PARASTA KROATIASSA

Sunday 10. September 2017 / by nadjastrange

Voi apua mikä haikeus iskee näitä häämatkakuvia katsellessa. Me siis suunnattiin heti häiden jälkeisenä päivänä Kroatiaan. Vietettiin yksi yö Splitissä ja 2,5 viikkoa Hvarin saarella. Meidän molempien mielestä häämatkan kohokohta oli kahdenkeskisen ajan lisäksi meri. Vietettiin lähes joka ikinen päivä uimarannalla, ja kahtena päivänä käytiin myös veneilemässä. Me vuokrattiin oma pikkunen moottorivene jolla pääsi muutamalle lähisaarelle. Aleksi toimi kipparina kun mä puolestani join siideriä ja nautin maisemista. Meillä ei ollut tällä ensimmäisellä venereissulla kameraa mukana, mutta Instagramiin päivitin silloin reissun dramaattisimman käänteen.

Me ankkuroitiin vene kauniiseen poukamaan, mutta huomattiin että ankkuri jäi kiven alle jumiin. Vaihtoehtoina oli leikata köysi poikki ja maksaa veneen vuokraajalle uusi ankkuri, tai sukeltaa muutaman metrin syvyyteen ja irrottaa ankkuri. No mä tein sen jälkimmäisen! Laitoin snorkkeleiden silmälasiosan naamalle ja sukelsin pohjaan ankkurin köyttä seuraten. Onneksi Kroatian vesi on niin kirkasta ja turkoosia, sillä muuten ankkuri olisi jäänyt sinne pohjaan. Ankkurin irrotettuani en saanut mun olemattomilla käsivoimillani kammettua itteäni takasin veneeseen, joten uin rantaan. Tietysti nousin rantaan just sellasesta kohdasta jossa oli tosi teräviä kiviä ja kymmeniä merisiilejä. Selvisin tästä operaatiosta hengissä, vaikka jalat olivatkin verillä ja uimapukuunkin tuli reikä. Oon vieläkin tosi ylpeä itestäni kun pystyin tähän kaikkeen. Olin sinä päivänä oman elämäni suurin sankari.
Seuraavalla viikolla osallistuttiin järjestetylle veneretkelle joka oli huomattavasti turvallisempi vaihtoehto heh. Veneretken tarkoituksena oli päästä Green & Blue Caveille, jotka ovat kuulemma ihan huikean kauniita luolia. Luolien suut kuitenkin ovat niin pieniä että niihin pääsee ainoastaan soutuveneellä. Ja juuri meidän reissupäivänä sää oli niin tuulinen että molemmat luolat olivat suljettuina turvallisuussyistä.

Meillä oli kuitenkin ihan huikea kapteeni joka vei meidät toisenlaiselle seikkailulle. Käytiin Vis-nimisen saaren Stiniva-poukamassa joka on äänestetty Euroopan parhaaksi uimarannaksi. Veneellä saavuttiin kallioiden toiselle puolelle, ja sieltä piti uida rantaan koska veneet eivät mahtuneet kulkemaan kallioiden välistä. Tää paikka oli magein koko reissulla! Jos siis on mahdollisuus joskus käydä tuolla niin suosittelen lämpimästi. Visin toiselta puoleltakin pääsee tälle rannalle, mutta silloin pitää kiivetä vuoren yli sillä ranta on kallioiden sisällä.
Voispa vaan aina olla häämatkalla.


Stinivan vierailun jälkeen kapteeni vei meidät pieneen kalastajakylään jonka nimeä en nyt millään muista. Syötiin siellä huomattavasti edullisempaa ruokaa kuin Hvarilla, joka btw on kuulemma yksi Kroatian kalleimmista paikoista. Tämä kalastajakylä oli tosi pieni ja idyllinen. Vanhat rakennukset ja kalastajapapat iltapäiväkahveilla veivät mun sydämen. Lopuksi meidät vietiin katsomaan kallion sisään rakennettua sotilastukikohtaa jossa säilytettiin joskus sukellusveneitä. Oli jännää!

Jos suunnitelmissa on joskus käydä Kroatiassa, niin suosittelen ehdottomasti noilla saarilla käymistä! Dubrovnikistä ja Splitistä lähtee lauttoja mm. Hvarille ja Visille, joten myös päiväreissut on mahdollisia. Muutenkin Adrianmeri on aivan ihana ja mulla on nyt jo ikävä takasin tonne.
3 Responses to “PARASTA KROATIASSA”

  1. Linda says:

    Oi Kroatia! Ihania kuvia oot ottanut, ja teillä vaikuttaa olleen aka huikee reissu <3 Ite oon suuntaamassa Kroatiaan ens keväänä, ja pitää kyllä kattoa jos pääsis piipahtamaan noilla saarillakin sen reissun aikana :3

  2. Jenni says:

    Käytiin samoissa kohteissa kesäkuussa ja sun kuvien myötä tuli niin ikävä takaisin. Kroatia on huippu <3

Kommentoi

Nadjastrange