TUSSEILLA UUTTA ILMETTÄ SISUSTUKSEEN + arvonta!

Friday 02. February 2018 / by nadjastrange

Rakastan askertelua sekä erilaisten esineiden ja asioiden tuunaamista. Valitettavasti nykyään aika ei vaan millään riitä suurille projekteille. Siitä huolimatta tykkään aina välillä laittaa aivot narikkaan ja tehdä jotain kivaa. Sain kaupallisen yhteistyön myötä testiin Pilot Nordicin uudet Pintor-tussit, joilla voi tuunata ja koristella erilaisia asioita – vain mielikuvitus on rajana.

Pintor-tussit sopivat esimerkiksi muovin, puun, metallin, lasin, posliinin, paperin, kankaan yms tuunaamiseen. Näitä tusseja on yhteensä 24 erilaista, kahdella eri kärjen koolla vartustettuna. Värivaihtoehtoja on monia, perinteisten kirkkaiden värien lisäksi metallisävyjä ja pastellia.


Ihan ensimmäisenä laitoin tussit testiin tuunaamalla kaksi kukkaruukkua. Laskin, että meidän huushollissa on yhteensä 20 kasvia, mutta niistä lähes jokainen nököttää tylsässä valkoisessa ruukussa. Kuitenkin pienellä taiteilulla ja töhertelyllä saa helposti luotua vähän kodikkaamaan ja omaperäisemmän tunnelman. Nämä tussit ovat veden- ja valonkestäviä, joten tuunattua kukkaruukkua voi pitää hyvällä omallatunnolla esimerkiksi ikkunalaudalla ilman pelkoa värin haalistumisesta.

Tusseja on kaikissa sateenkaaren väreissä, mutta meidän kotiin sopii parhaiten tylsä musta-valkoinen väritys. Taiteilin vapaalla kädellä ruukkuihin erilaisia kuvioita, ja tussi tarttui tosi kivasti. Tästä tuunauksesta ei mitään suurta ja monivaiheista DIY-ohjetta saa, sillä tussien käyttäminen on niin helppoa :D Tällä samalla idealla voi muuten tuunata myös esimerkiksi astioita. Tosin ne kannattaa laittaa vielä uuniin 160 asteeseen 50 minuutiksi, jolloin piirroksesta tulee myös tiskikoneen kestävä.Ystäväni ihmetteli joskus, että miksi ihmeessä ihmiset ostavat aikuisten värityskirjoja?! No öö siksi, ettei ainakaan meikäläisen piirustustaidot riitä siihen, että tekisin jotain hienoa. Piirustusrepertuaariini kuuluu lähinnä geometriset kuviot, timantit, kissanpäät ja nurkka-auringot. Siitä johtuen omistankin ihan liian monta aikuisten värityskirjaa. No okei kolme. Ostin ne joskus kun teki mieli kuunnella rauhallista musiikkia ja väritellä menemään ilman sen suurempaa luomisen tuskaa. Pintor-tussit sopivat myös ihan normaaliin piirtämiseen ja värittämiseen kaikkien muiden pintojen lisäksi.

Näistä tusseista olisi ollut kovasti hyötyä muutama vuosi sitten, kun tein äidilleni äitienpäivälahjaksi tyynyliinan. Siinä luki jotain tyyliin “maailman paras äiti”. Tein mattoveitsellä kontaktimuoviin sapluunan ja läträsin kangasväreillä. Oli muuten aikamoinen operaatio! Pintor-tusseilla saa kaiken muun lisäksi taiteiltua myös kankaalle, ja ainakin oman kokemuksen perusteella huomattavasti helpommin kuin kangasväreillä. Kannattaa vaan muistaa silittää vielä lopuksi kankaan nurjalta puolelta, jolloin värit tarttuvat kunnolla ja kangas kestää konepesua.

Mun oli pakko päästä testaamaan kankaalle piirtämistä heti, ja sain luvan taiteilla mieheni salipaitaan jotain piristävää. Aleksi ei ehkä ihan tätä osannut odottaa, mutta olipahan ainakin yllättävä lopputulos! Ja voi apua, kun se innostui pullistelemaan kuvia varten :D

Jos lisävinkit ja inspiraatio kiinnostaa, niin käy ihmeessä kurkkaamassa @pilotnordic Instagramista. Pintor-tusseja myydään Suomalaisessa kirjakaupassa, ja (viikosta 16) huhtikuun puolivälistä lähtien myös Clas Ohlsonilla.

ARVONTA!

Mitä sä tuunaisit tai taiteilisit Pintor-tusseilla? Vastanneiden kesken arvotaan 3 tussipakettia. Arvonta päättyy 8.2. ja sen säännöt löytyvät täältä.


63 Responses to “TUSSEILLA UUTTA ILMETTÄ SISUSTUKSEEN + arvonta!”

 1. Emmi Rantanen says:

  Just samaa ku sääki Tuunailisin sisustusta ja on mullaki väristyskirjoja Kun saisin tussit käteen, ni en tiedä löytyiskö kotoo paikkaa mikä ei sais ylleen pientä sipaust jotai kaunist värii tai kuvioo✔

 2. SallaM says:

  Piristäisin kanssa meidän kukkaruukkujen ilmettä.

 3. Ruskarouva says:

  Lasipurkkeja :)

 4. Siiru says:

  Tuunatut kukkapurkit näyttää kivoilta!

 5. Maria says:

  Mä tuunaisin kukkaruukkuja! Sitten varmaan tuunaisin meidän taulujen kehyksiä ja lasipurkkeja. Ollaan vastikään muutettu ihan uuteen rakennukseen, niin seiniä en uskaltaisi alkaa töhräämään :D Haluaisin kyllä kovasti sellaisen ohuen lasilevyn sängynpäädyn yläpuolelle seinälle, jossa olisi kaunis teksti tai aate. Silleen, että se näyttäis siltä, kun olisi kirjoitettu seinään, mutta sitten kun verhot avaa, niin valo osuu siihen lasiin kauniisti :)

  Mulla on myös Muumi-koristepuu odottamassa sellaista tukilevyä, mihin sen voisi asettaa, niin sekin levyn voisi tuunata jotenkin nätisti.

 6. Sirkkuli says:

  Kukkapurkit näyttää kivoilta! :) Tuunaisin myös säilytyslaatikoita

 7. Annika.J says:

  Kukkapurkkeja, värityskirjoja ja bujoiluun käyttäisin näitä :)

 8. Manta says:

  Piirtelisin kanssa kukkaruukkuihin

 9. Pussi says:

  Ruukkuja, laatikoita ja tietysti askarteluun :)

 10. lipe says:

  Ostaisin paljon perus t-paitoja ja toppeja ja tekisin omia printtejä!

 11. Anni says:

  Kukkaruukkuja :)

 12. julia says:

  Noi on kyllä hyviä, kun käy melkein joka materiaaliin! Voisin tuunata purkkeja, paitoja, tyynyliinoja sekä mun vanhaa longboardia ;)

 13. Ems says:

  Antaisin nämä ehdottomasti 4-vuotiaalle tytölleni, jolla olisi varmasti paljon tuunausideoita ja näillä saisi kivasti tehtyä itse käytännöllisiä lahjoja esim. kavereille, mummuille ja kummeille. :)

 14. VillaVa says:

  Tuunaisin laatikoita ja lastenhuoneen kalusteita! :)

 15. MarjaKoo says:

  Kukkaruukkuja ja muitakin pikku säilytysrasioita voisin tuunata.

 16. Airi says:

  Minulla on itse tekemiäni mukeja, eli ne ja kukkaruukkujakin löytyy valkoisena.

 17. SannaMi says:

  Askarteluihin ja puutöihin käyttäisin. Ruukkujakin voisin vähän tuunailla.

 18. Tanja says:

  Astioita, varsinkin laseja. Ja ehkä koristetyynyjä omaan makuun:)

 19. PiiA says:

  T-paitoja, kengät, säilytyslaatikoita… Ihan kaikkea. Olisivat kyllä hienot.

 20. Njta says:

  Kangaskasseja ja astioita ainakin!

 21. liinail says:

  Juurikin kukkaruukkuja :3

 22. Katriina says:

  Korttiaskarteluun, merkkaustusseina kylvötikkuihin jne.

 23. JennaO says:

  Ekana tuunailisin meidän tylsät valkoiset astiat :D Olen jo jonkin aikaa haaveillut uusista astioista, mutta eihän tässä tarvitse lähteä shoppailulle, jos tusseilla saa kuvioitua. Lopputulos tuskin hivelee esteetikkojen silmiä, mutta ainakin saa persoonallista :)

 24. tinatina says:

  Tusseilla tehtäisiin siskontytön kanssa lahjat äidille, enolle ja isoäidille, joilla on kaikilla merkkipäivä maaliskuussa. Kaksivuotias on jo innokas askartelija.

 25. Salla says:

  Tuunaisin varmaankin farkkushortseihin valkoisella kukkia tms. Ja myöskin täältä löytyisi pari valkoista kukkaruukkua tuunattavaksi :)

 26. Ninni says:

  Ainakin tuunaisin ne ikean lasiset euron (?) tuikkupurkit, mitä on jostain syystä kasaantunut ainakin kymmeniä :D Mitenköhän nämä tussit pärjäisi bujossa? :D

 27. Linda says:

  Oi oi oi miten cool! Saattais olla jopa vähän vaarallista omistaa tämmöset tussit. Tuskin olis montaa kohtaa asunnossa ilman jonkinlaista tuuninkia! :D eteisen peilin karmit, kalenterin kansi ja näillä vois mahdollisesti koristella myös prätkän osia. Huh! Mielikuvitus lähti ihan täysiä laukkaamaan.

 28. Elise H. says:

  Voisin aluksi kokeilla kukkaruukkujen koristelua. Tytär keksisi varmasti myös paljon ideoita tussien käyttöön :)

 29. Jonna says:

  voisi olla kivat lasten synttärikutsuilla niin että jokainen lapsi saisi tuunata esim omat juomamukit =)

 30. Taru says:

  Kokeilisin tehdä sekamuototaulun, jossa olisi jotain liimattua, glitteriä, valuvaa maalia ja skarppeja näillä tusseilla piirrettyjä kuvioita.
  Tai sitten antaisin tussit lahjaksi rakkaalle ystävälle, joka tykkää piirtämisestä, osaa piirtää ja etsii koko ajan Niitä Parhaita Tusseja, jotka sopisivat omaan käteen parhaiten.

 31. Niinu says:

  Toi kukkaruukkujen tuunaus idea on ihan huippu!Tästäkin taloudesta löytyy useampi valkoinen ruukku joita olis kiva päästä tuunailemaan ja hei noillahan vois tehä vaikka mitä :)

 32. Elli says:

  Käyttäisin tusseja bujoiluun ja ehkä innostuisin tuunailemaankin :)

 33. NannaS says:

  Käyttäisin askarteluun, bujoiluun ja tuunaamiseen :)

 34. Sanni says:

  tuunaisin varmaan vähän kaikenlaista kukkaruukuista valokuvakehyksiin yms. :-)

 35. Ane says:

  Haha, tuunaisin varmaan aivan liikaa ja kaikkea :D Noilla saisi varmasti persoonallisia yksityiskohtia sisustukseen ja varsinkin nuo kukkapurkit näyttävät upeilta pienen kynäilyn jäljiltä :)

 36. Sallikka says:

  Purkit ja purnukat koristelisin :)

 37. annie says:

  Kuiva-ainekaapin tylsät lasipurnukat sais ainakin kivat tekstit kylkeensä! Sit kukkaruukut vois saada vähän piristystä :)

 38. Ruusumuumi says:

  Kokeilisin lasipurkkien koristamista.

 39. Sussukka says:

  Mulla on tällä hetkellä skräppäys-projekti menossa, joten nämä tussit olisivat siihen ihan täydelliset! :)

 40. Karkki says:

  Apua ihan kaikkea kenkiä, kangaskasseja, astioita ym!

 41. Marianne says:

  Ihania uusia kangaskasseja

 42. hippu says:

  Mukeja kokeilisin koristella ainakin

 43. Aino says:

  Ihania! Käyttäisin kangastusseina ja tuunaisin vanhoja astioita tai kukkaruukkuja :)

 44. Maria says:

  Koristelisin tusseilla mun isot Arabian ruokalautaset! Lautaset on valkoiset ja ahdistavia tylsyydellään, tää on just siis sitä mitä oon tarvinnut tietämättäni!

  Siitä kun innostus lähtee niin uusisin myös olohuoneen ja makkarin tekstiilejä ja tuunaisin tusseilla sisustustyynyjä vähän mielenkiintoisimmaksi mitä ne nyt yksinkertaisuudessaan ovat.

  Ja jos tusseista irtoo vielä mustetta, saattaisin koristella eteisen kenkähyllyasian, joka on täysin valkoinen ja pinta huutaa oikein koristelua.

 45. Anna-Kaisa says:

  Tuunaisin valkoisia paitoja, kukkaruukkuja ja astioita ainakin :)

 46. avaruuskenguru says:

  Tuunaisin näillä varmaan ihan kaikkea. :D Ehkä eniten tulisi kuitenkin käytettyä tekstiileihin. Voisimme koristella esim. tyynyliinoja ekaluokkalaisen tyttäreni kanssa. Kiitos ihanasta blogista!

 47. Henna says:

  Pyykkipussini on valkoinen, samoin pari lelusäkkiä. Sitten minulla on vielä pari tyynynliinaa, äitini on hyvä piirtämään ja hän saisi tehdä ainakin tyynynliinat, vaikkapa lintuja tai enkeleitä ja jokin lause, englanniksi.

 48. Pee says:

  Astioita ajattelin heti koettaa miten onnistun.

 49. Eveliina says:

  Tuunailisin kaikki tylsät säilytysboksit ja kukkaruukut!

 50. Rose says:

  Kangaskasseja ja tyynyliinoja olisi kiva tuunailla esimerkiksi lahjaksi! :)

 51. Anniina says:

  Onpa ihanat! Yksi pitkäaikainen unelmaprojekti on ollut kirjailla kastemekkoon kaikkien nimet, joilla mekko on ollut kasteessa päällä ja nuo tussit vaikuttaisi sopivilta siihen toteutukseen. :)

 52. Tua says:

  Mä ostaisin luultavasti jotain valkoisia (halpoja) astioita ja tuunaisin niitä! Oon jo pitkään potenut posliinimaalauskurssikuumetta :D Nämä sopisivat siihen tarpeeseen!

 53. Titu says:

  Voisin kans kokeilla kukkaruukkuihin ja muihinkin koristepurkkeihin :)

 54. mirdie says:

  peesaisin sua ja tuunaisin kukkaruukut! :)

 55. minttu47 says:

  Ihan ekana värittäisin värityskirjaa ja piirtäisin jotain, muutakin käyttöä keksisin varmasti.

 56. Hiisukas says:

  Askarteluun, vaikka kortteja olisi kiva tehdä.

 57. Reeta says:

  Paitojen tuunakseen menisi. Lahjoja tehdessä voisi olla myös näppärät!

 58. Matleena says:

  Piirtäisin ja värittelisin mandala-kuvioita.

 59. Leena says:

  Olisi kiva piirtää tyynyliinaan tai paitaan ja antaa se lahjaksi jollekkin :)

 60. Laura says:

  Tulevalle vaaville piirtäisin bodyyn jonkun kivan piirustuksen ja sit laittaisin sen isyyspakkaukseen. Ja muutenkin kaikkeen askarteluun.

 61. Linda says:

  Piirtäisin jotain betoni tasolle ✨

 62. Milla says:

  Muistan kun pienenä jossain kerhossa saatiin valkoset mukit ja niihin sai piirtää mitä haluaa ja oikeesti varmaan siitä asti oon halunnu tehä niin uudestaa joten näillä ainaki onnistuis Ja vois tulla vähä taidokkaampia tuotoksia ku sillo 6-vuotiaana…

 63. Piirustelija says:

  Askartelu ja piirustus-tuhertelu best! Taiteilisin myös kukkapurkkeihin, ehkä myös vaivaannuttaisin kaikki kaverit ja sukulaiset tuputtamalla heille taiteiltuja kangaskasseja.

Kommentoi