POLAROID-VIERASKIRJA

Saturday 27. January 2018 / by nadjastrange

Häistä ei lopulta jää paljoa muuta käteen kuin mies, sormus ja valokuvat. Me haluttiin näiden lisäksi vielä yksi fyysinen muisto, ja päätettiin toteuttaa se polaroid-vieraskirjan muodossa.

Sain vaaleanpunaisen polaroid-kameran Aleksilta joululahjaksi vuonna 2015. Kyseessä oli sama joulu jolloin hän pyysi mua vaimokseen – oli siis hauska käyttää tätä samaista kameraa osana meidän häitä. Eihän tämä toteutus mistään edullisimmasta päästä ole, sillä yhden polaroid-kuvan hinta on n. 1€. Filmiä myydään kymmenen kappaleen paketeissa, ja meillä oli häissä käytössä filmiä n. 100 valokuvalle. Vieraita oli noin 70, joista osa otti kuvan myös itselleen muistoksi. Oli muuten juuri täydellinen määrä filmiä vierasmäärään nähden, ihan vaan vinkkinä samanlaista vieraskirjaa suunnitteleville. ;)

Pinterest on täynnä erilaisia, toinen toistaan mielikuvituksellisempia vinkkejä häiden vieraskirjan toteuttamiseen, ja sieltä tämäkin idea löytyi. En ollut ennen häiden suunnittelua koskaan käyttänyt Pinterestiä, mutta se osottautui tosi hyväksi paikaksi löytää ideoita.


Saatiin Tigerilta lahjakortti hääkoristeluihin, ja löysin sieltä ihan täydellisen vieraskirjan meidän tarkoitukseen. Siinä on mustat kannet, sivut ovat valkoiset, eikä niissä ole mitään viivoja tai ruutuja. Niin ja hintaakin oli vain 3€! Kirjoitin kanteen Clasulta ostamallani Dymolla meidän nimet ja päivämäärän. Myöhemmin tuon tekstin yläpuolelle kiinnitettiin vielä yhteiskuva meistä hääpäivänä.

Tigerin löytöjä olivat myös suurin osa teipeistä, sekä musta metallilankakori jossa säilytettiin polaroid-filmejä. Häiden jälkeen olen käyttänyt teippejä paketointiin, ja koria maustepussien säilytykseen. Kätevää! Mun ikivanha korutelineeni toimitti teippitelineen virkaa, ja sakset sekä näyttävät höyhenkynät säilytettiin hopeiseksi spraymaalatussa lasipurkissa. Pöydästä saatiin tosi toimiva ihan vain parin euron budjetilla.

Kaksi ensimmäistä kuvaa: Joanna / Muut kuvat: Täydenkuun Kuva / Osa tuotteista saatu Tigerilta.

Tätä vieraskirjaa on aivan ihana selailla. Sieltä löytyy perinteisten ja edustavien poseerauskuvien lisäksi hauskoja tilannekuvia, kauniita runoja ja rakkaudentäyteisiä terveisiä.

Kiinnostaisko teitä nähdä myös juhlapaikan koristelua? Tai lukea jostain muista hääjutuista? Oon avoin kaikille toiveille!


17 Responses to “POLAROID-VIERASKIRJA”

 1. PlusMimmi says:

  Meillä oli myös häissä samalla taktiikalla vieraskirja ja vitsi se oli tykätty juttu! :) Muutenkin porukka otti innoissaan kuvia myös itselleen muistoksi. Olen ensi kesänä siskolla kaasona ja toteutetaan samanlainen vieraskirja myös heidän häissä.

  Meillä tuo polaroid-kamera on myös ollut mukana kolmekymppisillä yms. vähän spessummissa tilaisuuksissa (koska kallis filmi), joten käyttöön kamera on jäänyt häiden jälkeenkin. :)

  • nadjastrange says:

   Kamera on kyllä ihan huippu! Mekin ollaan kuvattu sillä lähinnä vaan spessutilaisuuksissa, vaikka ihania kuvia ja muistoja saisi talteen ihan arkitistakin tilanteista. Ehkei pitäisi olla niin pihi sen filmin suhteen :D

   Ihanaa kun teillä on tänäkin vuonna kivaa hääpöhinöö tulossa. Tsemppiä järjestelyihin! :)

 2. Nadja says:

  Joo todellakin lisää hääpostauksia! Näitä on ihana lukea, vaikka itselleni hääjutut eivät olekaan ajankohtainen asia. Näistä sun hääpostauksista välittyy nimittäin ihanasti se, kuinka oot edelleen innoissaan ja fiiliksissä teidän ihanasta päivästä (:

  • nadjastrange says:

   Moi kaima! :D
   Ja oon kyllä ihan superfiiliksissä edelleen, se oli kyllä ehdottomasti elämäni ihanin päivä <3 Pitää vaan varoa ettette te lukijat kyllästy kaikkien pientenkin yksityiskohtien hehkutukseen :D Kiva kuulla että hääjutut kiinnostaa!

 3. Nnn says:

  Joo hääpostauksille! Niihin ei kyllästy koskaan. Itselläni on jäätävän isot hääkansiot (huom. monikossa) Pinterestissä, vaikka en varmaan koskaan edes mene naimisiin/pidä häitä :D Minusta kaikki hääjutut ovat ihania, mutta valitettavasti olen luonteeltani kuitenkin sellainen, että häät tuntuisivat oudoilta… Omituinen juttu :D Mutta kiva tästä syystä lukea muiden häistä :)

  • nadjastrange says:

   Oho oho, sähän oot ollut innokas hääfiilistelijä! Itse en koskaan edes haaveillut häistä, ja yhtäkkiä olin prinsessamekko päällä viettämässä isoja juhlia :D Eli never say never, vai miten se menee ;)

 4. Tuuli says:

  Heippa! Teittekö ihan itse tuon ohjetaulun tuohon pöydälle? Tarvisin vinkkejä fonttien ja kukkakuvioiden käyttöön, kun askartelen omia paperituotteita häihin. :)

  • nadjastrange says:

   Joo mä väkersin ne nopeasti photarilla. Hyviä fontteja löytyy osoitteesta dafont.com – siellä on ihan sikana erilaisia ja oli kyllä tosi vaikea valita kaikkien hyvien fonttien joukosta vain yksi :D

   kukkakuvioita ihan vaan googlettelin ja copypasteilin. Myös esimerkiksi Pinterestiä selaamalla sai hyvää inspistä erilaisten fonttien ja kuvioiden käytöstä. Noissa meidänkin kylteissä olisi voinut olla vielä paljon enemmän yksityiskohtia, mutta oli noi kivat pelkistettyinäkin :)

  • nadjastrange says:

   Niin ja hei ihanaa hääsuunnittelua, ja varisinkin hääpäivää! Nauti <3

   • Tuuli says:

    Kiitos! :) teidän häät oli tosi kauniin näköiset ja inspiroivat. Hääpostaukset on ihania ja antaa tulla lisää vaan.:D

 5. Sonja says:

  Meillä oli kans polaroid-vieraskirja ja oli ehdottomasti paras idea häihin! Sen lukeminen seuraavana päivänä oli mielettömän hauskaa, nauroin vedet silmissä meidän ihanille ystäville <3

 6. Emmi says:

  Joo ehdottomasti lisää hääjuttuja! meillä häät kesäkuussa niin ois ihana lukea hääjuttuja! ☺️

 7. Anna-Kaisa says:

  Hei, osaatko kertoa, millä fontilla tuo “vieraskirja” on tehty? :D

Kommentoi