DIY MARBLE TABLE

Tuesday 11. April 2017 / by nadjastrange
Mä pääsin pitkästä aikaa askartelemaan kun meidän olohuoneen sohvapöytä kaipasi uutta päällistä. Ostin viime kesän lopussa meille uuden sohvapöydän, joka kerrankin ei ollut ikealainen vaan jopa Ellokselta. Lopulta osottautui ettei laadulla ollut eroa vaikka hintaa olikin enemmän. Pöydän päällykseen nimittäin jäi jälkiä pienistäkin kolauksista yms. Päätettiin kuitenkin elää pöytälevyn naarmujen kanssa kunnes tapahtui jotain kauheaa: mulla kaatui kynsilakanpoistoainepurkki pöydälle. Ja vaikka pyyhinkin nesteen pois ninjaakin nopeammin, oli pöytäleyssä iso läikkä josta oli lähteny maalit. Voi pylly. Eihän siinä muu auttanu kun harkita uuden pöydän ostamista tai vanhan pöydän maalaamista.

Tää äksidentti tapahtui about samoihin aikoihin kun Anttilassa oli kovat konkurssimyynnit käynnissä. Haahuilin siellä muiden astiankeräilijämummojen kanssa kun törmäsin hyllyssä yksinään kököttävään rullaan marmorikuvioitua DC-Fixiä. Ostin rullan vaikken vielä heti keksinytkään sille käyttöä. Pian kuitenkin ystävä ehdotti että päällystäisin sen kynsilakkakatastrofin kokeneen pöydän ja ryhdyin tuumasta toimeen – monen kuukauden viiveellä. Tiiättekö kun kotona lojuu niitä projekteja jotka vaan pitäisi jaksaa alottaa? No tää oli just sellanen.

Lopputuloksesta tuli kyllä yllättävän hyvä!! En ollu ennen käyttäny tollasta kuvioitua kontaktimuovia, mutta visualistina työskennelleenä ison pinta-alan teippaus ei ollu mikään uus juttu. Nappasin käteeni sakset sekä viivottimen ja valmista tuli! Yksi miinus tosta kuitenkin löytyy; pöytä on niin leveä ettei fixirullan leveys riittänyt. Keskellä siis näkyy sauma, mutta se onneksi näkyy vaan tietyssä kulmassa ja kun oikein tarkkaan kattoo. Eli yllättävän hyvä ensimmäiseksi huonekalun päällystysprojektiksi. Ja nyt tekis mieli ostaa DC-Fixiä lisää ja päällystää koko kämppä erilaisilla marmorikuoseilla :D Vielä en kuitenkaan oo innostuksessani niin pitkällä kun eräs ystäväni, joka on teipannut kaukosäätimensä puukuviolla.


10 Responses to “DIY MARBLE TABLE”

 1. Jenniina says:

  Wau, onpa se nyt kaunis! :) Meillä on ikean sohvapöytä jolle olen kanssa miettinyt päällystystä, kahvirenkaat ei tahdo pöydän pinnasta lähteä ja muutenkin on vähän tylsähkö pöytä, ihan kokovalkea, kuvioimaton pinta. Toi kaukosäädin on kyllä jo aika huippu :’D

  • nadjastrange says:

   Kannattaa kyllä tuunailla! Myös maalaaminen vois olla varteenotettava vaihtoehto. Tosin teippaamalla taitaa päästä vähän helpommalla :D

 2. Tennisverkko says:

  Oi oi! Mulla on kanssa rulla tota marmoria kaapissa odottamassa inspiraatiota :D ja nimenomaan sohvapöydät olis kohteena. Olen kanssa miettiny tota että miten se saumakohta jää näkyviin, pelkään että onnistun saamaan ne sillee 4 milliä päällekkäin tai että siihen jää rako Myös pyöreä muoto vähän pelottaa, että tuleeko niistä reunoista sit ihan ryppyset ja rumat.. noo onneks pöydät on sen verran pienet että yhestä rullasta riittää ainakin toiseen pöytään kahet päällysteet mut toi sun pöytä näyttää kyllä tosi hyvältä!!

  • nadjastrange says:

   Se menee varmasti tosi hyvin! Mutta jos vinkkejä kaipaat, niin kannattaa ensin laittaa toinen puoli, sitten liittää saumakohdat yhteen ja alkaa kiinnittämään teippiä sisältä ulospäin. Mulla tosta saumasta tuli silleen ihan täydellinen. Ne ei mene yhtään päällekäin eikä myöskään jääny rakoa :D

   Ja pyöreän pöydän reunojen kanssa tein niin, että leikkasin pöytälevyn yli menevät osat suikaleiksi ja liimasin ne vähän limittäin toistensa päälle. Mitä ohuempia suikaleita tekee niin sitä tasasempi ja siistimpi reuna tulee.

   Sekava selitys, mutta toivottavasti tosta on apua :)

 3. Piia says:

  Vautsi kuinka upea lopputulos! Ennen kuin luin tekstin, luulin, että pöydässä on alunperinkin ollut marmoripinta!

 4. Riina says:

  Moikka, mistä toi ihana kultainen tarjotin on? meillä vaihtu sohvapöytä, tarvitsen uuden tarjottimen pöydälle ja toi ois tosi hyvä!

  • nadjastrange says:

   Mä oon ostanu tarjottimen kirppikseltä, mutta se on alunperin H&M Homen. En kyllä yhtään osaa sanoa että koska toi on ollu myynnissä kaupassa. Toivottavasti löydät samanlaisen tai vastaavan :)

 5. Vilma says:

  Kiitos Nadja! Luin aamulla postauksesi ja jaoin sen heti miehelleni että NYT! Ollaan pitkään mietitty mitä tehdään meidän keittiön pöydälle. Siinä on valkoinen maalipinta ja kärsii JOKA PIKKU KOLHUSTA eikä oo kovin nätti enään, minkä lisäksi sitä saa olla koko ajan putsaamassa ja rasva yms tuntuu oikein jämähtävän siihen! Mutta tänään mieheni innostui myös tästä ajatuksesta, kävi töiden jälkeen hakemassa tätä Bauhausista ja PAM meillä on nyt myös DIY marmoripöytä :’D sentään keittiöpöytä… Mutta hyvältä näyttää ja ollaan tyytyväisiä, joten uudestaan KIITOS tästä postauksesta ja ideasta! Nyt on semmoinen olo et miten tätä ei aiemmin keksinyt..? XD

  • nadjastrange says:

   Hei jee, ihan mahtavaa että tästä oli apua!! Ja mieti miten kiva kun on ihan ite askarreltu pöytä ja säästy huomattavasti rahaa verrattuna siihen että olisitte ostanu uuden pöydän :D

   Kiva vaan kun inspiroiduitte ja blogista on hyötyä :)

Kommentoi

Nadjastrange