behind the scenes of a photo shoot

Thursday 04. June 2015 / by nadjastrange

Mä oon mukana Indiedaysin ja Asuksen kampanjassa, jonka myötä pääsin hieman tutustumaan ASUS Transformer Book t100 Chi:n Suomen lanseeraukseen. Oli mielenkiintoista tutustua tarkemmin siihen millainen projekti mainoskuvien ottaminen kokonaisuudessaan on. Siihen liittyy paljon järjestelyä, ja jo muutama kuva vaatii mukaan liudan ammattilaisia ja kuvauksia suunnitellaan hyvin tarkasti.


Kaikki alkoi Asuksen pääkonttorilta Ruotsista. Siellä suunniteltiin minkä tyylisiä kuvia otetaan ja tehtiin moodboard joka sisälsi kuvia tunnelmasta, meikistä ja vaatetuksesta. Suomen päässä otettiin yhteyttä muun muassa stailistiin ja maskeeraajaan, joille nämä kyseiset moodboardit jaettiin. Kuvausten mallina toimi Brand New Face -kisassa Asuksen sekä myös yleisön suosikiksi valittu Nea Lindberg. Niin siistiä että nykyään voi Instagram-kisan kautta saada mallin töitä!
Bloggaajanakin tunnettu Martina Martiala oli kuvausten stailisti. Martina on opiskellut muotisuunnittelua Italiassa ja Barcelonassa, mutta työskentelee tällä hetkellä Suomessa täysipäiväisenä stailistina. Hän stailaa pääasiassa eri artisteja, mutta mainoskampanjoiden stailaaminen on myöskin hyvin tuttua. Martina kertoi, että Ruotsin päässä toivottiin tiettyjä asioita joista hän lähti liikkeelle. Streetstyle sekoitettuna klassisempaan pukeutumiseen oli kuvausten lookkien avain. Myös asujen väriskaalojen sopivuus tuotteen ja brändin kanssa ovat tärkeitä. Kuvattavia asuja oli kaksi ja niissä molemmissa oli minimalistiset ja selkeät linjat. Kuvattava asu ei saa olla liian räikeä ja näyttävä, sillä itse tuote on luonnollisesti se tärkein. Martina oli valinnut kuvauksiin monta eri asua, jotka käytiin läpi yhdessä asiakkaan kanssa ja niistä valittiin kaksi.Kuvauksiin tarvittiin luonnollisesti myös meikkaaja-maskeeraaja. Jaana Veronika on stailistin tapaan alansa rautainen ammattilainen. Hänkin oli saanut moodboardin, jonka pohjalta lähti rakentamaan meikkiä. Meikin avainsanana oli luonnollisuus. Sen takasi raikkaan hehkuva yleisilme johon vaikutti se, ettei meikissä käytetty ollenkaan silmänrajausta eikä ripsiväriä. Huulissa käytettiin voidemaista poskipunaa ja meikkipohjan avulla saatiin kasvoihin valot ja varjot kohdilleen. Ensimmäisessä mainoskuvassa oli hiukset auki, mutta toisessa kuvassa osa hiuksista oli kiinni pienellä sykeröllä. Jaana kommentoi sykerön olevan tuotekuvien kannalta parempi vaihtoehto, vaikka loppupeleissähän kokonaisuus ratkaisee.

Moodboardissa oli kuvia myös siitä millainen itse kuvausympäristön tulisi olla. Oli tärkeää kuvata normaalissa ympäristössä – paikassa joka on oikeasti jonkun koti. Lopulta kuvauspaikaksi valikoitui ihanan Alexan koti. Se on rakennettu 1920-luvun alkupuolella ja Alexa osti asunnon poikaystävänsä viime vuoden elokuussa. Remontti alkoi lokakuussa, eivätkä he olleet tällä kertaa itse mukana remontissa. He päättivät palkata ammattilaiset sillä halusivat nopeasti uuteen kotiin. Ja yllättäen remontti pysyi aikataulussa! Alexa on saanut suuren osan sisustusinspiraatiostaan Pinterestistä, mutta hänellä on myös oma vahva maku. Asunnon remontissa meni kaikki uusiksi lattian ja muutaman seinän purkamista myöten. Vaaleat pinnat, valoisuus ja harmonia ovat Alexalle tärkeitä elementtejä. Lisää sisustusyksityiskohtia löytyy Alexan asuntoblogista.“Why choose when you can have both” on ASUS Transformer Book T100 Chi:n motto. Tietokoneessa on läppäri ja tabletti samassa ja kyseessä on maailman kapein 2 in 1 -kone. Sen mahdollistavat Asuksen omat insinöörit jotka jatkuvasti kehittävät tuotteitaan. Tällöin muutosten tekeminen ja uusien ideoiden toteuttaminen on helppoa sillä kaikki taito tulee talon sisältä. Moni muu kilpailija tilaa osansa muualta jolloin uusien tuotteiden julkaisu pitkittyy. ASUS ei ole riippuvainen tavarantoimittajista, ja tämän ansiosta moni innovaatio tuleekin ensin heiltä ja muut kilpailijat tulevat perästä.


ASUS Transformer Book T100 Chi on kevyt ja helppokäyttöinen kone. Se on suunniteltu “tavallisten” ihmisten tarpeisiin, ja on kevyen painonsa ja pienen kokonsa ansiosta täydellinen mukana kannettava. Me kaikki bloggaajat innostuttiin koneesta kovasti, koska kerrankin löytyi yksilö jota voi oikeasti kantaa mukana laukussa! Me saadaan omat koneemme piakkoin, ja kirjoittelen tarkempia speksejä ja arvostelua koneen saatuani. Muutaman jutun paljastan kuitenkin jo nyt: ASUS Transformer Book T100 Chi:stä löytyy kaksi kameraa (tää on tietty se tärkein haha), siinä on 2GB muistia ja 64GB tallennustilaa, mutta lisätilaa saa halutessaan SD-muistikorttilaajennuksella. Koneessa on Windows 8 -käyttöjärjestelmä. Ja kuten mainitsin jo aiemmin; se on ihan super pieni ja kevyt! Kokeilin konetta kuvausten yhteydessä, ja mun mielestä on hauska idea että koneen näyttö on kiinni magneetilla. Sen ansiosta näytön irrotus ja kiinnitys näppäimistöön on super helppoa.

Kuvausten moodboardit olivat tosiaan Asuksen markkinointipuolen käsialaa. Ensimmäiseen lookkiin haluttiin pehmeitä sävyjä. Toiseen taas hieman tummempi värimaailma, jolloin saatiin helposti luotua kontrastia tumman asun ja vaalean kodin välille. ASUS Transformer Book T100 Chi:n mainoskampanja alkaa piakkoin täällä Indiedaysillä, ja silloin nähdään myös valmiit valokuvaaja Lars Johnsonin otokset. Kuvauksien kulisseissa hääri mun lisäkseni myös muita Indiedaysin bloggaajia; But I’m a human not a sandwich, Just My Imagination, Sisustus ja Sepustus sekä Uino. Heiltä tulee pian omat behind the scenes -postaukset samoista kuvauksista, joten kannattaa pysyä kuulolla!

Ja jos et malta odottaa postausta jossa esittelen koneen speksejä tarkemmin, niin täältä löytyy lisätietoja.


Kommentoi