TULIS JO KESÄKUU

Sunday 13. May 2018 / by nadjastrange

En malta odottaa kesää! Mulla on jo sellainen henkinen bucket list valmiina, joka sisältää mm. pyöräretkiä, myöhään valvottuja kesäöitä, mehujäitä ja aurinkorasvan tuoksua. Helsingissä asumisessa parasta on se, että täältä löytyy varsinkin kesäisin vaikka mitä ihania tapahtumia ja festareita. Tänään haluaisin fiilistellä alle kuukauden päästä (8.-10.6.) vietettävää Sidewaysia kaupallisen yhteistyön muodossa.

Muistan elävästi ne ajat kun olin vasta alkanut käymään festareilla. Silloin mm. tutustuin nykyiseen aviomieheeni ja näin Disco Ensemblen livenä miljoona kertaa. Back in the days festareiden ainoat ruokavaihtoehdot olivat joko makkaraperunat tai kiinalainen ruoka, josta tuli kaikille huono olo. Ajat ovat onneksi muuttuneet ja nykyään festareilla voi hyvän musiikin lisäksi nauttia myös hyvästä ruuasta. Sideways panostaa tähän täysillä, ja mukana on toinen toistaan herkullisemman kuuloisia ravintoloita – ruokavaihtoehtoja onkin aina crepeistä burritoihin. Samalla myös juotavaa löytyy moneen makuun ja esimerkiksi erikoisoluita löytyy laaja valikoima.

Tänä vuonna Sideways järjestetään ensimmäistä kertaa Nordiksella. Sijainti on yhtä kätevä kuin aiempi Teurastamokin, mutta tilaa on enemmän. Tämä mahdollistaa suuren ruoka-alueen sekä usean esiintymislavan, joista osa on sisätiloissa. Aluekartta ja muu info löytyy täältä.Kuvat: Petri Anttila

Rakastan musiikkia ja livekeikkoja. Varsinkin nuorempana olin noin kerran viikossa katsomassa jotain keikkaa. Nyt vanhemmalla iällä tahti on huomattavasti hidastunut, vaikka kiinnostus musiikkiin onkin pysynyt samana. Nykyään odotan enemmän festareita kuin yksittäisiä keikkoja, koska festareilla voi nähdä saman päivän aikana monta lempibändiään.

Sidewaysin artistikattauksesta odotan eniten ulkomaisista artisteista MØ:ta, Young Fathersia, The Nationalia, Cigarettes After Sexiä ja Silvana Imamia. Suomalaisista tuoreen Ruusut-yhtyeen keikka kiinnostaa, vaikka he ovatkin julkaisseet vasta 2 biisiä. Muita suomalaisia lemppareita ovat PastoriPike (oon nähnyt hänet livenä varmaan 10 kertaa enkä ikinä kyllästy), Gasellit, Vesta, View, DJ Kridlokk, Hero Dishonest, Teksti-tv 666 ja moni muu! Valikoima on laaja, kuten noista mun muutamasta valinnasta huomaakin. Kannattaa käydä tsekkaamassa artistikattaus kokonaisuudessaan Sidewaysin sivuilta. Itse olen tuntemattomien bändien kanssa joskus tehnyt niin, että kuuntelen ennen festareita kaikki artistit läpi etten vahingossakaan missaa yhtäkään sellaista josta voisin pitää :D

Mä niin näen itseni drinkki kädessä ja aurinkolasit päässä fiilistelemässä Cigarettes After Sexin keikkaa auringon laskiessa taustalla. Nyt vaan toivotaan että saadaan Sidewaysissa nauttia yhtä ihanista ilmoista kuin tällä viikolla!


Kommentoi