HÄÄMATKALLE KROATIAAN

Tuesday 10. January 2017 / by nadjastrange

Arvatkaa mitä? Me varattiin häämatka!! Lähdetään siis heti häiden jälkeen Kroatiaan Hvarin saarelle kahdeksi viikoksi! Häihin menee ihan hitosti rahaa, joten häämatkakohde sai olla edullinen. Ensin mietittiin Aasiaa, mutta elokuun alussa sinne ei kannata sään puolesta lähteä. Meiän kaikkien aikojen suurimmat matkahaaveet ovat Mexico sekä Jenkkilän roadtrip, mutta ne reissut ovat jo sen hintasia että saavat jäädä toiseen kertaan.

Me siis haluttiin löytää häämatkapaikka jossa voi rauhassa levätä, uida ja hengata ilman sen suurempaa kiirettä. Euroopasta löytyy paljon vaihtoehtoja tohon aikaan vuodesta, joista esimerkiksi Italia, Espanja ja Kreikka olisivat myöskin olleet varteenotettavia vaihtoehtoja. Kroatiasta on kuitenkin näkynyt lähiaikoina niin paljon ihania kuvia ja kuulunut positiivisia kommentteja, että se kuulosti ihan täydelliseltä! Kroatiaan matkustus on tällä hetkellä tosi kovassa nousussa, joten ihan kiva käydä itsekin kokemassa se. Tosin me mennään sinne high seasonin aikaan eli siellä tulee olemaan muutama muukin :D


Kuvat mun pinterestistä.

Vähän kyllä jännittää lähteä heti häiden jälkeisenä päivänä reissuun (veikkaan että on skumppahedari), mutta on ihana lähteä häämatkalle suoraan hotellista niin pysyy siinä omassa hää- ja rakkauskuplassa. Tuntuisi tosi arkiselta mennä häiden jälkeen kotiin ennen reissua, mutta nyt ei tarvitsekaan sillä Hämeenkylän Kartano tarjoaa meille hääyön sviitissä, aamiaisen sänkyyn sekä myöhäisen uloskirjautumisen. Voiko parempaa toivoa?! Myös sijainti Vantaalla on tosi hyvä sillä matkaa hääpaikalta hotellille on autolla vain 10 minuuttia, ja myös lentokentälle on lyhyt matka.

Me lennetään Splitiin ja otetaan sieltä lautta Hvariin. Sieltä on varattuna iso huoneisto josta löytyy mm. oma sisäänkäynti, keittiö ja kattoterassi. Mitään suuria suunnitelmia ei olla lyöty lukkoon reissun suhteen, mutta jos samalla saarella kökkiminen kahden viikon ajan kyllästyttää, niin voidaan tehdä päiväreissuja esimerkiksi Splitiin, Bracin saarelle tai Krkan kansallispuistoon. Mun mielestä häämatkalla ei tarvitse ravata turistinähtävyyksien perässä vaan aiotaan ottaa rennosti ja mennä fiiliksen mukaan. Tickle Your Fancy -blogin Sara on tehnyt tosi inspiroivia Kroatia-postauksia joita oon käyny aina tasasin väliajoin fiilistelemässä. Varsinkin Krkan kansallispuistossa vierailu kiinnostelee ja myös vinkit Kroatiaan matkustaville pistetään muistiin. Hirveetä kun nyt pitää häiden lisäksi malttaa odottaa häämatkaakin. Kyllä nyt kärsimätöntä koetellaan! :D

Onko kukaan vieraillut Hvarissa, Splitissä tai lähistöllä? Kaikki mahdolliset vinkit otetaan vastaan!


14 Responses to “HÄÄMATKALLE KROATIAAN”

 1. Suvi says:

  Oltiin avomieheni kanssa viime vuonna juurikin elokuussa Kroatiassa, Splitin lähettyvillä ja rakastuin kyllä Splittin. Käytiin myös Krkan kansallispuistossa ja lasipohja-veneretkellä. Suosittelen siis käymään noissa :)

  Elokuu tosiaan on suosituin matkakuukausi tuolla, joten Krkan kansallispuistoon suosittelen menemään ennen klo 12 tai vasta klo 17 jälkeen. Puisto oli auki kahdeksaan muistaakseni. Me oltiin paikalla viiden jälkeen ja suurin turistijoukko oli sieltä juuri poistunut, niin oli yllättävän rauhallista, vaikka väkeä siellä silti oli. Uimaan ja busseihin mahtui hyvin eikä ollut reiteillä tungosta. Jaksoi myös paremmin, kun aurinko ei paistanut niin kuumasti enää.

  Splittin tulen kyllä varmasti vielä palaamaan, kun jäi niin paljon vielä näkemättä :) Hvarin saari on varmasti ihana!!

  • nadjastrange says:

   Kiitos tosta Krka-vinkistä! Tosiaankaan ei haluta olla siellä samaan aikaan rynnimässä kaikkien muiden kanssa :D

   Niin moni on nyt kehunu Kroatiaa etten mä millään malta odottaa sinne pääsyä!

 2. Kielo says:

  Se on muuten “Hvarilla” eikä “Hvarissa”, koska kyseessä saari. :) Kaunis paikka, oon käynyt kahdesti!

  • nadjastrange says:

   No niinpä tietenkin! Mä mietin tota kuvaa tallentaessani että kuitenkin kirjotin väärin. Olis pitäny tsekata eikä antaa asian olla :D

   Oon ollu autuaan tietämätön tosta saaren taivutuksesta, kiitos siis korjauksesta :)

   • Julia says:

    hmmm, luulen että se riipuu paikasta. esim, hailuoto on saari suomessa oulun lähellä, ja taivutetaan hailuodoSSA.

 3. Tiina says:

  Hui! Meni ihan kylmät väreet pelkästä otsikosta, me oltiin nimittäin viime kesänä nimenomaan Kroatiassa häämatkalla. Hvarilla ei käyty, mutta Split, Bol Bracilla, Makarska ja Dubrovnik tuli koettua. Kaikki muut oli ihania, paitsi Dubrovnik oli kyllä liian turistirysä meille. Onneksi hotelli altaineen oli mukava! Ihanaa reissua toivottelen jo nyt! Ps. Muistakaa hommata uimakengät rannalle, ne on pääosin sorapohjaisia. :D

  • nadjastrange says:

   Hahah sieltä löyty samis! Ihana kuulla että oli tosi ihana häämatka <3 Aleksi on joskus nuorempana käyny perheensä kanssa Dubrovnikissä ja hänkin sanoi ettei sinne tarvitse lähteä :D Mutta ainakin Splitissä ja Bracin saarella olis tosi kiva käydä! Ja uimakenkävinkki on tosi hyvä, kiitos siitä :)

 4. Moi!

  Me oltiin kesällä kaksi viikkoa Kroatiassa, ja vietettiin Hvarilla viikon verran. Se oli ihana paikka ja suosittelen vuokraamaan auton, jolla pääsette kiertämään saaren ympäri :) Toki skootteritkin toimii, mutta me ei uskallettu ajaa niillä, kun tiet näytti aika hurjilta ainakin tietyillä puolilla saarta. Ja jos luonnonpuistot kiinnostaa, niin me mentiin Splitistä lähtevälle retkelle Plitviceen, joka on kauempana ku Krka, mutta ei ihan niin täynnä ihmisiä ja kuulemma vielä kauniimpi kuin edellä mainittu.

  http://keepongrowing-kk.blogspot.fi/2016/07/plitvice-national-park.html Tuolla on kuvia meidän luonnonpuisto -vierailusta, jos kiinnostaa :)

  Hvar on tosi kaunis saari ja siellä kyllä sielu lepää! Ainoa mikä oli itselle pettymys, oli ravintoloiden taso. Tällaisena pienenä kulinaristina oli harmi huomata, että monissa paikoissa ruoka tehtiin vähän niin kuin vasemmalla kädellä.. Eli kannattaa ottaa etukäteen selvää mikä on hyvä ravintola ja mikä ei, sillä monissa paikoissa tarjotaan tosi keskinkertaista ruokaa.

  Ihanaa häämatkaa jo näin etukäteen, tuutte varmasti tykkäämään Kroatiasta!

 5. Venla says:

  Itse olin pari vuotta sitten poikaystävän kanssa kaksi viikkoa Kroatiassa (ensin viikon Splitissä, neljä päivää Hvarissa ja loput kolme päivää taas Splitissä). Kroatiassa ehdottomasti kauneimmat, kirkkaimmat ja kaikkein turkoosimman väriset merivedet, mitä olen koskaan nähnyt. Split on todella kaunis kaupunki ja suosittelen siellä ehdottomasti käymään. Vähintään sinne kannattaa suunnata silloin, kun haluaa shoppailla. Hvar nimittäin on todella pieni paikka ja muistaakseni siellä ei ollut mitään muuta kuin turistimyymälöitä, ravintoloita, leipomoita ja ruokakauppoja. Ei sillä, että Splitin keskustan tarjonta vaatekauppojen osalta nyt päätä huimaisi, mutta huomattavasti parempi tarjonta kuin Hvarissa:)

  Akkujen lataamisen, auringonoton, löhöilyn ja ruoan osalta Kroatia on kyllä erinomainen valinta Omaan makuun 11 päivää Splitissä oli kuitenkin liian pitkä aika ja olisin kaivannut kaupungilta enemmän aktiviteetteja. Noin pitkälle ajalle kannattaa siis todellakin suunnitella edes muutama saarihyppely, reissu vesiputouksille tms. Kokonaisuudessaan kuitenkin aivan ihana ja kaunis matkakohde!

  t. kateellinen ilmoittautuu

 6. Laura says:

  Me varattiin myös häämatka tässä hetki sitten, suuntana tosin Mauritius ja toivottavasti myös Madagascar! Ikinä ennen ei olla rantalomailtu, mutta kieltämättä tätä reissua odotan jo vähintään yhtä innolla kuin niitä häitäkin :D

 7. Laura says:

  Me oltiin just viime kesänä heinäkuussa häämatkalla Kroatiassa. Oltiin sellaisessa pienessä Igranen kylässä Makarskan rivieran varrella, jonka vastarannalla oli juurikin tuo Hvarin saari. Siis niiin ihana paikka ja mieskin tykkäs vaikka ei olekkaan juuri kuumien paikkojen ystävä :D Me käytiin juurikin tuolla Krkan luonnonpuistossa ja se oli kyllä ihan täynnä turisteja. Oli kyl toisaalta ihan mahtava kokemus uida vesiputouksen alla, että kannatti käydä :) Käytiin myös Dubrovnikissa, koska ollaan hirmuisia Game of Thrones faneja ja bongattiinkin sieltä tutut kuvauspaikat :D Oli hauskaa etsiä niitä vaikkakin hiki kyllä virtasi siinä kuumuudessa. Ruuasta sanon samaa kuin edellinenkin kommentoija, eli kannattaa kysellä suosituksia, koska ne mitä itsekkin oppaalta kyseltiin, niin oli huomattavasti tasokkaampia kuin muut random ravintolat. Oih tulee niin paljon muistoja tuosta matkasta, että on ihan pakko päästä joskus uudestaan :D Odotus on pitkä, mutta hyvää kannattaa odottaa ;)

 8. Mervi says:

  Oli pakko kommentoida, sillä olin viime keväänä ja syksynä oppaana Zadarin alueella ja tuli käytyä Krkassa lähes viikoittain. Se on kyllä aivan must paikka, aivan upeaa luontoa! Ihmisiä siellä taitaapi olla (liikaa) melkein aina ku ootte menossa sesongin aikaan, mutta itse suosittelisin menemään aamusta, jolloin lämpö ei oo noussu vielä tosi korkeelle ja jos meette esim. vuokra-autolla, on vapaus olla vaikka koko päivä ja saada enemmän irti paikasta.. Jonotuksiin kantsii varata tarpeeks aikaa, et sitten taas jos meette järjestetylle retkelle, on niissä liput jo valmiina.Tosin aikataulu voipi olla sit kiireisempi ;) Uimatossut kantsii pakata mukaan kuten joku jo sanoikin! :) Reittien varrella on kivoja levähdyspaikkoja, jossa voi syödä eväitä ja uintipaikan luona olevasta ravintolasta saa kyllä tuhtiakin sapuskaa :) Kunnon lenkkarit kantsii laittaa jalkaan, mua ainakin hirvitti kattoa flip flopeissa ihmisiä, vaikka reitti on helppokulkuinen, pääsee sutjakkaammin eteenpäin :D Plitvicen kansallispuistoon on sit matkaa enemmän, mutta onhan se aivan uskomaton paikka kans. Suurin ja suosituin, joten siellä populaa on ajasta riippumatta aina ja oikeastaan varhaisen aamun lähtö on aika oletettava matka-ajan takia. Plitvicessa ei saa uida, joten Krka on siinä mielessä upeempi kokemus monelle. Kroatiassa kantsii myös maistaa “peka” ruoanlaittotavalla tehtyä ruokaa ja nauttia Malvasija -valkkaria :D Sibenik & Zadar on ihania päiväkohteita, jos innostutte lähtee muualle. Ihania häitä ja ikimuistoista häämatkaa!

 9. Anni says:

  Kroatia on niiin ihana <3 Me myös pohdimme sitä häämatkavaihtoehdoksi, mutta päädyimme Azoreille, koska Kroatiassa olimme jo monesti käyneet. Hvarilla olen käynyt mieheni kanssa kerran ja se on u-pe-a! Myös erittäin turvallinen ja kotoisa. Jos satutte eksymään Kroatian mannerosiin niin ihan ehdoton paikka missä kannattaa käydä on Plitvice (piti googlata oikeinkirjoitus, heh). Se on jumalainen paikka, eikä mitkään kuvat tee sille oikeutta, vaikka hienoja onkin. Bussilla pääsee edullisesti ja kätevästi perille asti esim. Splitistä. Ihanaa häämatkaa!

 10. A.P says:

  Hvarilla olen ollut 2015 ja onhan se upea paikka. Suosittelen ostamaan viimeistää paikan päältä sellaiset uintitossut, joska rannat on valkoisten kivien peitossa. Eli uimaan meneminen on hankalahkoa.
  Hvarilla ei ole halpaa ja kuten joku jo tuolla totesi, ruoka ei ole mitään erikoista. Aika perus settiä :)
  Muutamia mukavia baareja löytyy, kannattaa kiertää rantaa pitkin katselemassa paikkoja. Hvarilla käy valtavan rikkaita ihmisiä. Heidän kerrostalon kokoisia laivojaan ei voi olla bulevardilla huomaamatta.
  Paikka on ihana ja onneksi olimme viikon saarella emmekä turistirysä Splitissä.
  Auto kannattaa vuokrata, koska muuten aika käy pitkäksi. Lämmintä on varmasti!

Kommentoi