HÄÄKUTSUT LÄHETETTY!

Monday 01. May 2017 / by nadjastrange


Huh. Vihdoin voi pyyhkiä hikikarpalot otsalta ja epätoivon kyyneleet silmistä. Me nimittäin saatiin hääkutsut lähetettyä! Meille tulee vieraita Jenkeistä asti, joten alkuperäinen suunnitelma oli lähettää kutsut jo kuukausi sitten. Me ei kuitenkaan häitä suunnitellessa tajuttu minkälaisen säädön takana se kutsujen lähettäminen okeastaan on :D

Mä tilasin hääkutsuja varten noi “kannet” jo noin vuosi sitten. Törmäsin niihin nettikauppoja selaillessani ja ihastuin niin paljon että ne oli pakko tilata. Kutsujen kannet löytyivät siis Wishiltä jota opettelin käyttämään ihan vaan ostaakseni hääkrääsää. Myös narut tilasin silloin, tosin mun olis kannattanut jo heti kokeilla että miltä narut näyttävät rusetilla. Näin jälkikäteen miettiessä olisi pitänyt tilata paksummat narut, mutta nyt ne oli pienin huoli tässä kutsurumbassa :D

Me oltiin sovittu mun ystävän kanssa että hän tekee meille hääkutsut sekä nettisivut joista löytyy kaikki tarpeellinen lisäinfo. Meillä ei vaan visio tuntunut alkuun kohtaavan ja ensimmäisestä kutsuluonnoksesta puuttui mm. ä:n pisteet. Tämän jälkeen tän mun ystävän tietokone hajosi ja koko nettisivustosuunnitelma katosi sen mukana. Vaikka kirjotankin puhekielellä, niin mä oon tosi tarkka oikeinkirjoituksesta – ja varsinkin oman hääkutsuni kohdalla. Mä stressasin asiasta ihan hulluna, ja lopulta päädyin siihen että menin tämän mun ystäväni luo ja yhdessä muokattiin kutsu sellaiseksi jonka mä kelpuutan. Mun ystävä maalasi itse ton pastellivärisen kuvion, ja siitä kyllä pisteet kotiin! Ite olisin vaan laiskana etsinyt valmiin Photoshop-brushin :D

Kun kutsu oli saatu sellaiseksi että meikä-bridezilla-ihmishirviö hyväksyi sen, niin ei ne ongelmat (tietenkään) tähän vielä loppunu! Kutsut lähtivät painoon ja tulivat sieltä aivan liian pieninä. Painotalolle tehtiin valitus ja he pistivät “oikean kokoiset” kutsut uudestaan tilaukseen. Käytin lainausmerkkejä siksi, että eiväthän ne uudetkaan kutsut ole sopivat :D Siis mä en vaan ymmärrä; jos tilaat 12x18cm kutsut, niin miksi sulle lähetetään 11,7×18,3cm -kokoiset??! En jaksanut enää valittaa asiasta sillä tässä vaiheessa kutsujen lähetys oli jo kuukauden myöhässä. Leikkasin joka hiton ikisestä kutsusta sen liian pitkän osan pois, ja päädyin siihen että perfektionisti-Nadja ei vaan saa kaikkia asioita millilleen täydellisinä. Ehkä tää on siis hyvää harjotusta mun hermoille…


Bridezilla-ihmishirviö-Nadja myös askarteli kaikki kutsut itse. Onneksi ei tarvinnut kuin leikata, liimata ja sitoa rusetti. Siltikin sovittiin Aleksin kanssa että hän ei koske kutsuihin. Osoitetarrojen ja postimerkkien liimaaminen kirjekuoriin oli sellanen homma jonka suostuin luovuttamaan rähmäkäpälälle tulevalle aviomiehelleni :D

Siis apua, tää häiden järkkäys ja siihen liittyvä stressi nostaa mun huonoimmat puolet esille. Häihin on vielä himpun verran alle kolme kuukautta, joten saa nähdä mitä stressejä tässä ehdin vielä kehitellä. Onko muita kohtalotovereita vai oonko mä ainoa häistä täysin seonnut?

No mutta! Vaikka naru onkin liian ohut ja kutsu 3mm kapeampi kuin tausta johon se on liimattu, niin on nää ihan jees. No ei, mä tykkään näistä kovasti! Onhan nää aika herkät ja hempeät, mutta eikö hääkutsujen kuulukin olla?


18 Responses to “HÄÄKUTSUT LÄHETETTY!”

 1. Linduzki says:

  Nyt on kyllä maailman kauneimmat kutsut! Otan näistä inspistä sit kun on oma vuoro!

 2. Maria says:

  Siiis…. voi painoyhtymä sentään mä en kestä :DDD tuli vaan mieleen lause “you had one job…” no mut hei, niistä tuli silti nätit! Toi väriräiskäle sopii tuohon paremmin kuin lierihatut mun päähän!

 3. ssss says:

  Nyt tuntuu vähän pahalta, sillä me ei lähetetty kutsuja ollenkaan. Meilläkin on häät pian. Itse vaan ajattelin, että kutsujen väkertäminen on ajan ja rahan hukkaa ja kun ystävät ovat levinneet eri puolille maailmaa niiden osoitetietojenkin kerääminen on hankalaa. Ilmoitettiin siis hääpäivä ja paikka hyvisä ajoin jo, ja meillä on häänettisivu, jossa voi laittaa rsvp:n. Lisäksi olen ihan surutta heittänyt joskus miehen veljeltä tulleen hääkutsun roskiin muuton yhteydessä. Tota paperisälää tursuaa joka paikasta enkä halua kutsua antaa muiden säilytettäväksi. Nyt kyllä mietin, ovatko jotkut vieraat jääneet odottamaan kutsua?

  • nadjastrange says:

   Jokanen tekee just niin kun parhaalta tuntuu! Uskon että vieraat on oikein tyytyväisiä tohonkin järjestelyyn :)

   Me lähetettiin ulkomailla asuville häävieraille valokuvan toi kutsu jossa on linkki meiän hääsivuille :)

   Ihanaa hääpäivän odotusta sinne!

 4. Laura K. says:

  Teillä on tosi kauniit kutsut! Tietenkin vois ajatella, että teidät “”tuntien”” kutsut olisivat räväkämmät, mutta häihin käy hempeys :)

 5. Kauniit kutsut tuli kaikesta huolimatta! Itse en jaksaisi yhtään stressata häistä ja olenkin ajatellut että menen joskus vain maistraatissa naimisiin ilman sen kummempia

 6. Riikka says:

  Voin vaan kuvitella tunteet näiden kanssa! Omien hääkutsujen kanssa mulla oli kuukausi aikaa ennen häitä ja mikään ei meinannu mennä kohdilleen, sekä tekstien tulostus meni penkin alle kolmeen kertaan. Todella kauniit kutsut teillä!

 7. Jemina says:

  äää miten kauniit kuosit <3

  Mun blogissa kirjoitin vähän aika sitten omia kokemuksiani syömishäiriöstä!

  http://woundedlaughh.blogspot.fi/2017/04/17-kg-onnellisuutta.html

 8. TODELLA kauniit kutsut! ♡ Vaikka paljon oli tekemistä niissä, niin onneksi lopputulos on noin upea :)

 9. aiai says:

  Hei, mistä sait noihin sopivan kokoiset kirjekuoret halvimmalla?

  • nadjastrange says:

   Siinä kohtaa luovutin, ja ostin vaan valkoisia A5-kokoisia kirjekuoria. Ne olivat vähän reilun kokoisia, mutta en jaksanut enää stressata asiaa :D

Kommentoi

Nadjastrange