kuntokuurin loppuraportti

Sunday 22. March 2015 / by nadjastrange

Oon mukana Indiedaysin ja Sportyfeelin kampanjassa, jonka ansiosta aloitin kuntokuurin tammikuussa. Oon kirjoitellut aiheesta jo aiemminkin, ja postaukset löytyvät täältä ja täältä. Nyt on kuitenkin kuntokuurin tulosten raportoimisen aika. Mä oon niin onnellinen että sain osallistua mukaan kuntokuuriin, ja näiden kuukausien aikana mun elämäntavat ovat muuttuneet paljon terveellisemmiksi ja myös liikunnasta on tullut osa arkea.

Asetin tavoitteekseni juurikin niiden terveellisten elämäntapojen opettelun, mutta mulle tärkeimpänä tavoitteena oli laihtuminen. Olin onnistunut lihomaan ihan vahingossa tosi paljon, joten tavoitteena on vanhoihin lempivaatteisiin mahtuminen ja tyytyväisyys omaan vartaloon. Tähän mennessä tammikuun alusta asti on lähteny 5kiloa painoa, mutta kokonaistavoite on yli kolminkertainen joten tässä on vielä paljon matkaa! Kuntokuurin myötä oon saanu tosi hyvän startin projektilleni ja oppinu miettimään ruokailujani terveellisemmältä ja kevyemmältä kannalta. Myös proteiini on suuremmassa osassa ruokavaliota kuin ennen. Sitä nautin lihan, rahkan, raejuuston ja Sportyfeel-tuotteiden kautta. Mun ruokavalio koostui ennen suurimmaksi osaksi hiilareista, joten ei taida olla ihmekään että niitä ylimääräisiä kiloja tuli niin helposti.

Syön nykyään aina täyttävän ja ravitsevan aamupalan, ja se on ehkä isoin muutos joka on tapahtunu kuntokuurin aikana. Olen myös opetellut syömään viidesti päivässä, mutta siinä on ehkä edelleenkin hieman opettelemista. Onneksi kannan nykyään aina laukun pohjalla proteiinipatukkaa, joka on helppo ja nopea välipala ja sen avulla saa ehkäistyä nälkää ja sen seuraamaa ahmimista. Sportyfeel-tuotteista mun lemppareita on ollu noi ylläolevat proteiinipatukat ja juurikin tuo maku. Tässä patukassa ei ole ihan niin paljoa proteiinia kun muissa Sportyfeel-sarjan patukoissa, joten noi on mulle lähinnä herkkuvälipaloja. Toi patukka on ollu suuri pelastus jos on esimerkiksi ollu ihan hirveä herkkuhimo ja tehny mieli juosta ostamaan puoli kiloa irtokarkkeja. En oo (ainakaan vielä) sortunu ostamaan irtokarkkeja, vaikka ennen olisin voinu syödä karkkia päivittäin! On ihana huomata, että oon onnistunu vierottautumaan karkeista. Siitäkin huolimatta oon ratkennu viimeisen kuukauden aikana. Olin ystävien kanssa ulkona ja ostin kaupasta sipsejä ja dippiä ja söin melkein koko sipsipussin yksin!!! Siitä tuli ihan hirveä morkkis ja tosi paha mieli, joten ehkä se retkahtaminen oli paikallaan niin enpähän enää haaveile sipseistä :D

Tämän viimesimmän kuukauden aikana on menny vähän laiskemmin. Olin ensin kolme viikkoa flunssassa enkä voinu liikkua. Huomaan että heti jos ei urheile, ei myöskään tule kiinnitettyä niin paljoa huomiota syömisiin. Lähiaikoina on ollu tosi paljon juhlia ja muita tapahtumia, joissa en oo noudattanu dieettiäni vaan syöny mitä on ollu tarjolla. Oon päätyny siihen, että se on vaan niin paljon helpompaa. Ja sitten vaan palaa seuraavana päivänä takaisin maitorarhkojen ja keittojen pariin. Onneksi kalenteri näyttää tällä hetkellä suhteellisen tyhjää tulevien juhlien osalta, ja flunssakin on selätetty joten nyt pääsen taas jumppailemaan ja lenkkeilemään oikein kunnolla!


Anorakki Adidas Stellasport (saatu), Toppi Nike, Juoksutrikoot Primark, lenkkarit Nike

Mulla on niin iso tavoite, että oon tehny itselleni välitavotteita etten ihan täysin lannistu. Nyt oon saavuttanu ensimmäisen välitavoitteen, ja haluaisin saavuttaa myös seuraavan vielä ennen kesää. Nyt täytyy siis jättää juhlat ja herkut vähemmälle, ja panostaa enemmän liikuntaan. Sanoinkin silloin kuntokuurin aloittaessani etten ole koskaan ollu näin motivoitunu, ja sama fiilis on edelleen. Oli tässä välissä hieman lannistuneemmat tunteet, mutta onneksi sain ne fiilikset selätettyä! On ihan mahtavaa kun tän kampanjan ansiosta on tullu raportoitua kuntokuurin etenemisestä tänne. Vaikka tää onkin viimeinen Sportyfeel-kampanjan postaus, niin voisin kyllä ottaa tavaksi kirjotella etenemisestäni kuukausittain!

Siellä lukijoiden joukossa oli muutama muukin terveellisemmät elämäntavat vuoden alussa aloittanut tyyppi. Miten teillä on menny?

Ps. Vielä on reilu viikko aikaa osallistua Sportyfeel-tuotteiden arvontaan kampanjasivulla. Siellä arvotaan viisi 30 euron arvoista Sportyfeel-tuotepakettia!


8 Responses to “kuntokuurin loppuraportti”

 1. jenni says:

  Kiinnostaa ehottomasti lukee enemmän siitä miten kuntokuuri ja laihdutus edistyy! Itellä on sama urakka meneillään :)

 2. Miia says:

  Ehdottomasti päivitä kuntokuuri/elämäntapamuutos tilannetta myös jatkossa! Itte alkanu tekeen kans pieniä muutoksia tässä tän kuun alussa, ei kauheesti mitään tuloksia ole vielä tullut, kun en mitään tiukkaa dieettiä vedä, mutta olo on kyllä energisempi kuin ennen :) Mulla kans toi aamupalan syöminen on aika vaikeeta kun vuosiin ei oo tullut sitä kunnolla syötyä, samoin liikunnan saaminen osaksi arkea. Mutta pienin askelin eteenpäin :)

  • nadjastrange says:

   Joo se energisempi olo on kyllä eka minkä huomaa! Ja varmasti sitten pidemmällä aikavälillä näkyy muutoksia myös kropassa. Tsemppiä sinne aamupalan syömisen opetteluun! :)

 3. Nette says:

  Hienoa !! :)

 4. Rege says:

  Tää kohta jäi mieleen: “Lähiaikoina on ollu tosi paljon juhlia ja muita tapahtumia, joissa en oo noudattanu dieettiäni vaan syöny mitä on ollu tarjolla. Oon päätyny siihen, että se on vaan niin paljon helpompaa.”

  Tottakai on helpompaa olla kieltäytymättä herkuista. Oon itse ollut nyt kohta 4 vkoa Jutta Gustafsbergin Go Fat Go -dieetillä, ja lähes 3 kiloa tähän mennessä lähtenyt ja tällä jatketaan. Oon aina ollut ja tuun olemaan herkkujen ystävä, mutta tänä keväänä oon huomannut miten mahtavia fiiliksiä ja voimaa voi myös saada kieltäytymisestä ja pidättäytymisestä, että mä kyllä pystyn siihen minkä päätän, esim. vohvelikestien keskellä kieltäytyä herkuista. Että kaikkea mikä on ilmaista tai tarjolla ei ole pakko ottaa. Tää on mulle ollut iso oivallus.

  5 kiloa kolmessa kuukaudessa on kuitenkin hyvä alku sekin, jatka vaan samaan malliin ja mielenkiinnolla myös seuraan edistymistäsi :)

  • nadjastrange says:

   Mäkin alkuun kieltäydyin ihan kaikesta ja se menikin tosi hyvin. Tunnen kuitenkin itseni ja tiedän, että tuun ratkeemaan niin pahasti jos kiellän ihan kaiken itseltäni useamman kuukauden ajan :D Mua on lohduttanu ne horisontissa näkyvät juhlat ja oon monesti miettiny herkkuhimoissani että “ens viikolla saa sitten siellä juhlissa maistaa vähän herkkuja” :D Mutta tsemppiä sulle tosi paljon dieettiin! :)

Kommentoi