RENTOUTTAVAA ASKARTELUA + arvonta!

Monday 13. November 2017 / by nadjastrange


Oon aina ollut kova askartelemaan. Moni blogia ihan alkuajoista asti seurannut varmasti muistaakin, kun askartelin vaikka mitä koruja mm. muovileluista ja ties mistä kirpputorilöydyistä. Itse tekeminen on vieläkin lähellä meikäläisen sydäntä, vaikka valitettavasti nykyään ei tule askarreltua kovin usein. Joulufiilistelijänä mulla tulee kuitenkin aina näin loppuvuodesta askarreltua huomattavasti enemmän, ja Lemon Juice & Glycerine haastoikin mut kaupallisen yhteistyön merkeissä pohtimaan suhdettani käsitöihin.

Muistan jo yläasteella askarrelleeni sukulaisille joululahjaksi kynttilöitä ja vaikka mitä ihmeellisiä sisustusesineitä. Sitten oli se yksi vuosi kun pääsin keramiikkakurssille ja äiti sai joululahjaksi hyvin epämuodostuneen turkoosin savikipon :D Itse asiassa äiti taitaa olla tän mun askarteluinnostuksen alku ja juuri; hän on aina arvostanut itse tehtyjä lahjoja.

Kaikenlainen käsillä tekeminen on ihanan terapeuttista, oli se sitten leivontaa, askartelua tai maalaamista. Valitettavasti allekirjoittaneen kärsivällisyys ja keskittymiskyky eivät ole ainakaan toistaiseksi riittäneet kutomisen opetteluun. Sen sijaan olen ostanut isot kasat aikuisten värityskirjoja, joita tulee väritettyä koska omat piirustustaidot ovat olemattomat. Värittäminen on sellaista ihanan rauhallista omaa aikaa vastapainona tietokoneen ääressä vietetyille työpäiville. Ja tuntuukin, että monelle meistä rentoutuminen liittyy nimenomaan käsillä tekemiseen ja oman luovuuden käyttämiseen.

Kädet ovat muutenkin erittäin tärkeässä asemassa, mutta niitä tulee huollettua ihan liian harvoin. Varsinkin Suomen talvi kohtelee käsiä kaltoin, ja uskon, että lähes jokaisen meistä tulisi pitää parempaa huolta käsistään. Lemon Juice & Glycerine juhlii tänä vuonna 65-vuotistaivaltaan, ja on sen kunniaksi uudistanut pakkauksensa ihanan raikkaiksi ja moderneiksi, sekä samalla tuonut markkinoille kaksi uutuutta. Vanhojen perinteisten tuotteiden lisäksi Lemon Juice & Glycerinelta on saatavana käsikuorinta sekä tehokosteuttava käsivoide.

Kroppaa ja kasvoja tulee monesti kuorittua, mutta kädet jäävät monilla unohduksiin. Luonnolle ystävällisiä riisirakeita sisältävä käsikuorintatuote on kyllä erittäin tervetullut lisäys omiin kauneudenhoitorutiineihini. Samoin ihanan perinteisen tuoksuinen tehokosteuttava käsivoide on ihan must have, sillä se kulkee kätevästi laukussa mukana. Tiedättekö sen tunteen kun kädet ovat niin kuivat, että ne tarttuvat sormikkaisiin kiinni? Tällä siltä vältytään.Aloitin joulutouhottamisen jo viime kuussa leipomalla, ja nyt askartelin hyvissä ajoin joulukortteja. Meillä on vieläkin tapana lähettää muutamalle sukulaiselle joulukortit, ja harmittelin viime vuonna kovasti sitä että jouduttiin poikkeuksellisesti ostamaan kortit valmiina kun en ehtinyt askartelemaan. Nyt aloitin hyvissä ajoin, että varmasti saadaan itse tehdyt väkerrykset postiin.

Leikkasin valmiisiin korttipohjiin joulukuusen muotoisen aukon, ja päällystin kortin sisäkannen lahjapaperilla. Tähänhän voi käyttää vaikka mitä vanhoja ja erilaisia lahjapaperinjämiä! Koristelin kuusen tarratähdellä ja liimasin punaista samettinauhaa kortin alaosaan. Alunperin tossa piti olla rusetti, mutta sen solmiminen ja liimaaminen oli niin haastavaa että luovuin ajatuksesta. Monesti askartelussa voi käydä niin, ettei toteutus olekaan yhtä upea kuin visio, mutta siitäkin huolimatta askartelu on hauskaa ja rentouttavaa.

ARVONTA!
Mitä käsitöitä sä teet rentoutuaksesi?

Jätä kommentti ja osallistut kahden Lemon Juice & Glycerine -tuotepaketin arvontaan. Arvonta päättyy 20.11. ja sen säännöt löytyvät täältä.


89 Responses to “RENTOUTTAVAA ASKARTELUA + arvonta!”

 1. M says:

  Mää neulon sukkia ihan sellasia perinteisiä, en oo jaksanu opetella mitään erikoisia kuvia. Joulukortit tein myös tänä vuonna ite taas, lähetän lähes kaikille sukulaisille vaikka monilta ei tuukkaan takas, tottumuksesta taidan lähettää. :)

 2. Päivi says:

  Kudon sukkia ja virkkaan patalappuja. Kuulostaa varmaan tylsältä?

 3. Jossu says:

  Pakko myöntää, että ei tuu tehtyä käsitöitä kovinkaan usein. Viimeksi autoin tytärtä tekemään isänpäivä-kortin, mutta en voi sanoa että ois erityisen rentouttavaa ollu :D

 4. iituliina says:

  Neulon! Ihan vain sukkia ja lapasia, kauheasti muuta en osaa, mutta kyllä pää tyhjenee sitä mukaa, kun lankakerä hupenee. :)

 5. Ilona says:

  Eipä oikein mitään käsitöitä, paitsi jos jotain askartelua ei lasketa mukaan.

 6. Rosa says:

  En oikeastaan mitään! Yhdessä välissä kudoin, mutta nyt sekin on jäänyt :) Toisaalta sen voisi taas aloittaa uudelleen, että saisi taas villasukkia kaappiin.

 7. Sirkku says:

  Käsityöt jää vähälle mutta joulukortteja olen askarrellut.

 8. Lotta says:

  Kudon villasukkia tai askartelen kortteja.

 9. Pikkumyyx says:

  Harrastan käsitöitä aina kausittain. Lokakuussa alan valmistautumaan jouluun askartelemalla joulukortit, pakettikortit, sekä joulukalenteri miehelle ja omille vanhemmille. Joka joulu pyrin myös antamaan käsitöitä joululahjaksi, joskus tumppuja, villasukki, itsetehtyjä heijastimia, kransseja, joulukoristeita…vaihtelee aina vuosittain mistä milloinkin innostuu. Muuten vuoden mittaan askartelen ystävänpäiväkortit ja pääsiäiskortit. Leipominen on myös yksi suurimmista rentoutumiskeinoistani.

 10. Tuulis says:

  Käsitoitä ei tule tehtyä. Jouluaskarteluita teen jonkin verran paperitähtiä, joulukoristeita ja kransseja

 11. Nicita says:

  Neulominen ja virkkaaminen on ehdottomasti ne käsityöt, joiden parissa aikaa kuluu eniten. Kuitenkin nyt mukaan on myös tullut itselleni uutena ja viehättävänä puunsorvaaminen!

 12. Minttu-Maaria says:

  Kirjoittaminen on minulle tapa rentoutua :)

 13. PäiviS says:

  Neulominen on tosi rentouttavaa, villasukkien neulominen superrentouttavaa :)

 14. manna says:

  Olen käsitöissä sellainen tumpelo että niiden tekeminen olisi kaukana rentouttavasta:D

 15. Maria says:

  Kudon sukkia :)

 16. minttu47 says:

  Kudon villasukkia

 17. Mippu says:

  Korttien askartelu ompelu koneella tai virkkaus.

 18. anna s. says:

  Näpyttelen tietokonetta :D

 19. Hiisukas says:

  Tällä hetkellä pienten lasten äitinä on jäänyt ikävän vähälle, mutta tykkään villasukkien ja huivien neulomisesta. Virkkaaminenkin olisi kivaa, mutta viime kerrasta on monta vuotta, joten pitäisi opetella aika lailla alusta :).

 20. tt3 says:

  Leikkaan ja liimaan. :) Tällä hetkellä joulukortteja.

 21. Tiia says:

  Onko pleikkarin ohjaimen hakkaaminen käsityötä? :D Pelaaminen on rentouttavaa, ja imaisee täysin mukaansa.

 22. Myy says:

  Neulon, virkkaan, piirrän, maalaan, askartelen. Sekä itseni että muiden iloksi :)

 23. L says:

  Teen koiran vetoleluja solmimalla

 24. Teija says:

  Teen käsitöitä laidasta laitaan, mutta ehkä rentouttavinta on virkata samalla kun katsoo telkkaria!

 25. Mervi says:

  Joulutohinat ollut jo tovin täälläkin ja aloitin jo hyvissä ajoin joulukorttien väsäämisen. Värittelen kortteja (värityskuvia) ja leikkaamista ja liimaamista sekä koristelua. Mieli lepää näiden parissa. Tekisi mieli myös kokeilla sellaista isoa neule peiton virkkaamista käsivoimin.

 26. Satuj says:

  Ristipistotöitä tulee aika ajoin tehtyä ajankuluksi :)Myös aikuisten värityskirjat ovat tällä hetkellä kovassa huudossa, toimii myös oivana rentoutumiskeinoja hektisen työpäivän jälkeen.

 27. Musta on ihana piirrellä tai maalata. Siinä rentoutuu väkisinkin :D Aina parin vuoden välein aloitan jonkinlaisen kutomis- tai virkkausprojektinkin, mutta niistä ei tuu ikinä valmista…

 28. Musta on ihana piirrellä tai maalata. Siinä rentoutuu väkisinkin :D Aina parin vuoden välein aloitan jonkinlaisen kutomis- tai virkkausprojektinkin, mutta niistä ei tuu ikinä valmista…

 29. Krista says:

  Piirtäminen on rentouttavaa, paitsi silloin kun ei millään saa siirrettyä visiotaan paperille, silloin se on kaikkea muuta kuin rentouttavaa :)

 30. Salli says:

  Parhaillaan askartelen joulukortteja.

 31. pauliina says:

  olen huono askartelemaan tai tekemään käsitöitä.v älillä innostuksen puuskassa tulee aloitettua jotain mutta yleensä kaikki jää kesken.

 32. MarjaKoo says:

  Kirjoittaminen on mun lempparikäsityötä.

 33. Tarjaheleena says:

  Kukkau- ja köynnöskransseja teen mielelläni ja niissä kädet ovat hieman koetuksella

 34. sikkuralla says:

  Virkkaan tiskirättejä.

 35. PiaK says:

  Leipominen on rentouttavaa ja samoin kutominen.

 36. JennaO says:

  Yleensä neulon huiveja, helppoa ja oikein rentouttavaa hommaa! Olen myös nyt innostunut kunnostamaan vanhoja kalusteita ja niiden hiominen sekä maalaus on myös kovin terapeuttista puuhaa.

 37. Antonia says:

  Piirrän tai askartelen!

 38. PiiA says:

  Kudon, kudon ja kudon. Ja teen paljon muitakin käsitöitä. Ja sen kyllä huomaa käsien kunnosta…

 39. Sonja says:

  Askartelen.

 40. piitu says:

  Neulon

 41. Ninni says:

  Tosi vähän tulee käsitöitä tehtyä,mutta tänä vuonna päätin minäkin tehdä joulukortit ihan itse omilla pikku kätösilläni :)

 42. liinail says:

  Enemmän tykkää tehdä kaikkia hienoja leipomuksia :)

 43. SannaMi says:

  Kudon, ompelen, virkkaan, askartelen ja teen puutöitä :) Käsityöt pitävät mielen virkeänä :)

 44. Krista Halonen says:

  Piirtäminen ja musiikin kuuntelu samaan aikaan, aivan paras yhtälö. rentouttaa ja pääsee toteuttaa itseään

 45. Saragalaxyy says:

  Mä en oikein tykkää käsitöistä, mä rentoudun katsomalla YouTubesta DIY videoita :D

 46. pipsa says:

  Joulukortteja tulee värkättyä (Y)

 47. AuroraH says:

  Piirrän, maalaan tai huovutan neulalla! :) Haluaisin tällä hetkellä etenkin opetella kirjomaan!

 48. Emppu says:

  Mun “käsityöt” on kokkailua ja leipomista. Tosin haaveilen sukkien neulomisesta, ehkä jonain päivänä.. :)

 49. Elise H. says:

  Olen aiemmin tykännyt tehdä ristipistotöitä, esim. pieniä tauluja ja liinoja sekä myös kanavatöitä. Nykyään ei oikein jää aikaa käsitöille. Mukana kivassa arvonnassa :)

 50. Essi V. says:

  Virkkaaminen <3

 51. hilkka says:

  Kudon villasukkia :)

 52. Xeveliina says:

  Kudon sukkia ja tumppuja!

 53. Tanja says:

  Itse tykkään piirtää rentoutuakseni. Joko lapsilleni piirrän jotain tai sitten ihan sisustukseen liittyvää esim: tauluja :)

 54. mirdie says:

  Itsetehdyn joulukalenterin poikaystävälle:)

 55. klaara says:

  Neulon sukkia ja pipoja joululahjoiksi. Nyt on menossa miehelle villapaita. Mukana arvonnassa.
  klaara49@luukku.com

 56. Siiru says:

  Leivon paljon, kädet taikinassa olo on aina rentoutunut :-D

 57. Anne says:

  Neulon tai ompelen. :)

 58. BIKKE says:

  Mä maalaan. KAikenlaista voi joutua valkoisen sudin uhriksi! Maalaan vaikka kaapin ja suti on valmiiksi valkoinen..katselen sillä silmällä jos edes sinkkitassi tulisi vastaan :)

 59. Marianne says:

  Askartelen laidasta laitaan, ja nyt kun olen vihdoin oppinut kutomaan sukkia, niin teen myös niitä.

 60. Hanna says:

  Joulukortteja vaan olen askarrellut.

 61. Sannamarianna says:

  En tällä hetkellä mitään, ei oo aikaa.

 62. pimassou says:

  Tykkään tehdä kortteja ja pieniä lahjoja. :)

 63. miia says:

  Juon vihreetä teetä ja katson Emmerdalea <3

 64. Arppa says:

  Kudon ja piirrän.

 65. Pee says:

  Puusta teen huonekaluja.

 66. Henna says:

  Ristipistotöitä

 67. Airiina says:

  Virkkaan vauvoille hienoja nuttuja ja peittoja, tossuja ja tumppuja sekä myssyjä.

 68. Sallikka says:

  Kudon ja virkkaan :)

 69. Sussukka says:

  Minä neulon, mutta vieläkin rentouttavampaa minulle on, kun saan kädet multaan ja pääsen tekemään puutarhahommia.

 70. Pauliina says:

  Rentouttavinta on kutominen talvi-iltana takkatulen ääressä ja myös leipominen ja siihen liittyvä koristelu! Ihana arvonta! <3

 71. tiiu says:

  Askartelen esim. joulukortteja.

 72. Mimosa says:

  Nuorempana tuli toiselle mummolle tehtyä aina synttäri- ja joulukortit, kun hän halusi itse tehdyn. Äidin puolelta en ole perinyt mummoni kädentaitoja virkkaamisen ja neulomisen suhteen :D

  Kynttilöitäkin tuli tuunattua, kun sain joskus joululahjaksi sellaisen setin. Nykyään harvemmin askartelen, paitsi joululahjoihin tein pakettikortit. Ehkä enemmäkin kädentaidot näkyvät leivonnan kautta, jossa melkein kaikki tulee tehtyä käsin.

 73. Riiti says:

  Virkkaan, piirrän, maalaan ja askartelen kaikenlaista. Seuraavaksi pitäisi aloittaa uuden himmelin kasaaminen ja tehdä jotain jouluaskarteluja.

 74. Sirkkuli says:

  Leivon paljon :) Lisäksi virkkailen tilkkupeittoa para-aikaa

 75. santtu says:

  sisustan ! vaihtelen tauluja ja niiden sisältöä sekä kokoan erilaisia kollaaseja seinille. mulla on askarteluarkku johon kokoan materiaalia ja sitten kun on aikaa (ihan liian harvoin!) avaan sen ja inspiroidun !

 76. klaara says:

  Neulon villasukkia ja -paitoja sekä ompelen yksinkertaisia vaatteita.

 77. Noora says:

  En ole kovin hyvä käsitöissä mutta leipominen ja ruoanlaitto on mun juttu! Usein jos haluan rentoutua leipaisen jotain ja monia juttuja voi onneksi laittaa pakkaseenkin niin ei ihan joka viikko tule syötyä
  Pullaa ja muita herkkuja :)

 78. Jenna says:

  Neulon sukkia ja lapasia!:) rentouttavaa puuhaa kaiken muun lomassa.

 79. Erika says:

  Joskus virkkaan iltaisin ympyränmuotoista niin, että siitä tulee virkattu kori. Se on aika terapeuttista! Muuten on jäänyt vähemmälle käsitöiden harrastaminen. Lomilla saatan maalata vesiväreillä.

 80. Sari says:

  En valitettavasti osaa tehdä käsitöitä, mutta välillä leivon

 81. Sari says:

  En valitettavasti osaa tehdä käsitöitä, mutta välillä leivon :)

 82. Anna says:

  neulon :-)

 83. NannaS says:

  Piirrän paljon :)

 84. sarita says:

  Vähälle on nykyisin jäänyt käsitöiden tekeminen mutta joskus innostun neulomaan.

 85. Henna73 says:

  Leivon

 86. ansu88 says:

  Väritän ja piirtelen

 87. beibei says:

  Scrapbooking! Lasketaan kai askarteluksi?

 88. mmiii says:

  Tosi harvoin tulee nykyään tehtyä mitään käsitöitä, mikä on kyllä todella sääli! Mut tykkään ihan piirrellä, tehdä jotain sisustusjuttuja jne. :)

 89. Kaisa says:

  Mä olen ihan himoneuloja ja yleensä neulon joululahjoja paljon. Nyt tekeillä isälle jouluksi lämmin neule. :)

Kommentoi