Tää on sulle, rakas

Wednesday 23. March 2016 / by nadjastrange

Terkkuja flunssan kourista! Ollaan kumpikin Aleksin kanssa sairaslomalla, ja meiän lähipäivien ateriat ovat koostuneet lähinnä lähiravintoloiden sekä lähikaupan pakastealtaiden antimista. Tänään tuli kuitenkin sellanen fiilis että vois vihdoin tehdä jotain helppoa ja nopeaa itse, ja tämä Indiedaysin ja Vaasanin kampanja tuli ihan täydelliseen saumaan.

Meidän perheessä Aleksi on se kokki, mutta tällä kertaa halusin yllättää rakkaani välipalla. Aleksi on maailman ihanin, ja varsinkin joulukuisen kosinnan jälkeen mä haluan jotenkin näyttää Aleksille että päätös oli oikea ja musta saa maailman ihanimman vaimon. Missio ei tosin alkanut kovin hyvin, sillä Aleksi tajusi yhtäkkiä sen, että mä hääräilin yksin keittiössä ja sieltä tuli käryä. Se juoksi paikalle ja löysi mut paahtamasta leipää. Kaivoin tätä varten keittiön perimmäisen kaapin kauimmassa nurkassa lymyilleen leivänpaahtimenkin.


Me ei olla yleensä kovin innokkaita paahtoleipien syöjiä, mutta mua kiinnosti kovasti maistaa tätä Vaalean Täysjyvän Taika -leipää nimenomaan paahdettuna. Tein siis ensin itselleni testileivän jonka söin ihan vaan margariinin kanssa. Pitihän mun tarkistaa että leipä on hyvää tarjoiltavaa mun elämäni miehelle!

Vaalean Täysjyvän Taika on leivottu täysjyvävehnästä, -rukiista, -kaurasta ja -speltistä. Sen lisäksi leipä on laktoositon. Mä tykkäsin leivän koostumuksesta ja paksuudesta. Sen sai paahdettua ihanan rapeaksi eikä leipä ollu sellasta pullamössöä mitä yleensä moni paahtoleipä tuntuu olevan.


Mä päätin käyttää Aleksin yllätysleipään sen lempi raaka-aineita. Aleksi on ihan hulluna maapähkinävoihin, ja oli löytäny jostain cashewpähkinävoita joka siis toimii samaan tyyliin. Ja kaikkihan tietää että maapähkinävoin paras kaveri on hillo, joten päätin kokeilla hilloa myös tähän leipään. Aleksi syö monesti leipänsä korvaamalla hillon banaanilla, mutta nyt kun kerrankin tein leipiä niin pitihän mukaan laittaa vähän jotain extraa.

Rakkausleipä ei ole kummosen näkönen ulkoa päin, mutta kaunis sisältä. Ja eikö se niin ole, että sisäinen kauneus aina ratkasee? Mun oli pakko näyttää Aleksille vielä kuvat tosta hillosydämestä vakuuttaakseni sen siitä, että leivällä on oikeesti tosi kaunis ajatus. Tosin ei Aleksi kyllä paljoa vakuutteluja kaivannut, sillä ensimmäisen haukun jälkeen kuului miehen suusta tyytyväistä hymähtelyä. Tää setti toimi täydellisesti!!

Tähän Sano se leivällä -kampanjaan kuuluu myös lukijakilpailu! @vaasan_leipomot arpoo Instagram-tilillään 2 voittajaa joka viikon perjantai, ja heidät palkitaan herkullisilla eväskoreilla. Voit osallistua kisaan julkaisemalla omat leipäterveisesi Instagramissa hashtageilla #sanoseleivällä #jyväntaikaa ja @vaasan_leipomot.


5 Responses to “Tää on sulle, rakas”

 1. SaraGalaxy says:

  Voiiii, söpö leipä :3 Peanutbutter-jellyleivät on ihan parhaita ♡

 2. Iina says:

  Näyttääpäs ihan super hyviltä!

  http://iinaemiliasd.blogspot.fi/

 3. Isla says:

  cashewpähkinä voita? -cool!

Kommentoi

Nadjastrange