NÄIN VALEHTELEN NETISSÄ -HAASTE

Wednesday 04. July 2018 / by nadjastrange

Niin siistiä kun näitä blogiskenen alkuajoilta tuttuja kiertäviä haasteita on taas! Ainakin itse koen löytäväni seuraamistani bloggaajista ihan uusia puolia tämän tyylisten haasteiden avulla. Tällä kertaa pohditaan sitä, miten esitän parempaa ihmistä kuin olenkaan haha.

Menen niihin hotelleihin, ravintoloihin ja tapahtumiin, joiden tiedän olevan some-ystävällisiä ja kaunista kuvattavaa.
Valitettavasti en. Mulla ei esimerkiksi käynyt mielessäkään häämatkaa varatessa, että pitäisi valita mahdollisimman kuvauksellinen lomakohde ja hotelli. Kun juttelin erään bloggaajakollegani kanssa häämatkoista, niin hän oli heti ensimmäisenä miettinyt hotellin ulkonäköä valokuvien takia.

Kuitenkin yritän käydä someystävällisissä paikoissa – esimerkiksi Alppiruusupuistossa, jossa nämäkin kuvat on otettu. Yleensä mulle kuitenkin käy niin, että on liian hauskaa ja unohdan ottaa kuvia koko tapahtumasta/paikasta.

Sisustan, teen kattauksen tai pukeudun niin, että niistä saa hyviä kuvia.
Välillä saatan vähän muuttaa asuani, että se näyttäisi mielenkiintoisemmalta kuvissa. Esimerkiksi vaihdan aurinkolasit sellaisiin, jotka ovat näkyneet vähemmän blogissa. Kyseessä on kuitenkin ihan perusmuijan blogi eikä mikään muotilehti, joten en edes yritä kuvata mitään taiteellisia kuvia oudoista asuyhdistelmistä. Tosin ehkä pitäisi..? Tuntuu että kuvaan nykyään paljon vähemmän asuja kuin aiemmin ihan vaan siksi, että mulla on aina samat (mustat) vaatteet päällä eikä ole mitään uutta mullistavaa kuvattavaa.

En ota itsestäni kuvia, enkä Insta stories -videoita, joissa minulla ei ole meikkiä.
Varmaan 50% Instastoriestani on kuvattu ilman meikkiä. Parhaimmassa tapauksessa kuvaan itseäni meikittä, hikisenä ja roller derby -hammassuojan kanssa. Mun mielestä on kiva että IG:n storyissa voi mennä vähän rennommalla meiningillä.

Teen asioita ja kerron asioista blogissa, joiden tiedän tukevan omaa brändiäni.
Se on ehkä ennemmin niin päin, että kieltäydyn asioista jotka eivät tunnu mun jutulta. En esimerkiksi todellakaan mainostaisi lihaa, ja olen myös kieltäytynyt vaateyhteistöistä jotka eivät näytä multa. Tuntuu että ennemminkin omatunto tulee sen oman brändin edelle. Ja kyllä, myönnän olevan ihan hävettävän huono itseni brändäyksessä.

Käsittelen kuvat niin, että näytän kauniimmalta.
Joskus, tyyliin blogin alkuaikoina (?) muokkasin tummia silmänalusia vaaleammiksi haha. Nykyään en vaan jaksa – paitsi jos naamassa on esimerkiksi finni. Ja tietysti valitsen useiden kuvien joukosta ne, joissa näytän mahdollisimman edustavalta. Mutta eikö kaikki tee niin?

Silottelen elämääni somessa.
Saatan kyllä jättää joitain asioita mainitsematta/kuvaamatta, mutta en missään nimessä yritä esittää että elämäni olisi siistimpää kuin se oikeasti on. Mielestäni rehellisyys on tärkeää myös bloggaajilla.

Kadun joitakin blogiyhteistöitäni.
En varsinaisesti kadu mitään, ’cause I was young and I needed the money (heh). Mutta McDonald’sin kanssa en kyllä enää tekisi yhteistyötä. Yritän muutenkin siirtyä koko ajan eettisempiä ja ekologisempia yhteistöitä kohti. Menen samalla linjalla kuin aiemminkin, eli mainostan vain niitä asioita joita itsekin ostaisin.

Bloggaajien elämä on glamourista.
Ei ole, vaikka siltä näyttääkin. Tietysti isoilla bloggaajilla on enemmän matkustelua ja luksustuotteita kuin normityypeillä, mutta se kaikki on kovalla työllä ansaittua. Ja mahtuuhan bloggaajien joukkoon meitä tavallisempia tallaajiakin.

Ajattelen hetket Instagram-kuvina.
Ajattelisinpa!! Mun Instagram-tilini (@nadjastrange) on kyllä ihan tajuton sillisalaatti, jonne laitan kuvia hetken mielijohteesta ja sen kummemmin miettimättä. Salaa kadehdin niitä tyyppejä jotka osaavat nähdä tilanteissa sen täydellisen Instagram-kuvamateriaalin.

Seuraan Jodelia ja keskustelupalstoja sekä googlaan nimeni tasaisin väliajoin.
Liityin joskus Jodeliin kun kuulin että siellä keskusteltiin siitä olenko raskaana vai en. Oli kyllä tylsä keskustelu :D Tuntuu että oon sellainen bloggaaja joka ei herätä mitään suuria tunteita tai (edes yritä aiheuttaa) kohuja.

Bloggaaminen ei ole oikea työ.
On se työ siinä missä muutkin. Itselläni on kuitenkin kokopäivätyö blogin lisäksi. Vaikkei olisikaan, niin bloggaamiseen saisi kyllä ihan helposti kulumaan sen 40 tuntia viikossa. Blogi vaatii paljon enemmän taustatyötä kuin voisi kuvitella; on esimerkiksi tapaamisia, sähköposteihin vastaamista, suunnittelua, ja vasta kaiken tämän jälkeen kuvaamista ja kirjoittamista. Lisäksi ammatikseen bloggaavan kannattaa jatkuvasti kehittää itseään. Mulla ei itselläni riittäisi rahkeet täysipäiväiseksi bloggaajaksi. En varmaan saisi yhtään mitään aikaiseksi jos olisin vastuussa vain itselleni, ja aika kuluisi Netflixin kanssa blogihommien sijaan.

Ostan tuotteita tai vaatteita ainoastaan kuvattavaksi.
Hyi, onneksi en. Ja kovasti toivoisin ettei kukaan muukaan tekisi niin. Uskon että moni bloggaaja painii sen kanssa, että haluaisi ostaa uusia juttuja, jotta olisi jotain kirjoitettavaa, mutta samaan aikaan haluaa vähentää turhaa kuluttamista.


Kommentoi