kevätgootti

Friday 15. April 2016 / by nadjastrange

Sen lisäksi että mulla on ollu syys- ja talviväsymys, niin nyt oon kehitelly sellasen itelleni myös kevään kunniaksi. Siis mä en ymmärrä miten ihminen voi olla näin väsyny koko ajan?!

Keskiviikkoilta oli kyllä kaiken huippu. Otin viime perjantaina tatskamessuilla uutta leimaa, ja koska se on kyynärtaipeessa ja edelleen kipeä, niin halusin hetken aikaa pitää kättäni suorassa. Menin sängylle makoilemaan ja lepuuttamaan kättäni mutta nukahdin. Nukahdin meikit naamassa, hampaat pesemättä eikä kello ollu vielä edes kymmentä illalla. Normaalisti en osaa mennä aikasin nukkumaan tai varsinkaan nukkua noin pitkää aikaa, mutta nyt 10,5h yöunet teki kyllä terää. Tosin seuraavana päivänä olin ihan yhtä väsyny kun aina ennenkin.

En tajua miten nukkumisasiat voi olla näin vaikeita – nukun aina liian vähän ja tällä kertaa liikaa. Liian pitkistä vahinkopäiväunista puhumattakaan :D

Kirjottelin myös jokunen aika sitten erään mun läheiseni sairastelusta, ja tuntuu että ehkä sekin stressi väsyttää. Musta ei oo muuhun kun sohvalla makaamiseen ja stressisyömiseen vaikka kevätaurinko paistaa ja kesäkin on aivan nurkan takana. Kertokaa mulle miten saisin itteni takasin elävien kirjoihin! Miten opin nukkumaan, stressaamaan vähemmän ja olemaan aktiivinen vaikka työpäivän jälkeen väsyttääkin?

Hattu 2nd hand (näyttää näissä kuvissa tosi tyhmältä vaikka oikeesti on tosi jees!)
Nahkatakki 2nd hand
Neuletakki H&M
Mekko Nelly Trend
Kaulakoru H&M
Laukku 2nd hand
Maiharit Dr. Martens*

*saatu blogin kautta.


7 Responses to “kevätgootti”

 1. pöö says:

  Samaistun. En tiedä kiinnostaako sinua tällaiset jutut yhtään, mutta jos, niin suosittelen tosi paljon lukemaan kirjoja stressistä, väsymyksestä, masennuksesta yms. ja tutustumaan meditaatioon! http://www.basambooks.com/kirjat/viisas-elama/ tuossa on lista kirjoista joista moni on itsellenikin olleet todella hyödyllistä luettavaa, valitse joku kiinnostava ja käy hakemassa kirjastosta, voit yllättyä helpotuksesta jonka saat, kun kirja muuttaa kokonaan ajattelutapasi. :D Meditaatio ja sen kautta ja yleisesti muutenkin opeteltu hetkessä elämisen taito on myös oikeasti tosi hyvä keino lievittää stressiä. Se, että osaa välillä vain unohtaa menneen, tulevan ja murheet ja keskittyä olemiseen tässä hetkessä (jossa kaikki on todennäköisesti ihan hyvin), auttaa pitkäaikaisestikin :)
  Liikunta ja muista elämäntavoista hyvä huolehtiminen on sitten toinen juttu myös. Liika uni voi muuten vaan väsyttää enemmän!

  • nadjastrange says:

   Kiitos tosi paljon kirjavinkeistä! Oon jo pitkään miettiny että meditaatio vois olla mulla toimiva juttu, ehkä nyt sun suosittelun ansiosta uskaltaisin jopa kokeilla :)

   Kiitos paljon sulle <3

 2. Anonymous says:

  ootko käyny mittauttamassa veriarvoja? ei siis pelkkää hemoglobiinia vaan myös rautavarastot! :)

 3. annnma says:

  Hei! Kannattaa käydä mittaamassa kilpirauhasarvotkin, jos väsymys on jatkuvaa. Kaverilla todettiin kilpirauhasen vajaatoiminta, kun pitkät yöunet ja päiväunetkaan ei auttanu väsymykseen.

 4. ella says:

  Nää jutut on jokaisella tosi yksilöllisiä, mutta itsellä auttaa liikunta virkistämään kummasti arkea ja ruokavaliollakin voi vaikuttaa huomattavasti omaan jaksamiseen, erityisesti vähähiilarinen ruoka antaa energiaa päivään! Tsemppiä Nadja, toivottavasti löydät sinulle toimivan tavan virkistäytyä!

Kommentoi

Nadjastrange