“ETHÄN SÄ EDES SYÖ NAKKEJA?!”

Wednesday 26. September 2018 / by nadjastrange
Oltiin viime viikonloppuna Tampereella meidän kummipojan luona. Käytiin samalla eräässä kauppakeskuksessa sijainneessa Papun pop upissa. Me mentiin ihastelemaan lastenvaatteita, mutta olihan siellä myös aikuisille trikoomekkoja hauskoilla printeillä. Ihastuin tähän nakkimekkoon ja päätin sovittaa sitä ihan vain huvin vuoksi. Outlet oli viimeistä päivää auki, joten maksoin tästä upeudesta vaivaiset 24€! Ihan käsittämättömän hyvä ja edullinen löytö – olisin hyvin voinut ostaa mekon ihan normaalihintaisena.

Aleksi oli tämän ostosreissun ajan ostoskeskuksen leikkialueella meidän kummipojan kanssa. Aleksin ensimmäinen reaktio mun uusimpaan ostokseen oli “ethän sä edes syö nakkeja?”. Se oli jotenkin niin hauska kommentti, joka samalla sai mut miettimään.

Voiko kasvissyöjä käyttää nakkimekkoa?

Pitääkö mun kirjoittaa permanenttitussilla mekkoon että “nää on sit vegenakkeja!!!!!!!”

Vai onko sillä edes väliä? Vaikka itse en syökään lihaa, niin pidän jokaisen ruokavaliota heidän omana asianaan. En halua tuputtaa kellekään mitään, ja mielestäni parhaat muutokset jokaisella elämän osa-alueella (myös lihansyönnin vähentämisessä) tapahtuvat omasta aloitteesta. Siitä ei seuraa mitään hyvää jos vaan kulkee ympäriinsä tuomitsemassa ja syyllistämässä kaikkia.

Siksi oonkin ottanut oman mieheni kanssa sniikin taktiikan; hän saa syödä lihaa jos huvittaa, koska aikuinen ihminen tekee itse omat päätöksensä. Kuitenkin esittelemällä ja tarjoamalla kasvisruokavaihtoehtoja on Aleksikin muuttanut ruokavaliotaan huomattavasti. Nykyään varsinkin meille pääkaupunkiseutulaisille on niiiin helppoa syödä kasvisruokaa kodin lisäksi ravintoloissakin. Sitäpaitsi monesti sekasyöjänkin mielestä kasvisruoka maistuu liharuokaa paremmalta!

Toivon että jokainen meistä tiedostaa lihansyönnin ympäristövaikutukset. Mutta samalla toivon jokaisen meistä tiedostavan myös mm. shoppailun, lentämisen ja yksityisautoilun ympäristövaikutukset. Vaikka itse syönkin kasvisruokaa ja matkustan julkisilla tai pyörällä, niin mulla on huomattavasti parannettavaa kulutustottumusten kanssa. Elämä on jatkuvaa oppimista eikä kukaan meistä ole täydellinen.


Kommentoi