LAUKKU JOSTA HAAVEILIN PITKÄÄN

Thursday 22. February 2018 / by nadjastrange

On varmaan jo tullut selväksi etten ole mikään merkkilaukkufiilistelijä. Mulle laukussa tärkeintä on miellyttävä ulkonäkö sekä hyvä laatu – tällaisia laukkuja voi löytää ihan kirppiksiltäkin.

Siitä huolimatta tulee aina välillä kuolattua jotain turhaa, tarpeetonta tai yli budjetin menevää asustetta. Näin mulle kävi Tukholman blogireissulla syksyllä 2016. Oltiin aivan ihanassa ruotsalaisessa Grandpa-nimisessä liikkeessä pyörimässä. Olin jo pitkään kaivannut laadukasta mustaa pikkulaukkua, ja kun vihdoin sellaisen löysin, niin tottakai se maksoi 220€.

En koskaan tee noin isoja heräteostoksia, enkä tehnyt myöskään sillä kerralla. Kuolasin, peilailin ja hypistelin laukkua tovin kunnes jatkettiin shoppailukierrosta muualle.


The laukun mallailua Tukholmassa vuonna 2016

Laukku jäi kuitenkin kummittelemaan. Vuoden ajan mietin aina välillä, että hitsi olisi kyllä pitänyt ostaa se laukku. Se oli malliltaan niin kätevä ja sopivan minimalistinen. En kuitenkaan tiennyt mistä kyseistä Sandqvist-merkkiä saisi ostettua, enkä kyllä jaksanut edes googletella asiaa. Vasta myöhemmin selvisi, että olisinhan mä saanut laukun tilattua netistä Suomeen. Onneksi en kuitenkaan sitä tehnyt, sillä kesällä 2017 bongasin juuri tämän samaisen unelmieni laukun käyttämättömänä FB-kirppikseltä. Siitä pyydettiin postikuluineen 150€ ja pakkohan mun oli se ostaa. Rahatilanteen kannalta ei ollut hyvä ostos juuri ennen häitä, mutta muuten oli kyllä pitkään mietitty löytö. Olisin ihan varmasti katunut jo toiseen otteeseen jos olisin jättänyt laukun ostamatta.

Otin laukun käyttöön heti kun sain sen käsiini. Aamulla kotoa lähtiessä oli vielä hyvä ja aurinkoinen ilma, mutta Suomen kesän luonteesta johtuen oli pientä tihkusadetta bussipysäkiltä töihin kävellessä. Yritin varjella uutta laukkuani sateelta, mutta kyllä siihen pari sadepisaraa osui. Ja niistä jäi jäljet!!!! Pyyhin töissä laukun paperilla, ja pahimmilta vahingoilta vältyttiin. En kuitenkaan tämän tapauksen jälkeen ole uskaltanut käyttää laukkua kuin muutaman hassun kerran. Ihan vain siltä varalta että jos sataakin ja laukku menee pilalle ja yhyy.Siinä ei kuitenkaan ole mitään järkeä että säilytän laukkua koristeena. Kuitenkin tykkään laukussa siitä, ettei nahka ole liian kiiltäväksi käsiteltyä, ja ehkä sen kuuluukin ajan kanssa patinoitua. Ehkä mun vaan pitää rohkeasti käyttää pitkään haaveilemaani eikä välittää pienistä jäljistä.

Vai pitäisikö laukku käsitellä jotenkin? Onko olemassa jotain suojasprayta tms? Voiko nahkakenkien suojalla käsitellä laukunkin? Onko teille koskaan käynyt näin? Sos apua.


15 Responses to “LAUKKU JOSTA HAAVEILIN PITKÄÄN”

 1. SannaK says:

  On kyllä tosi sievä ja näppärän kokoinen laukku! Ja oon käsitelly parikin nahkalaukkua kengille tarkotetulla suojaspraylla, toinen pintanahkainen ja toinen mokkanahkainen. :D Täytyy vaan antaa kuivaa kunnolla ettei tahri vaatteita.

 2. Anonymous says:

  Mä olen ostanut stokkalta sellasta puhdistusainetta mikä myyjän mukaan myös suojaa laukkua. Semmosta valkosta geeliä mikä sormella levitetään laukun pintaan ja pyyhitään kuivalla mikrokuituliinalla pois. Toimii!

  • nadjastrange says:

   Ai tommosiakin on! En oo kuullutkaan. Meiltä löytyy kotoa muutama erilainen kenkäspray, joten käytän jotain niistä laukkuun. Mutta jätän tämän vinkin korvan taakse, jos joskus tarvitseekin uutta suojaa :)

 3. Riikka says:

  Hei! Kiva ja tyylikäs laukku. Älä suotta jätä koristeeksi! Nahkalaukkuja voi hoitaa samoilla tuotteilla kuin kenkiä. Itse käyttäisin sprayn sijasta vahaa. Uskoakseni se suojaa paremmin. Vahan kannattaa antaa vaikuttaa yön yli. Näin se ehtii imeytyä kunnolla ja hoitava vaikutus tehostuu. Lopuksi laukun/kengät voi kiillottaa vanhalla villasukalla. T. Suutarin naapuri :)

  • nadjastrange says:

   Mitääää! Vanha villasukka :D Kuulostaa hauskalta. Lähtee kyllä testiin jos meidän huushollista löytyy vahaa, erilaisia sprayta on vaikka muille jakaa. Kiitti vinkistä!

   • Sanni says:

    Itse lisäisin vielä sen verran, että kannattaa käyttää nimenomaan mustaa vahaa, se vähän peittää mahdollisia naarmuja (ja varmaan sadepisaranjälkiäkin :D), ja väritön vaha tuppaa pitkällä aikavälillä vähän tunkkaistamaan ja harmaannuttamaan väriä. Kaikkein parashan olisi toki ensin vaha ja sitten suihke, mutta no. :D

 4. Anonymous says:

  Mä odotin sitä lausetta “suojasin laukun ennen käyttöä” mutta sitten tulikin jo “otin käyttöön” ja melkein kiljuin täällä että EIEIEIEIEI SUOJAA SE!!! :Dd kyllähän sitä ihmisenkin nahkaa hoidetaan ja suojataan, niin tottakai vettä hylkivä suojaspray pitää sen päälle suihkuttaa. Ihan perus kenkäliikkeet myy ja isommat marketit. Ite opin tän jo potalla istuessani mummilta, niin edelleen outoa mulle, että joku ei tiedä :D

  • nadjastrange says:

   En mä vaan tajunnut! :D Jostain syystä kenkien suojaaminen on tuttua, mutta ei käynyt mielessäkään laukun suojaaminen. Aina oppii uutta!

 5. aio says:

  Sama spray millä suojataan nahkakengät sopii hyvin myös laukuille! Itse tarkistin asian vielä liikkeestä mistä laukun ostin ja siellä suositeltiin sprayta, jo kotona vilkaisin niin spray pullossa lukikin että sopii myös laukuille:)

 6. Jenniina says:

  Kuten täällä muutkin sanoo, ei kun vaan suojasprayta pintaan :) mulle kanssa neuvoi eräs myyjä, että nahkalaukkua voi sitten tarvittaessa putsata niillä vauvojen kosteilla puhdistuspyyhkeillä :D Mäkin sorrun silti ihan liikaa suojelemaan mun aarretta, Radleyn nahkareppua josta vielä puoleen hintaankin maksoin muistaakseni noin 150€ :) se on kanssa yhtä minimalistinen ja klassinen kuin tää sun pikkukaunotar :)

  • nadjastrange says:

   Hahah, villasukkia ja babywipeseja :D Kiitos paljon sullekin vinkistä.

   Ja sun nahkareppu kuulostaa ihanalta! Täältä peukku pitkäikäiselle ja kestävälle ostokselle :)

 7. Hahanna says:

  Heräteostoksena ostettiin miehen kanssa messuilta sellaista “ampiaisvahaa”, oikea nimi Goldenwax balsam. Se sisältää pelkästään luonnollisia aineita, ja on vettä hylkivä! Samalla tökötillä voi käydä läpi niin kengät, laukut, puiset leikkuulaudat kuin auton nahkapenkitkin. Ihan superkamaa, suosittelen!

Kommentoi