PARASTA JUST NYT

Saturday 03. March 2018 / by nadjastrange

Oon aina ollut sitä mieltä, ettei negatiivisuudesta ole kenellekään mitään hyötyä. Huonoissa fiiliksissä vellominen ja niille täysin antautuminen eivät paranna elämää yhtään millään tavalla. Siitäkin huolimatta mulla on ollut viime viikkoina jotenkin erityisen ankea fiilis. Tuntuu että loppuvuoden sairastelu edelleenkin painaa ja vaikuttaa fyysiseen kuntoon sekä henkiseen fiilikseen. En vaan jaksa, tai varsinkaan ehdi tehdä mitään. Pieni loma tekisi todellakin hyvää, ja onneksi (tai “onneksi”) ylityötunteja ja lomapäiviä on kertynyt niin paljon, että tässä maalis-huhtikuussa voisi pitää jotain lomaa. Onko ihan ookoo vaan maata sohvalla ja tuijottaa Netflixiä koko loman ajan? Vai pitäisikö olla jotain oikeita suunnitelmia harvinaisille vapaapäiville? Toisaalta olisi kiva lähteä johonkin reissuun.

Ehdin vielä miettiä lomaani, mutta mietitään me tähän väliin viime aikojen hyviä juttuja. Koska tosiaan; ei se negatiivisuus vie yhtään mihinkään. Ja vaikka kuinka ankeaa olisikin, niin aina löytyy elämästä niitä hyviä ja ihania asioita. Se pilven hopeareunus ja niin edelleen.

PARHAAT JUTUT JUST NYT:

Aleksi
Vieläkin tuntuu ihan käsittämättömältä että oon saanut näin ihanan aviomiehen! Ollaan joissain asioissa tosi samanlaisia ja siitä johtuen ymmärretään toisiamme hyvin. Kuitenkin samaan aikaan ollaan ihan toistemme vastakohdat, ja voimme tällä tavalla tuoda toiselle uusia näkökulmia. Ja se on ihan sama miten huono päivä olisi ollut, niin kotona kahdestaan on kaikki taas hyvin. En tiedä mitä oon onnistunut tekemään oikein kun olen napannut itselleni maailman parhaan miehen. Aleksi on best.

Kummipoika
Me lähdetään huomenna Tampereelle katsomaan kummipoikaamme Eraa (no okei, tietysti myös hänen vanhempiaan). Hän on jo yli vuoden, ja tuntuu että Tampere on ihan liian kaukana. Jos se olisi meistä kiinni niin oltaisiin joka päivä leikkimässä Eran kanssa. Tässäkin asiassa tuntuu ihan käsittämättömältä että meidän ystävämme halusivat juuri meidät kummeiksi. Tästä olen erityisen kiitollinen.

Aurinko
Vaikka ulkona onkin kylmä kuin Game of Thronesissa konsanaan, niin mä kyllä nautin tästä. Lumen ja lisääntyneen auringonpaisteen ansiosta päivät ovat valoisia ja kevät tuntuu oikeasti olevan jo lähellä – tai ainakin lähempänä kuin marraskuun loskaisina kuukausina. Lisääntynyt valo tuo ainakin allekirjoittaneelle inspiraatiota ihan kaikkeen, kuten esimerkiksi pukeutumiseen ja sisustamiseen.

Black Panther -elokuva
Wakanda forever! Siis mä olen ihan täydellistä kohderyhmää tälle elokuvalle. Oonhan puoliksi sierraleonelainen supersankareita rakastava naispuolinen ex-sarjakuvanörtti. Elokuvassa on mm. superkoviksia naissotureita sekä ihanaa Afrikka-fiilistä ja voimaantumista. Hyvää musiikkia unohtamatta, sillä Kendrick Lamarin tuottama Black Panther -soundtrack on täyttä timanttia. Monelle Black Panther on kuin mikä tahansa supersankarileffa, mutta mulle ja monelle muulle tämä on paljon enemmän! Ainakin itse olisin kaivannut pienenä enemmän tummaihoisia supersankareita, tai edes naispuolisia sankareita. Onneksi maailma muuttuu, ja vuonna 2018 vihdoin on ison budjetin Hollywood-elokuva jossa tummaihoinen näyttelijä on pääosassa. Kävin katsomassa leffan päivätyöni kautta lehdistönäytöksessä, mutta aion raahata Aleksin kanssani uudestaan leffaan. En oo koskaan käynyt katsomassa jotain leffaa elokuvateatterissa kahta kertaa, vihdoin löytyi leffa joka saa mut tekemään sen.

DJ Ibusalin Yksin kotona 17 -levy
En ole mikään suuri suomirap-fiilistelijä, mutta Yksin kotona 17 osui ja upposi. Mun lempparibiisi levyltä on ehdottomasti Pilalla. Biisistä voi keksiä ihan loputtoman määrän omia versioita. Mun musavalinnat ovat siis olleet aika yksipuolisia viimepäivinä. Joko Black Pantheria tai DJ Ibusalia :D

Netflix
No ööö kenen parikymppisen lempiasia ei olisi Netflix? Kirjoittelinkin aiemmin sarjoista joita ollaan lähiaikoina katsottu. Nyt voidaan listalle lisätä Damnation ja Peaky Blinders. Tosin jälkimmäisen uusinta tuotantokautta ei löydy Netflixistä vaan C Morelta. Alettiin myös katsomaan Altered Carbonia, joka ei vaan yhtään sytyttänyt. Se oli liian kliseinen poliisisarja tylsällä scifillä höystettynä. Taidettiin katsoa kaksi jaksoa, joista toisessa näkyi sama Ikean kattolamppu kuin meillä on. Siis miten n. 2300-luvulla olisi muka vieläkin Ikean lamppuja? Apua miten tarkka ja kriittinen musta onkaan sarjojen kanssa tullut. Onneksi netti on täynnä hyviäkin sarjoja, ja huonot voi jättää katsomatta. Ja hei vinkkaa ihmeessä, jos tulee mieleen jotain mitä kannattaa Peaky Blindersin jälkeen katsoa.

Mistä sä olet onnellinen tai kiitollinen juuri nyt?


4 Responses to “PARASTA JUST NYT”

  1. Merja says:

    Sait minullekin kirjoitukselasi positiivisen olotilan! Suorastaan loistofiiliksen, niissä sanoissa oli se tärkein mitä pitäisi muistaa, kiitos Nadja

  2. asta says:

    Olen onnellinen siitä, että minulla on ihana koti, rakkaat sisarukset ja söpö kissa. Olen kiitollinen siitä, että olen terve.

Kommentoi