tehokas kirppiskierros Helsingissä

Tuesday 03. March 2015 / by nadjastrange

Multa kysellään paljon hyviä kirppiksiä niin sähköpostitse kuin kommenteissakin, joten oli jo korkea aika tehdä pieni kirppisesittelypostaus! Mä siis pyhitin yhden lauantain kirppistelylle oikein pitkän kaavan mukaan, ja tein luonnollisesti ihan jäätävän hyviä löytöjä! Esittelen löydöt erikseen, koska nyt keskitytään itse kirppiksiin ja niiden sijainteihin!

Mun kirppispäivä oli erittäin tehokas, sillä suunnittelin reitin etukäteen ja pääsin loogisesti kirppikseltä toiselle kävellen tai julkisia kulkuvälineitä käyttämällä. Postauksen lopusta löytyy kartta sekä lista mun käyttämistä kulkuneuvoista. Hyviä kirppiksiä löytyy pääkaupunkiseudulta useampikin, mutta tällä kertaa keskitytään saman reitin varrella oleviin.

Ensimmäinen kohde: Jäähallin Kirpputori (Itsemyyntikirppis)
Osoite: Nordenskiöldinkatu 11-13
Auki: la-su 9-13.30, mutta ei ole auki joka viikonloppu. Suosittelen tarkastamaan kirppispäivät netistä.
Pisteet:

Aloitin kirppiskierrokseni Jäähallilta, joka on itsemyyntikirppis. Se siis tarkoittaa sitä että vaatteiden myyjät ovat itse paikan päällä, joten tinkaaminenkin onnistuu. Täällä kannattaa olla ajoissa, koska shoppailijoita on paljon! Jäähallin kirppis on auki lauantaina ja sunnuntaina klo 9-13.30. Kirppis ei kuitenkaan ole auki joka viikonloppu, joten aukioloajat kannattaa tarkistaa etukäteen Jäähallin sivuilta. Myyjiä ja myytävää tavaraa löytyy laidasta laitaan, ja myyntipöytiä on useita kymmeniä. En ole koskaan lähtenyt tältä kirppikseltä tyhjin käsin!

Toinen kohde: Pelastusarmeijan kirppis (Hyväntekeväisyysmyymälä)
Osoite: Mannerheimintie 90
Auki: ma-pe 9-18, la 10-15
Pisteet:

Ihan rehellisesti sanottuna en oo koskaan löytäny täältä mitään. Valikoimasta löytyy kyllä paljon hyväkuntoisia vaatteita sekä kodintavaraa. Jos esimerkiksi astioista on pulaa, niin täältä niitä löytää erittäin edullisesti!


Kolmas kohde: Itsepalvelukirpputori DOM
Osoite: Mannerheimintie 29
Auki: ti-pe 11-18, la-su 11-15
Pisteet:

DOM on suhteellisen pieni kirppis. Välillä sieltä tekee ihan huippuja löytöjä, ja välillä taas joutuu poistumaan tyhjin käsin. Tällä reissullani löysin myyntipöydän josta olisin halunnu ostaa joka ikisen vaatteen, mutta ne kaikki olivat auttamattomasti ihan väärän kokosia. Mun ystävä käy tällä kirppiksellä usein ja onkin tehnyt ihan huippuja löytöjä! Kirppistely on tosi paljon myös tuurista kiinni.

Neljäs kohde: Kampin kirppis (Itsepalvelukirppis)
Osoite: Runeberginkatu 8
Auki: ma-pe 10-18, la-su 10-15
Pisteet:

Kampin kirppis ei oo ollu vielä kovin pitkään auki, mutta tästä on tullu ihan mun lemppari! Sijainti on tosi hyvä, jonka ansiosta kirppiksellä on helppo käydä muiden asioiden lomassa. Oon joka kerta tehny sieltä tosi hyviä löytöjä, ja palvelu on erittäin aurinkoista.

Viides kohde: Kampin UFF (Hyväntekeväisyysmyymälä)
Osoite: Runeberginkatu 4
Auki: ma-pe 9-20, la 9-18 ja su 12-18
Pisteet:

UFF on mun mielestä aika ylihintainen second hand -ketju, ja esimerkkinä oon nähnyt siellä käytetyn H&M:n vaatteen jolla on ollu hintaa UFFissa vain 2€ vähemmän kun Hennesissä uutena. Hinnoitteluun voisi siis panostaa hieman enemmän. Käyn siitä huolimatta usein UFFeissa, vaikken sieltä välttämättä mitään löytäisikään. Tällä kertaa kuitenkin löysin erään erittäin tarpeellisen vaatekappaleen joka ei ollut ylihinnoiteltu! JES!

Kuudes kohde: Omakirppis Kaboom (Itsepalvelukirppis)
Osoite: Albertinkatu 46
Auki: ti-pe 12-20, la-su 11-18
Pisteet:

Kaboom muutti hiljattain Alppilasta Kamppiin. Sijainti on paljon parempi, ja tuntuu että Kaboomissa käykin nykyään paljon enemmän asiakkaita kun ennen. Mukava henkilökunta ja sopivan verran pöytiä, täältäkään ei kyllä poistu tyhjin käsin! Miinusta kuitenkin hieman kapeista käytävistä ja myyntihyllyjen ahtaudesta. Tuntuu että hyllyt menevät tosi helposti sotkuun.

Seitsemäs kohde: Kaivarin Kanuuna (Itsepalvelukirppis)
Osoite: Merikatu 3
Auki: ti-pe 10-18, la-su 10-16.30
Pisteet:

Kaivarin Kanuuna on ihana! Täältä löytää paljon laadukkaita merkkituotteita ja suomalaisten suunnittelijoiden ihanuuksia. Plussaa siisteydestä ja pöytien paljoudesta! Miinusta kuitenkin kaukaisesta sijainnista ja sovituskoppien puutteesta.

Loppuun vielä kartta ja lista kulkuvälineistä joilla pääsee liikkumaan kätevästi kirppikseltä toiselle. Lisäapua suunnistukeen löytyy esimerkiksi Reittioppaan sivuilta.


29 Responses to “tehokas kirppiskierros Helsingissä”

 1. Anniina says:

  EIKÄ TÄÄ POSTAUS TULI NIIIIN TARPEEN VOI APUA!!Juur eilen suunnittelin käyväni Helsingissä kirpputorilla mutta ongelmana on juur kaikki kulkemiset yms kun en osaa kulkea helsingissä, tää helpotti niin mun reissua, Ihanaa! ISO kiitos <3

 2. Annie Mink says:

  Tosi hyvä ja hyödyllinen postaus, kiitos! :D En asu Helsingissä, mutta välillä siellä vieraillessa on ollut tarkoitus tehdä kirppiskierros. Kuitenkin se on aina jäänyt kun ei ole oikein tiennyt, minne kannattaa mennä :D Mutta nyt on hyvät ohjeet, kiitos vielä :)

 3. idaelisa says:

  Kiva postaus!! Kaboom on mun mielestä kiva, tosin samaa mieltä käytävien ahtaudesta ja siitä että myyntihyllyt menee helposti sotkuun.

  Eikö Kanuunassa oo enää sovareita? Mä oon käyny sielä viimeksi vissiin viime syksynä ja sillon vielä oli? Ovesta sisään ja kävelee vähän eteenpäin, niin vasemmalla puolella tulee se pienenpieni ylätaso niin siellä oli pari sovaria.

  • nadjastrange says:

   Ne sovituskopit oli tosiaan jossain vaiheessa siellä, mutta sovituskopit on poistettu muistaakseni “väärinkäytösten takia”, eli kai siellä kopeissa on varastettu paljon tavaraa tai ei olla viety vaatteita sovituksen jälkeen paikoilleen..? En tiedä, mutta tosi harmi että nää huonosti käyttäytyvät ihmiset pilaa muidenkin sovitusmahikset! :D

 4. Maiju says:

  Ihanasti sä esittelit tämän kierroksen ;)

 5. Anonymous says:

  Kanuunaan on tullut takaisin yksi sovituskoppi, jonne saa avaimen kun jättää laukun kassalle siksi aikaa säilytykseen. :)

 6. caro says:

  käytän hyväksi nyt mainostaa tätä ensi lauantain uutta upeaa kirppari tapahtumaa tässä postauksen kommettikentässä, jos se vaan käy!

  eli kaikki tänne:
  https://www.facebook.com/events/626428814169310/

  ((:

 7. Julia says:

  Frida Marina on myös ehdoton! Löytyy kirppispuoli ja vintage second hand puoli (ja nykyään sisustusjuttujakin!). Myyjät ovat aivan ihania, hinnat kohdallaan ja koskaan en oo lähtenyt tyhjin käsin. :) Sijaitsee siis kalliossa, ratikalla Kaarlenkadulla kun jää pois, niin ihan vieressä!

  • nadjastrange says:

   Se on kyllä tosi kiva! Ja varsinkin sieltä sisustuspuolelta haluaisin ostaa kaiken :D Mutta Kallion kirppikset eivät mahtuneet tälle kierrokselle, katotaan jos tekisin erikseen saman tyylisen postauksen ton alueen kirppiksistä :)

 8. paulina says:

  Jäähallin kirppiksellä kannattaa olla jo ennen ysiä, ovet aukeavat klo 7.45 ja parhaat vaatteet on usein jo myyty ysiin mennessä. Toinen vaihtoehto on tulla paikalle vasta puolen päivän aikaan, silloin useassa pöydässä on alennusmyynti, kun myyjät haluavat päästä tavaroista eroon.

  • nadjastrange says:

   Ovet aukeavat myyjille silloin, ja tarkoituksena on että myyjät saisivat rauhassa laittaa pöytänsä kuntoon ennen ostajien saapumista. Yleisö on tervetullut paikalle vasta yhdeksältä, vaikka moni livahtaakin sisälle jo aiemmin. Mä oon pilkuntarkka sääntöjen noudattaja ja meen sinne aina vasta yheksältä :D

 9. Elina says:

  Tuleeko postausta kirppirslöydöistä?:)

 10. Mari says:

  Onpa kiva postaus, vaikka Helsingissä en asukaan. Täytyy pistää muistiin jos tulee siellä päin joskus pyörittyä!

 11. AP says:

  Kerrankin hyvä ja hyödyllinen postaus tässä blogien massassa! Välillä tuntuu että kaikkien postaukset on yhtä proteiinipannukakkusponssattumeikkivoide-sössöä, eikä uniikkia sisältöä enää löydy.

  Pitää testata tää reitti, kiitos Nadja! :)

 12. Tinja says:

  tämä oli hyvä postaus! kivasti toteutettu. tälläiselle kirppishaukalle on kiva saada vihiä muista hyviksi todetuista kirppiksistä, muutoin tulee vain käytyä niissä samoissa kokoajan.

  kaikkea hyvää sulle nadja! <3

 13. MJ says:

  Hei kiitos ihan tuhannesti! Rakastan kirppareita ja nyt oon muuttamassa Helsinkiin enkä tiennyt mitkä kirpparit on siellä parhaimpia. Tää autto tosi paljon! :)

 14. Tutsa says:

  Hei
  kiitos kivasta postauksesta :) Mä haluun kans mainostaa kivaa kirpparia Pihlajistossa, Salpausseläntie 11, bussi nro 71 suoraan myymälän eteen rautatientorilta tai omalla autolla Lahdentietä. Siellä on synttärikuu ja myyntipöydät vain 20 e /viikko. Kaikenlaista kivaa, muotia pikkurahalla, astioita ja muuta kodin tavaraa. Plussana kampaamotuotteita huippuedullisesti.

  https://www.facebook.com/#!/varaakirppis.fi?fref=ts

 15. laura says:

  Hei kiitti tästä kirppisinfosta! Löytyi kätevästi ja selkee ohjeistus. Vkloppureissulle tulossa hesaan ja ajan vuoksi pitää rajata missä ehtii käymään ja miten; supertack siis karttakuvastakin!!

Kommentoi