VAMPIRE_GIRL

Saturday 08. April 2017 / by nadjastrange

En ookaan tainnu kertoa aiemmin siitä, että mulla on eräs salainen rakkaus. Vampyyrit. Kaikki alkoi siitä kun heräsin noin neljävuotiaana keskellä yötä. Hiivin olohuoneeseen jossa faija katsoi jotain vampyyrileffaa ja mä kurkin sitä salaa sohvan takaa. Elokuva oli samaan aikaan pelottava ja kiehtova, ja taisin muistaakseni jäädä kiinni salakatselustani. Tuntuu siis että mua on kiehtonu vampyyrien maailma niin kauan kun vaan muistan.

Seuraava vampyyrimuisto on neljän vuoden päässä edellisestä tapahtumasta. Löysin kirjastosta 8-vuotiaana Pikku vampyyri -kirjasarjan ja luin ne kaikki. Nää kirjat oli mulle kovempi juttu kun Neiti etsivät! Siitä seuraava muistikuva taas sijoittuu 90-luvun ja 2000-luvun taitteeseen. Olin ala-asteen viidennellä tai kuudennella. Sen ikäsille oli olemassa nettisaitti artic.net, jossa oli erilaisia chatteja ja pelejä. Tietäjät tietää ja vanhukset muistaa.

Mun nimimerkki oli siellä mikäs muukaan kun vampire_girl :D

Vietin viime viikonlopun flunssassa kotisohvalla ja aloin yhtäkkiä miettimään vampyyrileffoja. Mielessä on aina tasaisin väliajoin pyöriny ruotsalainen Let the right one in -elokuva ja päätin kysellä sen perään Facebookissa sillä sitä ei löydy Netflixistä. Ja mikä sattuma olikaan, että just tää samainen elokuva on parhaillaan katsottavissa Yle Areenassa! Jos vampyyrihommelit yhtään kiinnostelee (tai vaikka ei kiinnostaiskaan mutta haluat nähdä hyvän leffan joka ei ole perus Hollywood-kamaa), niin kurkkaa tää!

Ja jos lisää vampyyrisuosituksia kaipaatte, niin tässä mun top vampyyrilista!

 • True Blood.
  Ah, niin koukuttava sarja jonka oon tainnu kattoa läpi 2-3 kertaa. Sarjan päähahmo Sookie on välillä ihan käsittämättömän ärsyttävä, mutta siitä huolimatta sarjan maailma kiehtoo! Jopa niin paljon että ostin tän kirjasarjan. Mä oon niin team Eric! Se on i h a n a !
 • Let The Right One In.
  Näin tän leffan useita vuosia sitten, ja muutama sen kohtaus jäi pyörimään päässä. Tää jäi mieleen jo heti ekan katselukerran jälkeen, ja voisin kattoa tän miljoona kertaa uudestaan.
 • Only Lovers Left Alive.
  Mulla on teille kolme sanaa: Tom Hiddleston vampyyrinä. *tähän sydänsilmäemoji*
 • Buffy the Vampire Slayer -sarja.
  No tietty! “In every generation there is a chosen one… she alone will stand against the vampires, the demons and the forces of darkness. She is the slayer”.
 • A Girl Walks Home Alone at Night.
  Iranilaiseen kaupunkiin sijoittuva persiankielinen leffa. Plus skeittaava vampyyrityttö. Ja kissa! OMG!
 • The Lost Boys.
  Kiefer Sutherland vampyyrinä!! Olin teininä ihan hullu 24-fani ja katoin oikeesti jokasen jakson useampaan kertaan, joten kun huomasin että tuttu Jack Bauer -näyttelijä on ollu nuorempana vampyyrileffassa niin eihän siitä voinu olla tykkäämättä.
 • Moonlight.
  Vampyyri joka on samalla yksityisetsivä! Vielä kun tähän yhdistettäisiin jollain ilveellä avaruusmatkailu tai jopa Star Trek, niin mun kaikki kolme lemppariaihetta olis kasassa :D Harmi vaan että Moonlightia on tullut vaan yksi tuotantokausi.
 • Interview with the Vampire.
  Tää on kyllä vampyyrileffojen klassikko! Kaikki on varmasti nähny tän. Jos ei oo hirveen perillä vampyyrimeiningeistä, niin tää kannattaa kyllä tsekata ihan ykkösenä!

Vampyyrileffoja ja -sarjoja löytyy tosi paljon, mutta noi 8 on ne mun lempparit. Sen sijaan Twilighteja, The Vampire Diarieseja ja muita en siedä. Mutta onneksi maailma on pullollaan leffoja ja tv-sarjoja joista jokaselle löytyy jotain.


12 Responses to “VAMPIRE_GIRL”

 1. Anni says:

  Eikä mäkin olin pienenä aivan hullu vampyyrifani!! :D True Blood on ihana ja täälläkin ollaan team Ericin puolella ;) Itse luin pienenä ja katsoin leffankin sellaisesta sarjasta kuin Vampyyrin oppipoika, se oli mulle tosi kova juttu!

 2. Emmy says:

  Kiitos vinkeistä! Nuorempana rakastin kaikkee yliluonnollista ja nyt oon taas innostunut uudestaan. Mäkään en koskaan välittänyt Twilightista vaikka lukiossa kaikki kaverit siitä tykkäs. Ite tykkäsin just True Bloodista ja Moonlightista. Leffoja en oo kauheesti tainnu nähdä, mut tuo Only Lovers Left Alive on kyllä hyvä ja oma lemppari on varmaan vuoden 1992 Dracula missä pääosassa on Gary Oldman.

 3. rosetta says:

  Oi Pikku vampyyrit oli mun suosikkeja kanssa joskus pienempänä ♥. Haluaisin vielä joku päivä omistaa ne kaikki kirjat! Mikä nostalgia.

 4. Riikka says:

  Pikku Vampyyri-kirjasarja oli mullekin kaikkein rakkain <3 Ahmin noita kirjoja hulluna kun opin lukemaan.
  Only Lovers Left menee heti katsottavien listalle! Ootko katsonut Queen of the Damnedin? Se oli mun oma suosikki teininä.
  True Blood on kyllä ihan kultaa (todellakin Team Eric) ja oon katsellut Vampire Diariesiakin muutaman tuotantokauden (ehkä koska Ian Somerhalder on siinä aika hot), mutta se sitten joissain vaiheessa vaan jäi. The Vampire Diaries kirjojakin kokeilin, mutta ne on ihan erilaisia kuin toi sarja enkä tykännyt kyllä yhtään...

 5. Donna says:

  Vahva suositus What we do in the shadows vampyyrikomedialle! Se on huono ja ihan super hauska! :D

 6. Vlad says:

  Huono nikki :) mutt itte muistan kattelleeni young Dracula joka pyöri summerissa kesäsin :)

 7. Jenna says:

  Buffyn faneille suosittelisin ehdottomasti Angel-spinoffsarjaa, siinakin ollaan jossain yksityisetsivatoimiston kuvioissa ja mukana myos muita Buffysta tuttuja hahmoja.

Kommentoi

Nadjastrange