VAATEKAAPIN VINTAGEAARTEET

Monday 12. March 2018 / by nadjastrange

Muistatteko kun bloggaajat esittelivät erilaisia omistamiaan asioita? Olisiko tämäntyylisten postausten kulta-aika ollut tyyliin 2008-2009? Mäkin tein vaikka mitä “kaikki aurinkolasini”-esittelyitä, ja mun henkilökohtainen lemppari oli vuoden 2008 “kaikki vyöt”-postaus :D Siis kenellä edes on niin paljon vöitä joita esitellä? Ja ketä edes kiinnostaa? Voi niitä aikoja. Are you feeling fashionable? täyttää tänä vuonna hurjat 10 vuotta, ja lupaan että me vielä jossain vaiheessa muistellaan niitä vanhoja noloja hyviä aikoja.

Nykyään meininki on hyvin erilainen. En esimerkiksi omista kymmeniä eri värisiä vöitä, tai muutenkaan pukeudu punaiseen rusettipantaan, punaiseen vyöhön ja punaisiin kenkiin – silloin kaiken piti matchata. Koska shoppailuakin on tullut vähennettyä roimasti, niin eihän tässä ole kohta enää mitään mistä kirjoitella. Olisi niin paljon helpompaa esitellä blogissa uusia ostoksia ja kuvata asuja uusien vaatteiden kanssa. Vaikka shoppailu onkin vähentynyt, niin pukeutuminen ja vaatteet edelleenkin kiinnostavat. Mutta te tuskin jaksatte katsella samoja tuhat kertaa näkyneitä Dr.Martenseja ja mustia mekkoja. Vaikka toisaalta ainakin itse toivoisin kanssabloggaajien nimenomaan korostavan sitä, että ne vanhatkin vaatteet ovat ihania, eikä aina tarvitse ostaa uutta.

Tänään teki mieli fiilistellä omistamiani vaatteita, ja päädyin esittelemään teille mun vaatekaappini aarteet; paljettitakit. Kyllä, monikossa. Vaikka paljetit eivät olekaan juuri nyt kevättalvella mikään iso juttu, niin niillä on aina oma erityinen paikka mun sydämessä.

Ette tiedäkään kuinka monet asukriisit on kuulkaas selätetty, kun on voinut turvautua paljettitakkiin! Kaveriksi riittää musta mekko ja vaikka ne iänikuiset Dr.Martensit.

Kaikki postauksen paljettiaarteet ovat vintagea, ja valmistettu useita kymmeniä vuosia sitten. On ihan superia omistaa jotain näin vanhaa ja hyväkuntoista. Aion pitää takeistani hyvää huolta, jotta ne säilyvät vielä monta kymmentä vuotta. Juuri näin pitäisi olla jokaisen vaatteen kohdalla – siis vaikka itsekin syyllistyn ketjuliikkeiden huonolaatuisten vaatteiden ostamiseen. Mutta pikku hiljaa tässä opetellaan järkevämpiä kulutustapoja.


Kokomusta paljettitakki päätyi mun omistukseen ehkä nelisen vuotta sitten. Ostin tämän (muistaakseni) joltain itsepalvelukirppikseltä. Tää on näistä mun takeista se, joka päätyy useimmin käyttöön, koska mustat paljetit sopivat yhteen minkä tahansa kanssa. Ja vaikka en yleensä tykkää lainata vaatteitani muille, niin tätä lainasin työkaverille koska kyllähän tämä paljetti-ihanuus ansaitsee päästä käyttöön! Eihän siinä ole mitään järkeä että haalii kaikki ihanat jutut itselleen mutta piilottelee niitä vaatekaapin kätköissä. Tai mun tapauksessa vaaterekillä pölyttymässä.


Tämä Tukholman Pelastusarmeijasta vuonna 2016 ostettu jakku on u-p-e-a! Hartioilla on öljylammikon värejä muistuttavia paljetteja, ja niiden alapuolella roikkuu helmitasselit. Takki on ihan virheettömässä kunnossa, vaikka ikää on enemmän kuin allekirjoittaneella.


Tuorein paljettiostos löytyi viime syksynä Zadaasta. Vintagepaljettiasiat ovat selkeästi mun heikkous, ja tiedostan hyvin ettei kukaan tarvitse kolmea paljettitakkia. Siitä huolimatta mun oli vaan pakko ostaa tämä. Vaaleat paljetit ovat hyvää vaihtelua meikä-gootille, mutta vielä ei ole ollut tilaisuutta käyttää tätä missään. Juhlia ja kutsuja odotellessa.

Mitä tykkäsitte mun aarteista? Entä tykkäisittekö lukea enemmänkin tämän tyylisiä postauksia?


8 Responses to “VAATEKAAPIN VINTAGEAARTEET”

 1. Anonymous says:

  Oijjoi toi keskimmäinen on niin täydellinen, istuu sun päällä kuin hansikas! Kannattaa muuten muistaa, että ketjuliikkeistäkin voi tehdä huikeita, laadukkaita löytöjä – esim. Prisman ja Cittarin nahkakengät on hyviä ja edullisia (usein myös mukavassa alennuksessa) ja H&M:n merinovillaneuleet pehmoisia ja suhteellisen edullisia. :)

  • nadjastrange says:

   Kiitos paljon kehuista! Ja hei tosi hyvä pointti toi, että ihan niistä ketjuliikkeistäkin voi löytää laatua. Tuntuu kuitenkin että itse sorrun monesti ostamaan trikoomekon merinovillaneuleen sijaan. Eli ehkä vika on tässä tapauksessa shoppailijassa ;)

 2. Anonymous says:

  Oi ihana nähdä miten hyvin toi vika sulle istuu ja että pääsi hyvään kotiin, minä sen sulle meinaan verisiä kyyneliä vuodattaen zadaassa myin! :D

  • nadjastrange says:

   Kiitos kun raaskit laittaa myyntiin! Lupaan että pidän jakusta huolta, ja pidän myös peukkuja että löydät vielä joskus itsellesi jonkun vastaavan sopivassa koossa :)

 3. Tua says:

  NIIN IHANIA!

 4. Anna says:

  Voi apua miten upeita!! <3 Äiti on sanonut mua pienestä asti harakaksi, sillä kaikki kiiltävä aina kiehtoo mua, haha. Aaaahh pitää aktivoitua taas vintage paljettitakin metsästyksen suhteen, josko vihdoin se täydellinen yksilö löytyisi <3

  • nadjastrange says:

   Haha jee harakka! Pidän peukkuja että sullekin löytyy se täydellinen takki, yksi nyt alkuun ja ehkä sitten tulevaisuudessa useampi :D

Kommentoi