HYVÄSTIT LIKAISILLE IKKUNOILLE

Tuesday 09. May 2017 / by nadjastrange

Siisteysasioissa meidän kodin akilleen kantapää on ehdottomasti ikkunat. Ollaan asuttu kohta kolme vuotta asunnossa joka taitaa sijaita Suomen saasteisimman tien varrella. Tai siltä se ainakin tuntuu kun ikkunalaudalle kertyy alle vuorokaudessa mustaa paksua pölyä. Alkuun jaksettiin ahkerasti siivota, mutta pian tajuttiin se että varsinkin ikkunoiden peseminen oli yhtä helvettiä. Lopulta päädyttiin vaan pitämään verhoja lähes koko ajan kiinni sen sijaan että oltaisiin pesty ahkerasti ikkunoita. Kyllä, tilanne oli niin paha! Yhteistyö Kärcherin kanssa on kyllä meidän asunnon pelastus!

Sain testiin Kärcherin ikkunapesurin joka lupaa helpottaa ikkunoiden pesua huomattavasti, ja niinhän se lopulta tekikin! Mun mielestä ikkunoiden pesemisessä se ärsyttävin osuus on vesiämpärin ja sanomalehtien kanssa heiluminen useine työvaiheineen. Aleksi kuittaili mulle kun ikkunapesuri saapui meidän talouteen. Hän väitti etten mä tuu käyttämään tätä koska vihaan ikkunoiden pesemistä niin paljon. Tai no, mähän en muutenkaan ole mikään siivousintoilija :D Meillä tällä hetkellä toimii siivous niin, että Aleksi siivoaa ja tiskaa kun mä taas maksan meidän perheen laskut ja muut kulut. Tää on meille täydellinen sopimus, sillä Aleksi voi keskittyä opiskeluun eikä hänen tarvitse käydä töissä. Ja mä puolestani voin keskittyä muihin asioihin kuin siivoamiseen. Tosin jos siivouksessa olisi käytössä kunnon työkalut niin ehkä se ei oliskaan niin ärsyttävää..?

Mä huomasin ikkunapesuria käyttäessäni että sehän oli kivaa ja ihanan helppoa touhua! Riitti vaan että suihkutti Kärcherin omaa ikkunanpesuainetta ikkunaan, hankasi “moppiosalla” ainetta niin että lika irtosi, ja lopuksi sähkökäyttöisellä ikkunapesurilla pyyhittiin lika ja vesi pois. Olohuoneen ikkuna oli niin likainen että jouduin pesemään ikkunat kaksi kertaa. Parvekkeen oveen kuitenkin riitti yksi pesukerta. En voi vieläkään uskoa että kahdella ikkunapesurin vedolla oli oven lasi puhdas!

Tuntuu maailman kahdeksannelta ihmeeltä että sain noin törkyiset ikkunat puhtaaksi parissa minuutissa! Innostuin laitteesta niin paljon että kiersin pitkin asuntoa miettien että mitä muuta tällä voisi puhdistaa. Peilit nyt ainakin!


Suihkuta. Hankaa. Kuivaa. Nauti puhtaista ikkunoista!

Mun äiti on siisteysfriikki, ja hän on pariin otteeseen vihjannut siitä että meidän ikkunat voisi pestä. Nyt uskallan hyvällä omallatunnolla kutsua äidin kylään ilman että hän (taas) järkyttyy tyttärensä ikkunoista :D

Ja äideistä puheenollen; äitienpäivää vietetään tällä viikolla, ja ikkunoiden pesu olis ihan mahtava äitienpäivälahja! Äidithän tunnetusti arvostavat lastensa tekemiä lahjoja/palveluksia, joten miten olisi oman lapsen suorittama ikkunoiden pesu? Eikä itse ikkunapesurikaan mikään huono lahjavaihtoehto olisi. Mun pitää kyllä keksiä omalle äidilleni joku muu äitienpäivälahja, sillä meikäläisen äiti taitaa olla joku ihmis-ikkunapesurirobotti :D


6 Responses to “HYVÄSTIT LIKAISILLE IKKUNOILLE”

 1. Maria says:

  Mä oon taas yks maailman suurimmista siivous/puhtaus-friikeistä. Puhdasta pitää olla koko ajan. Tosin mies tykkää kun tulee aina puhtaaseen kotiin. Asutaan tällä hetkellä vuokralla ja tän kämpän ikkunoita ei kyllä oltu tän rakentamisen jälkee (2013) pesty…. Oma koti odottaa parin viikon päässä ja sinne kyllä hankin tollasen!

  Helpottaa elämää niin paljon :D Ikkunanpesu on sellanen et en nyt sitä kauheen mielelläni tee, mut jos oikeesti on likaset ikkunat ni kyllä sitten, on kivempi kattoo säätäki, ku ei tarvi miettii sataako ulkona, vai onko ne kuivuneet vesipisarat jäännöksiä vuoden takaisesta sateesta :D

  • nadjastrange says:

   Kuulostaa tosi hyvältä! Ja joo, meiän ikkunat oli nii likaset että näytti kun ulkona olis sumua koko ajan :D

   Nyt on ihanaa kun ikkunat on puhtaat! En tiennykään että noin pienestä jutusta voi tulla niin hyvä fiilis :)

   Tsemppiä muuttoon ja onnea uuteen omaan kotiin!

   • Maria says:

    Mä en edes tienny et toi väline on noin edullinen! Kiitos siis todellaki tästä postauksesta, helpottaa elämää aika paljon!

    Ja mä en ole ihan varma, mut saatoin ehkä nähdä sut keskiviikkona tai torstaina ylen hoodeilla, olit kävelemässä bussipysäkille illalla, tulit mua vastaan ja kaivoit jotain sun laukusta? :D Meinasin heittäytyy superNadjafaniksi kun olin lenkillä, mut sit olemuksestas päätellen olit aika väsyny, niin en uskaltanu sanoa mitään :D
    Mut olit kyllä paaaaaaaaljon kauniimpi livenä kun mitä kuvissa (niissäkin sitä olet tietty!). Oon joskus aiemmin nähny sut kampissakin n.4vuotta sitten, joten tää oli mulle semmonen MITÄTÄÄLLÄTAPAHTUU-moment, koska en ajatellu ollenkaan että oot tossa naapurissa töissä? :D

 2. Riikka says:

  Kiitos tämän postauksen, oli pakko kaivaa kaks vuotta sitten joululahjaksi saatu samanlainen paketista käyttöön :D Ei ole ennen houkutellut ikkunoiden pesu näin paljon!

Kommentoi

Nadjastrange