Pelastetaan yhdessä lumileopardit!

Wednesday 10. December 2014 / by nadjastrange


Kuva: Emanuel Keller

Oon mukana maailman söpöimmässä, mutta samalla huipputärkeässä Indiedaysin ja WWF:n kampanjassa, jossa keskitytään lumileopardeihin. Kellekään ei varmasti tuu yllätyksenä se, ettei mun tarvinnu edes lukea lausetta loppuun kun halusin jo olla mukana tässä kampanjassa! Kissat on aina ollu mun sydäntä lähellä, ja jos mä voin bloggaajana tehdä jotain mun kisujen kaukaisten sukulaisten hyväksi, niin teen sen erittäin mielelläni!


Kuva: Emanuel Keller

Lumileopardit ovat valitettavasti erittäin uhanalaisia, ja ne elävät Himalajan vuoristossa 3000-5400 metrin korkeudessa. Ilmastonmuutoksen takia vuoristokasvillisuus on jo alkanut muuttumaan niin, että puuraja on noussut vuoristoilman lämpenemisen seurauksena. Lumileopardit eivät kuitenkaan tykkää metsiköistä, vaan suosivat hieman karumpia ja kivikkoisempia vuoristoalueita. Ilmastonmuutoksen lisäksi lumileopardien elämää vaikeuttaa elinalueen lähellä sijaitsevat ihmisihmisasutukset sekä maatalous ja kaivosteollisuus. Elintilan vähenemisen takia lumileopardien mahdollisuudet saalistaa luontaisia saaliseläimiään ovat heikentyneet, ja lumileopardit joutuvat etsimään ravintoa paikallisten paimenten karjasta. Salametsästäjien lisäksi siis myös paikalliset paimenet tappavat lumileopardeja.

Salametsästysten torjumiseksi WWF tukee salametsästyksen vastaisia partioita, ja vie paikallisille tietoa salametsästyksen haitallisuudesta. Myös petokorvausjärjestelmiä on kehitetty, jotta asukkaiden ei tarvitse tappaa lumileopardeja puolustaakseen karjaansa. WWF:n tuella saadaan vietyä riistakameroita vuoristoon, ja niiden avulla saadaan lisätietoa lumileopardien käyttäytymisestä ja siitä, miten näitä ihania lumileopardeja voi suojella tehokkaammin.


Kuva: Emanuel Keller

Mä ryhdyin tämän kampanjan myötä WWF:n lumileopardi-kummiksi! ♥ Kampanjan tiimoilta kummina olo kestää vuoden ajan, mutta aion todellakin jatkaa kummeuttani vielä senkin jälkeen. WWF:llä voi olla joko yleiskummi tai tukea jotain yksittäistä kohdetta, kuten tässä tapauksessa lumileopardeja. Kummi voi lahjoittaa rahaa joka kuukausi (8€ tai enemmän) tai lahjoittaa kerran vuodessa (60€ tai enemmän). Mä ite odotan eniten innolla sitä, että WWF kertoo kummeille säännöllisesti siitä mitä on tehty ja miten suojelussa onnistuttu.

Monia varmasti kiinnostaa myös se, että 80% rahoista päätyy oikeasti suojelutyöhön, 4% taloushallintoon sekä 16% varainhankintaan, jonka ansiosta mukaan saadaan uusia kummeja.

Jos lisätieto lumileopardeista tai kummiudesta kiinnostaa, niin klikkaa itsesi tänne. :)


Kuva: Emanuel Keller


4 Responses to “Pelastetaan yhdessä lumileopardit!”

  1. maria says:

    ♥, no words needed

  2. larissa says:

    Ihanaa että on tälläisiä yhteistyöjuttuja, tää on tosi tärkeä asia! :-) hyvä sä!

Kommentoi