2 KUUKAUTTA ELÄMÄNTAPAREMONTTIA TAKANA

Sunday 02. April 2017 / by nadjastrange

Nyt on vihdoin aika tarkastella sitä, että mitä on tässä parin viime kuukauden aikana saatu aikaseksi. Oon siis mukana LähiTapiolan kampanjassa jonka ansiosta pääsin tutustumaan älyhenkivakuutukseen, tapaamaan personal trainerin sekä tarkkailemaan kehonkoostumustani.

Mä otin tän hyvinvointikampanjan kautta tavoitteekseni muuttaa elämäntapojani parempaan suuntaan. Heti alkuun tehdyn Firstbeat-mittauksen kautta selvisi, että lepäsin ja palauduin liian vähän ja olin liian stressaantunut. Näitä asioita oli luonnollisesti hyvä muuttaa, ja samalla otin omaksi tavoitteekseni säännöllisen liikunnan lisäämiseen arkeen. Ja arvatkaas mitä? Mähän onnistuin! Täällä kerron enemmän tavoitteistani, jä täällä taas annoin pientä väliaikaraporttia.

Nyt, kahden kuukauden jälkeen on kiva miettiä että mitä sitä onkaan saavutettu, ja lakaista maton alle ne jutut joissa epäonnistuin. Eiku… :D

Muutokset unessa ja palautumisessa
Opin tosiaan että mä stressaan liikaa ja se(kin) vaikuttaa palautumiseen ja unenlaatuun. Otin tavoitteeksi vähentää puhelimella/koneella vietettyä aikaa juuri ennen nukkumaanmenoa ja alkuun se onnistuikin. Luin kirjaa ennen nukahtamista kunnes se vaan unohtui. En edes muistanut sitä että mulla oli tällanen tavoite kun vasta nyt tätä kirjottaessa :D Jotain oon kuitenkin tehny oikein sillä tuntuu että uniongelmat on alkaneet edes vähän hiipumaan. Edelleenkin saatan herätä öisin tai olla aamulla tosi väsynyt pitkienkin unien jälkeen, mutta on myös ollut joitain aamuja jolloin olo ei oo ollu rekan yliajama. Eli kyllä, muutosta on tapahtunut ja tästä on hyvä jatkaa eteenpäin.

Muutokset kropassa
En tehnyt mitään tavoitteita vartaloani kohtaan. Laihtumisesta ei todellakaan ole meikäläisen painolla haittaa, mutta en halunnut ottaa laihtumista yhdeksi tavoitteekseni. Laihiksia on tullut kokeiltua ja ne ei vaan oo mun juttu. Halusin ennemmin oppia liikkumaan säännöllisesti ja syömään fiksummin. Näissä asioissa onnistuin, vaikka tässäkin on varaa parantaa.

Paino -2kg (tää ei riitä läskiksi haukkuville anonyymeille, mutta pääasia on se että voin ite olla ylpeä itestäni)
Rasvaprosentti -0,9%
Lihasta on tullut lisää ja varsinkin jaloissa näkyy muutos; lihasta oli tullut 100g lisää per jalka.
Rinnanympärys -4cm
Vyötärö -2cm
Lantio/pylly -7cm
(Noi mitat otettiin hääpukua varten, harmi kun ei samalla mitattu reiden ympärystä. Tuntuu että nimenomaan jaloissa on tapahtunut iso muutos!)

Suurin muutos näkyy kuitenkin peilistä! Oon selkeästi kiinteytynyt, turvotus on laskenut ja näyttää kun olisin laihtunut enemmänkin kuin mitä vaaka väittää.

Muutokset liikunnassa
Roller derby -harrastus käynnistyi samoihin aikoihin kun mun elämänmuutosprojekti, ja oon käynyt 2-3 kertaa viikossa treeneissä, jotka kestävät 2h/kerta. Eli urheilua on 4-6h/viikko, entisen 0h/viikko sijaan. Huhhuh mikä muutos! Oon niin ylpeä itsestäni!!

Me asetettiin personal trainer Sami Sallisen kanssa tavoitteeksi, että mä läpäisen alkeiskurssin kunto- ja taitotestit. Kuntotestissä pitää luistella 25 kierrosta 5 minuutissa, ja tällä hetkellä mun ennätys on 23. Enää on siis tosi pienestä kiinni että onnistun! :D Taitotestin pääsin onneksi heti ykkösellä läpi vaikka olin ihan varma että se ei tule onnistumaan. Aika hyvin oon siis kehittyny tässä kahden kuukauden aikana, ja aikamoisella innolla jatkan eteenpäin! Sovittiin tän samaisen PT:n kanssa uusi kehonkoostumusmittaus noin kuukauden päähän, ja innolla odotan että mitä muutoksia silloin näkyy!


Me vietettiin Jennyn, Mintun sekä meidän lukijoiden kanssa viime viikolla lukijailtaa LähiTapiolan tiloissa, ja kuultiin samalla Samin pitämä hyvinvointiluento sekä tehtiin kehonkoostumusmittauksia. Mulle jäi luennolta mieleen yksi tietty slaidi jossa oli nämä seuraavat pontit joista uskon olevan kaikille elämäntapamuutosta suunnitteleville hyötyä:

– Pienillä muutoksilla liikkeelle
– Maksimoi arkiliikunta
– Etsi itsellesi mieluinen tapa liikkua
– Aseta itsellesi tavoite ja välitavoitteita
– Suunnittele harjoittelusi
– Liiku monipuolisesti
– Juo riittävästi
– Säännöllinen ateriarytmi
– Syö terveellisemmin ja monipuolisemmin
– Varmista että ehdit levätä riittävästi
– Muista palkita ja hemmotella itseäsi


5 Responses to “2 KUUKAUTTA ELÄMÄNTAPAREMONTTIA TAKANA”

 1. Jasu says:

  Upeaa Nadja! Se fiilis kun saa lisättyä liikunnan arkeen on mahtava. Hyvä energia vaan lisääntyy ajan kanssa. Toivottavasti olet nauttinut matkasta.

 2. Minttu says:

  Jee, hyvä sinä! Minä laiskinus olen yrittänyt kanssa lisätä liikuntaa “huomaamatta” arkeen. Tämän hetkinen elämäntilanne on tiukka eikö oikein salli ryhmäliikuntaa tms. rahaa ja tiettyjä aikoja vaativaa liikuntaa. Olenkin sitten ottanut tavoitteeksi päivittäiset kävelyretket ja ne on kyllä tehneet hyvää mielelle ja keholle.

  • nadjastrange says:

   Kävelylenkit on oikeesti yllättävän tehokkaita! :) Eli tosiaan aina urheilu ei vaadi sitä aikaa tai rahaa. Hyvä kun oot löytäny sen sulle sopivan tavan liikkua :)

   Mä oon jo pitkään suunnitellut että alkaisin kävelemään töihin, vielä jonain päivänä alotan sen! :D

 3. Natalia says:

  Onnea!!! On ihan superia löytää liikunta, josta tykkää ja jota tulee tehtyä säännöllisesti. Itsellä on koululiikuntatraumojen takia ollut jäätävä liikuntainho ja kun viimein löysin juoksemisen riemun, oli se kuin lottovoitto. Juoksin varmaan 2 vuotta väkisin ennen kuin aloin pitää. Nyt on muutaman vuoden ollut jalkaongelmia, joten rakas juoksu on jäänyt ja se aiheutti harmitusta, mutta onneksi löysin salitreenin. Olen kokeillut salia/ryhmäliikuntaa joku 100x aina vain tajuten, että se on hammaslääkäriäkin karmeampaa, mutta vuosi sitten pakotin itseni eläkeläisille sunnatulle (mutta kaikille avoimelle) kunnnan salille ja kappas, siitä tulikin lempiharrastus!

  Eli sali-inho varmaan liittyi siihen tuomitsevuuteen ja fitnesstyylikkyyteen yms, mitä normi saleilla voi kohdata.

  Nyt olen vuoden käynyt 2x viikossa ja tämä tuntuu ihmeltä. Itselle tärkeintä oli se, että käyn vaan tuon 2x enkä yritä pakottaa itseäni johonkin 5x viikossa käyntiin. Myös se, että ei ota mitääääään ulkonäkötavoitteita auttaa. Heti jos alan kelata että yhyh pitäskö käydä useammin kun on liikaa tätä rasvaa, menee vaan into ja ostan 3 donitsia.

  Tsemppiä jatkoon ❤️

Kommentoi