektroniikan suhteen yleensä ostan kalliimman laitteen tietyltä merkiltä. Sitten vastapainoksi pihistän ostamalla asioita kirpparilta, kaikki harrastukseni on ilmaisia ja koitan syödä tarjousten mukaan ja esim töissä mulla on aina omat eväät mukana ettei tarvitse maksaa kallista lounasta. :)

  • nadjastrange says:

   Kuulostaa hyvältä! Munkin pitäisi kyllä ottaa töihin aina ruuat mukaan. Vaikkei meidän työpaikkaruokala olekaan mikään superkallis, niin silti monesti hinta-laatu-suhde harmittaa. Voisin sun inspiroimana panostaa ensi viikolla omiin eväisiin :)

Kommentoi