ELÄMÄNTAPAREMONTTI ETENEE

Sunday 26. February 2017 / by nadjastrange

Kerroin noin kuukausi sitten päässeeni mukaan LähiTapiolan kanssa yhteistyössä toteutettavaan kampanjaan. Kerroin myös LähiTapiolan tarjoamasta hieman modernimmasta vakuutusmuodosta, nimittäin Älyhenkivakuutuksesta. Kaikkea vakuutettua omaisuutta tärkeämpi asia on se oma kroppa, ja samalla tietysti oma hyvinvointi. Nykyään moni kuitenkin unohtaa tämän ja ylisuorittaa, unohtaa liikkua, stressaa, syö epäsäännöllisesti ja nukkuu huonosti. Tän kamppiksen ansiosta mä tajusin olevani juuri sellanen ihminen.

Mulle aina ennen tavoitteena on ollut laihtuminen. On kituutettu ties millä dieeteillä kun tavoitteena on ollut painonpudotus. Monesti kuitenkin tällasten dieettien jälkeen paino tulee takasin, ja välillä jopa lisäkilojen kanssa. Tän viimesimmän kuukauden aikana mä oon oppinu olemaan armollisempi itselleni. Hyvä olo sekä mukava fiilis omassa kropassa on ne tärkeimmät jutut. Vaikka ylimääräisiä kiloja onkin vaikka muille jakaa, niin nyt keskityn ainostaan elämäntaparemonttiin, ja jos siinä ohella paino tippuu niin se on tervetullut sivuseikka.

Asetin edellisessä aiheeseen liittyvässä postauksessa itelleni tavotteita, ja nyt kuukauden jälkeen on hyvä sauma tarkastella että mitä kaikkea sitä tulikaan luvattua:

Unenlaatuun panostaminen oli ykköstavoite. Koen, että tässä on menty parempaan suuntaan mutta vielä on pitkä matka maaliin asti. Oon onnistunu vähentämään iltaisin viettämääni ruutuaikaa esimerkiksi lukemalla kirjaa tai käymällä pitkiä keskusteluja poikaystävän kanssa. En ainakaan itse huomaa vielä mitään suurta muutosta, mutta tosiaan suunta on oikea. Stressin vähentäminen tietysti vaikuttaa uneen. Mun pitäisi siis vaan oppia siihen ettei kaikkeen tarvitse aina suostua :D

Ruokailutottumuksiakin on muutettu! Herkuttelua vähensin jo ennen tätä kampanjaa, ja nyt oon onnistunu karsimaan vieläkin enemmän sokeria pois elämästäni. Siltikään en halua kieltää itseltäni mitään koska vanhoista dieeteistä opin sen, että kieltäminen ei mulla toimi. Jos jonkun mielestä se on heikkoutta tai tahdonvoiman puutetta niin olkoon. Elämä on lyhyt, ja se on tosi tylsää jos asioista ei saa nauttia! Nyt mun ruokavalio koostuu suurimmaksi osaksi salaateista ja keitoista, ja oon tällä hetkellä ihan koukussa pinaattikeittoon raejuustolla. Eli kiva että oon löytäny terveellisen ja kivan herkkuruuan. Ja olinhan mä muuten vahingossa kokonaisen kuukauden ajan juomatta tippaakaan alkoholia. Eihän se oikeesti ole mikään suuri saavutus, mutta ennen tuli juotua esim. ruuan kanssa viiniä tai käytyä viikonloppuna ystävän kanssa parilla. Ystäviä voi nähdä ihan hyvin vaikka teekupposen äärellä.

Liikunnan lisääminen oli myöskin to do -listalla. Ja siinä oon onnistunu 110%:sesti! Oon nyt kuukauden ajan käyny kahdesti viikossa roller derby -treeneissä, eli liikuntaa tulee nykyään 4h/viikko + arjen hyötyliikunta entisen 0h/viikko ja hissillä kolmanteen kerrokseen -meiningin sijaan. Oon innostunu derbystä ihan täysillä, ja tuntuu että oon vihdoin löytäny sen mun oman urheilulajin! Se on ihan hullun rankkaa, mutta samalla ihan tajuttoman kivaa. Oon oikeesti tosi ylpee itestäni!

Kävin viime viikolla tapaamassa personal traineria, jonka kanssa tavattiin silloin kuukausi sitten LähiTapiolan kautta. Nyt sain omien toivomusteni pohjalta rakennetun treeniohjelman, ja oli ihanaa miten hyvin mun toiveet oli otettu huomioon. Kerroin siis uudesta harrastuksestani sekä siitä etten tykkää käydä salilla. Sain tehokkaan kotitreeniohjelman, sekä käskyn käydä palauttavilla ja kaloreita polttavilla kävylenkeillä. Mulla on nyt kuulkaas ihan lukujärjestys johon on merkattu joka viikolle hieman eri liikunnat. On siis rankempaa ja löysempää viikkoa, mutta koko treeni tähtää siihen että selviän kuukauden päästä tehtävästä roller derbyn minimum skills -testistä. Alkeiskurssin jälkeen jokainen joutuu tekemään tämän testin johon kuuluu teoriakokeen lisäksi mm. eri taitojen osaamista ja kuntotesti luistelukierrosten muodossa. Jotta tän testin pääsee läpi, täytyy jaksaa luistella 25 kierrosta 5 minuutissa. Me luisteltiin nämä “lapsit” ekaa kertaa pari viikkoa sitten ja silloin sain tulokseksi 21 kierrosta. Eli aerobista kuntoa ja lihaskestävyyttä pitää vielä lisätä, mutta uskon että tää on täysin toteutettavissa!

Meillä on noin kolmen viikon päästä LähiTapiolan järjestämä ryhmätapaaminen jossa meille tehdään uudet kehonkoostumusmittaukset, ja mä oon niin varma siitä että mulla on uusissa testeissä rasvaprosentti edes hieman pienempi, ja lihasmassan määrä puolestaan suurempi. Paino ei oo vielä laskenu mitenkään huimasti, mutta kroppa on ihan selkeästi paljon kiinteämpi ja jokaisella treenikerralla huomaan jaksavani paremmin.

LähiTapiola tarjoaa sivuillaan ilmaisia hyvinvointi-webinaareja ihan kaikille, joten jos siellä ruudun toisella puolella on myöskin elämäntaparemontti käynnissä tai pienempiäkin hyvinvointitavotteita, niin kannattaa ehdottomasti käydä kurkkaamassa.

ARVONTA!
Kiinnostaisko tulla mukaan LähiTapiolan hyvinvointitapaamiseen? Siellä keskustellaan hyvinvoinnista sekä motivoidaan ja tsempataan toinen toisiamme. Tulossa on tosi kiva ilta joka sisältää mm. syötävää ja ilmaisen kehonkoostumusmittauksen. Tämän kampanjan jokaisella bloggaajalla on käynnissä blogiarvonta jonka kautta 7 lukijaa per blogi otetaan mukaan. Eli jos pääset Pääkaupunkiseudulla tiistaina 21.3. klo 18.00 järjestettävään hyvinvointitapahtumaan niin osallistu ihmeessä arvontaan! Arvonta päättyy sunnuntaina 5.3. 23:00.

Yhteistyössä LähiTapiola


11 Responses to “ELÄMÄNTAPAREMONTTI ETENEE”

 1. SaveYou says:

  Osallistun! (:

 2. Krista says:

  Osallistun <3

 3. Sari says:

  Mukana :)

 4. Elina says:

  Messissä! Jee, hyvä Nadja!! Mulle kävi ihan samanlailla, että ei innostanu liikunta ennen kun sen oikeen lajin löytää. Ihana kuulla että oot löytäny sua inspaavan lajin, keep it up! Oot awesome!

 5. Sanna says:

  Todellakin mukana!!

 6. Elzi says:

  Osallistun! ❤

 7. Bea says:

  Mukana! Kovasti tsemppiä elämäntaparemonttiin! :)

 8. R says:

  Osallistun! :)

 9. Krista K says:

  Osallistun :)

 10. Kukkariina says:

  Mukana! :)

 11. Nina says:

  Osallistun! Olisi huippua päästä mukaan koska oma elämäntaparemontti on pysähtynyt nyt 2 vuoden aikana pahasti. Sitä ennen pudotin älyttömän määrän painoa, joka nyt alkaa kirimään taas ylöspäin. Tarvitsen hieman koutsausta palata ruotuun

Kommentoi

Nadjastrange