(epätoivoisen) SPORTTIMUIJAN PALUU

Monday 15. January 2018 / by nadjastrange

Terveyden kanssa on tullut painittua nyt jo useamman kuukauden ajan. Se tuntuu jollain oudolla tavalla epäreilulta, vaikka oikeastihan asiat on hyvin. Mulla ei ole mitään kuolemanvaaraa, vaikka siltä dramaattisimpina ja epätoivoisimpina hetkinä tuntuukin. Nyt on vaan kropan kanssa ollut tosi rankkaa, ja kaikki on tuntunut ihan extravaikealta. Taas on uusia ongelmia ilmaantunut, ja tänään on taas soiteltu vaikka minne. Nyt on lääkäriaika varattuna, ja elättelen toiveita siitä, että kaikki vielä järjestyy ja kohta voin taas olla terve oma itseni. Oon ollut lähiaikoina entistäkin väsyneempi, ja välillä jopa kiukkuinen, mikä on mulle tosi epänormaalia.

Oon viime vuosien aikana opetellut kovasti terveellisempiä elämäntapoja, ja onnistunutkin siinä. Kaikki ei kuitenkaan ole vielä reilassa, ja varsinkin riittävä uni ja liikunta on jätetty heitteille. Liikunnan puutteen kyllä ymmärtää, kun vielä kuukausi sitten en pystynyt edes kävelemään kunnolla. Nyt tässä vaiheessa kuitenkin on sellanen kaikkimullehetinyt-vaihde päällä, kun oon mielestäni jo terve ja valmis rymyämään rollerderbytreeneissä, mutta kroppa pistää vastaan. Tällä hetkellä pelkkä bussipysäkille tai kauppaan kävely tuntuu hikiliikunnalta, joten nyt pitää vaan yrittää hitaasti ja rauhallisesti nostaa kuntoa. Mutta oma pää haluaisi jo mennä täysillä ja turhautuu kun kroppa hidastelee. Tää on ihan loputon kierre, jolle ei ole stoppia, ellen mä itse sitä tee.

Nyt painan stop-nappulaa, ja oikeasti keskityn itseeni. Tai edes yritän. Alan tekemään enemmän hyviä eväitä/aamupaloja, ja alan käymään edes niillä tylsältä tuntuvilla kävelylenkeillä. Tai edes zumbaan kotona. Se on yllättävän kivaa ja sopivan iisiä :D

Skippaan vieläkin ihan liian usein aamupalan, ja uskaltaisin veikata, että niin tekee myös moni muukin. Siksi haluan jakaa teille tämän hyväksi, helpoksi ja herkulliseksi havaitun tuorepuuroreseptin. Mulla on ollut tapana tehdä iso satsi tätä puuroa valmiiksi ja jakaa se pienempiin rasioihin. Aamulla on helppo ottaa rasia mukaan päivän menoihin, ja joka kerta joku kyselee että mitäs kaikkea mun eväsrasiasta löytyykään. Tämä ei ole silmiähivelevän visuaalinen eväs, tässä mennään helppous edellä.

Maailman helpoin ja maukkain tuorepuuro:
Vaniljasoijamaitoa
Kaurahiutaleita
Chian siemeniä
Banaania
Marjoja

+ tyrnijauhetta tai jotain muuta pahaa, mutta terveellistä. Maku hukkuu hyvin muiden ainesten alle. Sekoita ainekset keskenään, ja jätä jääkaappiin muhimaan yön yli. Kaurahiutaleet ja chian siemenet imevät soijamaidon itseensä yön aikana, joten sitä kannattaa laittaa reippaasti.

Mites sulla on tammikuu startannut? Onko sielläkin epätoivoinen meininki, vai onko kaikki hyvin ja reilassa?


8 Responses to “(epätoivoisen) SPORTTIMUIJAN PALUU”

 1. Mari says:

  Mä sairastelin koko marraskuun kans ja vielä joulukuussakin tuntui olevan oireita vähän väliä, joten kävin sitten verikokeissa, koska halusin tietää mun rautavarastot. Lääkäri lisäs siihen omat juttunsa ja löytyhän se syykin tälle mystisesti heikentyneelle vastustuskyvylle: D-vitamiinin puutos :D Nyt alkaa taas kroppa kestää rankempaakin urheilua, kun ei heti tuu kipeäksi rasituksesta ja se on kyl ihanaa!! Aiemmin jos urheili vähänkin enemmän ni tuli heti flunssa ja joutu taas himmata.

  Toivottavasti sää saat kaiken kans selville ja pääset elämään normaalisti! :)

  • nadjastrange says:

   Oho, aika jännä että noinkin pieni asia voi vaikuttaa siihen yleiskuntoon. Vaikka eihän vitamiininpuute sillä tavalla pieni juttu ole, mutta ymmärrät varmaan pointin :D
   Hyvä että syy selvisi, nyt vaan paljon vitamiineja ja aurinkoa sinne. Ihanaa ja hyvinvoivaa talven jatkoa!

 2. Anonymous says:

  Mulla taas vaikuttaa liikkumiseen tuo saakelin kylmyys! Hankittiin miehen kanssaa mullekin salikortti, mutta ei vaan kiinnosta mennä tonne ulos. Perskeles, kuitenkin lupasin itselleni tänään, että menen siellä käymään huomenna, koska siitä tulee niin hyvä olo!

  • nadjastrange says:

   Joo toi pakkanen kyllä vaikuttaa kaikkeen! Mutta ite mielummin oon ulkona kirpsakassa pakkasessa kuin hirveessä räntäsateessa :D

   Tsemppiä salihommiin, kyllä se aurinko ja lämpö sieltä vielä tulee! :)

 3. Tsemppiä! Täälläkin on tammikuu startannut vähän kehnoissa fiiliksissä, koko alkuvuosi on mennyt milloin missäkin taudissa. Mutta eiköhän tämä tästä vielä helpota :)

 4. Aliisa says:

  Tsemppiä liikkumisen kanssa! Täällä on alkanut treeni ihan reippaasti, mutta välillä meinaa lepo jäädä turhan vähälle. Siis tänään onkin lepopäivän vuoro :) Voin tuohon liikunnan lisäämiseen kommentoida sen verran, että kannattaa tosiaan satsata sellaiseen liikuntaan, mikä on niin hauskaa että sitä tekee huvin vuoksi, ei treeninä. Nim. jaksan/viitsin käydä salilla koska puolet ajasta teen akrobatia -harjoituksia, joskin helpommasta päästä :D Ja ties vaikka testaisin mäenlaskua kun lumeksi kutsuttu ihme yllätti myös pk-seudun!

  • nadjastrange says:

   Se itselle mieluisen urheilulajin löytäminen on kyllä ihan ykkösjuttu!! Mulla se on roller derby, mutta sen lisäksi olisi kyllä kiva löytää joku helppo ja rentouttava lisä. Akrobatiaharjoitukset kuulostavat hyvältä! :)

   Ja jep, ihanaa kun täällä on lunta! Mäenlasku (sekä myös luistelu) kiinnostaa!

Kommentoi