liian vanha lävistyksille?

Tuesday 24. February 2015 / by nadjastrange

Mulla on ollu sama lävistys jo kaksitoista vuotta. Ja kyseessähän on se erittäin yleinen lävistys, eli madonna. Jo vuosien ajan on ollu suunnitelmissa ottaa kyseinen lävistys pois, mutta en vaan koskaan saanu korua auki kun se on ollu niin jäykkä. Tänään kuitenkin kävi niin, että me päätettiin Aleksin kanssa repiä koru auki kaksien pihtien avulla.

Syy mun lävistyksen irrottamiselle näkyykin ylläolevassa kuvassa. Äiti älä huoli, se on feikkilävistys. En oo ihan varma siitä että oonko liian vanha ottamaan oikeita lävityksiä, tai että sopisiko mulle ylipäätään yhtään tollanen septum-lävistys. Täytän tänä vuonna 27, ja jotenkin mulla on sellanen fiilis ettei tässä iässä enää kuuluisi ottaa lävistyksiä. En tiedä mistä tää fiilis johtuu, koska oon kuitenkin sitä mieltä että ihmiset saa tehdä ihan mitä huvittaa ja ihan minkä ikäisenä tahansa.

Ehkä mä sit oon vaan niin nössö? Edellisen lävistyksen ottamisesta kun on niin monta vuotta että pelkään sitä kipua. Kuulostaa varmaan hassulta että tatuoitu tyyppi pelkää lävistyksen ottamista, mutta se on kuitenkin niin vieras tilanne mulle. Ja eniten pelottaa se rusahdus kun lävistysneula menee ruston läpi. Hyii. Mulla on siis ton septumin lisäksi ollu haaveena ottaa tragus-lävistys korvaan. Sekin pelottaa joten katotaan nyt otanko missään vaiheessa oikeita lävistyksiä.

Päädyin lopulta ostamaan eBaysta “feikki”lävistyksen jonka kanssa voi huoletta kokeilla että onko septum edes yhtään mun tyylinen. Ja jos taas pelkää että siihen kyllästyy heti, niin voi vaan aamulla jättää korun laittamatta nenään killumaan. Niin helppoa!

Mulla on jotenkin ristiriitaiset fiilikset tosta korusta. Se tuntuu niin hallitsevalta varsinkin kun on tollanen vähän erikoisemman mallinen eikä ihan se perus rengas. Koru ei tunnu mitenkään oudolta nenässä, joten tohon toivottavasti tottuu pian.

Toinen totuttelua vaativa asia on se, että mulla ei enää ole madonna-lävistystä naamassa! Se on kuitenkin ollu mulla jo yli 12 vuoden ajan, ja on ollu osa mua. Oon vuosia eläny lävistyksen kanssa ja suhtautunu siihen kun syntymämerkkiin – se vaan on siinä. Nyt pois ottamisen jälkeen toi korun jättämä reikä tulee todennäköisesti olemaan siinä piiiiiitkään eikä välttämättä ikinä lähde pois, mutta toivotaan että se edes vähän pienentyy. Otin korun siis pois 5 minuuttia ennen näiden valokuvien ottamista. Kokeilin tietysti myös että tuleeko vesi tosta reiästä läpi. Ei tullu, harmi. Mutta pakkohan se oli kokeilla koska moni on kysyny että tulisko!

Joo. Ehkä mun oli aika vihdoinkin päästä teini-iän yli! Mutta mitä mieltä te ootte tosta (feikki)septumkokeilusta? Entä oliko mun vihdoinkin aika repiä teininä ottamani lävistys pois?


50 Responses to “liian vanha lävistyksille?”

 1. anna l. says:

  Hhahha et todellakaan ole liian vanha! Yksi kauppamme asiakas on oikee asenne-mummo ja sillä on septumi! Sopii muuten todella hyvin :)
  Itsekin olen ikäkriiseillyt lävistyksieni kanssa. Otin naamastani pois side labretin ollessani 21 kun tunsin olevani liian vanha sille :D Tiedän tunteen. Ensiksi koin kamalan identiteettikriisin, mutta tilanne rauhoittui ajan myötä. Nyt haluaisin kovasti vertical labretin, mutta koen taas olevani liian vanha vaikka olen vasta 22.. Elämä on sitten vaikeeta!

 2. cartsa says:

  mä rakastan sua, ja rakastan tota kuvaa, en kestä. ps. mun mielestä oli hyvä et otit pois, lisää tilaa uusille (; ! vaikka olin sulle niin kateellinen 10v sitten. <3 ota septum villityksen jälkeen jos vielä innostaa, nyt leiki ton kanssa ja totuttele olemaan ilman tota toista ja kato miltä tuntuu, koska sä et tosiaan ole "liian vanha" (:

 3. Anonymous says:

  Hahaha tuleeko vesi läpi siitä :”D mahtava kysymys.
  Mutta niin läväreitten kipuun niin en koskaan oo pelänny ottaa läväriä mutta tatska pelotti :D
  Eikä mielestäni lävärit mikään ikä asia ole, enemmänkin vaan että sopiiko (:
  Mutta tosiaan kumpikaan ei ollu paha t. 3 perus rustoläväriä + tragus ja tatskan omistaja :)

  • nadjastrange says:

   Ehkä mua ei ne tatskat jännitä niin paljoa, koska niitä on kuitenkin tullu otettua paljon useammin kun lävistyksiä!

   Ehkä mun pitäis sit uskaltaa ainakin se tragus ottaa!

 4. laura says:

  Septumi on ollut yksi kivuttomimmista lävistyksistä, jota minulla on/on ollut. Ei todellakaan rusahtanut samaan tapaan kuin esim. tragus! Mene vain kunnon lävistäjälle niin hän osaa etsiä oikean “pehmeän” kohdan, josta se kuuluu lävistää (muuten sattuu :D ).

 5. iiiinnaaa says:

  Septum on ihana, varsinkin sulla! Itellä ollut villeinä teinivuosina 4mm venytys siinä haha :D septum on siitä kiva, ettei se jätä näkyvää arpea kasvoihin :)

 6. Ridge says:

  Kannatan septumia! Itellä oli parin vuoden ajan kyseinen killutin roikkumassa nenässä. Helposti sai tapilla piiloon tarvittaessa, eikä pois ottaessa jääny arpea naamaan :D Itku saattaa tulla sitä ottaessa, koska on niin lähellä kyynelkanavia. Sopis sulle ku nenä päähän!

  • nadjastrange says:

   Joo se on kyllä kiva, ettei tosta lävistyksestä jää arpea! Ja kiitos kommentista, ehkä mä teidän rohkasemana uskallan ottaa septumin :D

 7. annika says:

  Passais tosi HYVIN! Ehkä sun tyyli on muuttunu vuosien varrella ja tuo aiempi lävistys tosiaan kuuluu sinne nuoruusvuosille, mutta septum ois cool. Ikä on vaa numeroita, mutta asenne on mielentila ja sitä tuossa septumissa ois. ;)

 8. nina says:

  ei septumia tehdessä rusahda. se menee sen ohuen ihon läpi, joten nou hätä. ja kivuttomin lävistys mitä itselle on tehty. go for it! käy hakemassa Petskulla <3 (petskull) kaikenlisäksi, septumin voi pitää auki sellaisella pienellä tapilla. mulla on päiviä jolloin en jaksa pitää septumia ja sitten hengailen ilman :D normaalit septum korut on muuten kevyitä ja tottuu todella nopeasti! gogogo!

 9. raaro says:

  et ole liian vanha!
  itsellä ollut tragus nyt varmaan 10v? ja mulla taas tuntu tämä kivuttomilta kaikista muista. piece of cake!
  ja nyt myös seuraavaksi himottais hirmusesti toi septum! sopii sulle myös todella hyvin! go for it!
  -raaro24v.

  • nadjastrange says:

   Oon kuullu sekä septumista että traguksesta niin jäätäviä tulehdustarinoita että senkin takia vähän jännittää.. Mutta onhan noi niin yksilöllisiä juttuja ettei mun kannata jättää ottamatta lävistystä vaan sen takia että kaverilla on joku lävistys tulehtunu :)

 10. RO says:

  Sopii tosi hyvin! :)

 11. Laura says:

  septum näyttäis sopivan sulle ihan hyvin! mutta varmaan ihan hyvä ensin kokeilla tuon feikin kanssa, että miltä se loppujen lopuksi itestä tuntuu:-) x

  • nadjastrange says:

   Jep, samaa mieltä! Pelottaa että jos yhtäkkiä tajuankin etten tykkää tosta yhtään :D Helpompi siis ensin harjotella ton feikkilävistyksen kanssa :)

 12. Laura says:

  Heh mul on toi sama, etten enää ns. uskalla ottaa lävistyksiä vaikka tatuointeja voisin ottaa tuosta noin vaan :D Mulla oli teininä huulikoru ja kun otin sen kakskymppisenä pois, niin oli kans pakko kokeilla et tuleeks vesi läpi :D kyl se vaan tuli xD hehe. Mun huulilävistys ei oo menny vielä useamman vuodenkaan jälkeen umpeen, mutta on se varmasti sen verran kutistunu, ettei siitä ihan kaikki lävistyskorut enää mene läpi. Se on vaan just niinku kaikki vanhemmat aikoinaan “pelotteli”, että sit sulla on se reikä naamassa koko loppu elämän :D
  Ja mitä tuohon septumiin tulee, niin musta se sopii sulle tosi hyvin :)

  • nadjastrange says:

   Muakin peloteltiin sillon sillä arvella, mutta en antanu sen häiritä. Eihän tollanen pieni piste niin paha juttu oo. Ja varmasti se pienenee edes vähän ajan saatossa :)

 13. Mirette says:

  Mä oon taistellu vähän saman ongelman kanssa, et olenko vähän liian noihin läväreihin, vaikkakin septum houkuttaa. Ja mul on myös se ongelma, et mun mielestä se sopis mulle vaan jos olen laittautunut mut auta armias miltä se näyttäis arki-miren naamassa.. äääh, emmä tiedä. Lisää tatskaa :D

 14. Tuju says:

  Sopii kyllä toi septum sulle, mutta mun mielestä joku ei ihan noin “räikee” koru vois olla parempi. :-) Esim joku yksinkertainen musta rengas vois olla kaunis. Mä en ole ikinä tykännyt madonna-lävistyksistä, joten en nyt sitten sen enempää sitä kommentoi… :-D
  Ja suosittelen kyllä ottamaan traguksen! Tai vaikka molemmat tragukset, niinkuin mulla on. Mulla kesti molemmissa tosi pitkään parantuminen, mutta kuten varmaan tiiät niin onhan se yksilöllistä. Ensimmäisen traguksen otto ei edes sattunut, ehkä kun sitä pelkäs ja oletti että se sattuu niin paljon. Toisen kun otin sitten myöhemmin niin se sattui vähän enemmän, mutta nopeastihan se on ohi, niin kuin kaikkien lävistysten kanssa. Ja ikä on vain numeroita! Jos jotain tahtoo niin antaa mennä vaan!

  • nadjastrange says:

   Oon kuullu niin monelta että sen traguksen parantelu on ihan helvettiä! Kiva kuitenkin kuulla ettei se itse toimenpide satu niin paljoa, vaikka taitaa sekin olla yksilöllistä. Ei noihin lävistyksiin onneksi kuole vaikka vähän nipistäiskin :D

 15. KK says:

  Mulla on ollut traguslävistys jo reilut 10 vuotta ja alkuun ainoa ongelma tuli siitä, kun vaihdoin aluksi olleen kaarevan tapin suoraan tappiin. Ilmeisesti ei ollut vielä täysin parantunut ja reikä oli kaareva. HElpotti heti, kun laitoin kaarevan korun takaisin. Jonkin ajan kuluttua pystyi pitämään ihan minkälaista korua vaan. Lävistäminen ei sattunut oikeastaan ollenkaan, oli taitava tekijä. Tosin varmaan hermojen sijaintikin vaikuttaa asiaan…Joillakin tuntuu traguksen kanssa olevan sellaista ongelmaa, että koru alkaa kasvaa ulos. Mutta jos sä tatuoinnit kestät kivun suhteen, niin kyllä kestät traguslävistyksenkin :)

  • nadjastrange says:

   Mä haluisin traguksen suoralla tapilla ja pallolla. Eikö sellasta saa heti? Ja pitääkö sit olla jonkun tyyliin renkaan kanssa kunnes koru on parantunu? Oon niin pihalla lävistysasioista :D

   • KK says:

    Siis meinasin sitä, että siitä mun reiästä tuli vähän kaareva ilmeisesti, joten parani paremmin kaarevan korun kanssa :D (hmm…oliko se sittenkään niin taitava lävistäjä :D ) Mutta nyt siis kaikki korut käy eikä ole kasvanut ulos.

   • Loura says:

    Mulla laitettii heti tappi palloilla ja siinä se on ollu laittamisesta saakka, ku en oo saanu auki. :D
    Eikä muute sattunut käytännössä lainkaan ja se rusahtelu kuulosti lähinnä korvien poksumiselle. :D

    • nadjastrange says:

     Hahah joo mulla oli sama juttu huulikorun kanssa etten saanu sitä ite auki :D Kaksilla pihdeillä kyllä lähti korun kierteet liikkumaan, mutta siihen tarvittiin myös poikaystävän apua.

 16. Cerp says:

  Mulla oli aikoinaan alahuulilävistys ja sillä kohtaa on vieläkin havaittavissa selkeä ympyränmallinen reikä/arpi :D Lävistyksen otin pois joku 9 vuotta sitten. Kantsii varautua, että se kasvaa tosi nopsaa umpeen, mulla meni alle päivä!

 17. Septum sopis tosi hyvin ! Rohkeesti vaan ottamaan ! ;>

 18. Heh, et ole liian vanha ottamaan lävistyksiä! Mä oon 28v ja mulla on naamassa 5 lävistystä. Septum on venytetty viel kaiken lisäks 5mm mutta SILTI sen saa piiloon aina kun haluaa. Siitä tuo lävistys onkin näppärä kun siihen on saatavilla perus paksuuksilla (1,2-2mm) aika hyvin U:n mallisia piilokoruja jos tuntuu et joku päivä haluaakin olla “siistimmällä naamalla”. Itsekin laitan ihan perus silikonitunnelin aina töihin mennessä, koska tiedän että jotkut asiakkaat saattaa moisesta sonnin rinkulasta provosoitua :) Nyt itseäni melkein harmitti kun on tullut noita ihania septum klikkereitä mut sen tunnelin kanssa saisin ehk pidettyä moista :D

  • nadjastrange says:

   Hyi apua septumin venyttäminen sattuu varmaan ihan sikana :o Mut tosi hyvä että korun saa piiloon halutessa, varsinkin jos on sellasessa duunissa jossa joku kakkiainen saattaa ottaa toisten lävistysten kommentoinnin omaksi asiakseen :D

 19. H says:

  Sulle kyllä sopii septum, toi koru vaan on ruma.

  Itse aikoinaan mietin pitkään traguksen ottamista, pari kertaa tuli käännyttyä pois lävistysliikkeen ovelta. En jännittänyt kipua vaan enemmän mietitytti v-mäinen paranemisprosessi. Jostain syystä mulla paranee haavat huonosti joten kaikkien lävistysten kanssa on ollut enemmän tai vähemmän ongelmia.

  Otin traguksen ysärijulkkis Yatzkalla, joka laittoi lävistykseen liian pienen korun syystä että “nipukka” on niin pieni.

  Huonostihan siinä kävi, korussa ei ollut turvotusvaraa joten pieni pallo upposi reiän sisälle.

  Sain tosi töykeää palvelua kun kävin vaihdattamassa pidemmän tapin, lävistäjä nillitti kun joutui ilmaiseksi vaihtamaan korun ja väitti että olen itse laiminlyönyt lävistyksen hoidon.

  Myönsi kuitenkin lopulta että oli mokannut laittamalla liian lyhyen tapin, hoitotoimenpiteenä käski laittaa korvaan kurkumaa. En laittanut maustetta korvaan, lävistys lähti paranemaan kun koru saatiin vaihdettua. Joten en suosittele Harnessia. :)

  • nadjastrange says:

   Okei kiitti vinkistä, en siis ainakaan sinne mee ottamaan! Mäkin oon kuullu paljon siitä että septum on parantunu tosi huonosti, ja esimerkiksi nukkuminen on ollu tuskaa :D Pelottaa!

 20. aldbs says:

  voi apua kuinka sait mut ikävöimään omaa septumia. pakko varmaan hankkia itsekkin vain tuollainen feikkikoru niin saa sen tarvittaessa ikävän tullen takaisin :-D

  eikä koskaan voi olla liian aikuinen tai vanha lävistyksille, ne kuitenkin on tosi iso osa identiteettiä (ainakin itselläni ollut ja on edelleen, vaikka olen tavallinen naapurintyttö!) Olet hurjan kaunis ja edelleen lemppari ihminen :-)

  • nadjastrange says:

   Noi feikkikorut on kyllä tosi käteviä! Ajattelin seuraavaksi ostaa jonkun “tavallisemman” ja ohuemman mallisen. Ja oot kyllä oikeessa siitä että ne on iso osa identiteettiä – kuten myös tatuoinnit. :)

 21. Jenna says:

  Septum sopii sulle kyllä älyttömän hyvin! Ihan sun tyylinenkin. Kauheen monelle ei meinaan mun mielestä toi läväri sovi :-) Rohkeesti vaan ottamaan, et oo missään nimessä vielä liian vanha!!

 22. Ence BOO says:

  Multakin kysytään aika usein, että tulisko vesi poskilävistyksistä. Harmi kun ei tuu :D

  Muakin on jo jonkin aikaa himotellut septumi, mutta oon miettinyt onko se liikaa smileyn kanssa. Sit oon miettinyt jos vaan ottaisi ja käyttäisi siinä tappia, ettei se ees näkyisi. En tiedä miksi :D Ihme himoja.

  • nadjastrange says:

   Yhellä mun kaverilla on septum ja smiley eikä ne mun mielestä näytä mitenkään hirveeltä! Mutta makuasiahan se on :) Ja tosiaan jos tuntuis ettei ne sopiskaan yhteen niin aina vois käyttää sitä tappia :)

 23. N says:

  Otin traguksen noin 3 vuotta sitten, vähän se sattui mutta eniten ällötti se ruston rusahtelu! Kipu ei ollu paha itse lävistystilanteessa mutta parantuminen oli aika tuskaa, parin kk:n päästä ilmestyi patti (joka kyllä häipyi ajan ja runsaan suolaveden läträämisen myötä) ja lävistys oli kokonaan parantunu n. vuoden kuluttua sen otosta. Kannattaa miettiä kumpaan korvaan sen ottaa koska ite en ainakaan pystyny nukkumaan parantumisaikana sen puoleisella kyljellä :D Niin ja ylempänä olevaan kommenttiin, että rengas on kaikkein huonoin koru parantumassa olevaan lävistykseen, koska se takertuu helposti joka paikkaan. Tappi tai kaareva tappi on paras, itsellä oli ihan suora tappi :)

  Mutta nyt en ottais kyllä tuota mistään hinnasta pois, ja vaikka muistan vielä elävästi ton parantumisajan tuskan, niin haaveilen jo toisellekin puolelle tragusta.

  Summa summarum, kannattaa ottaa jos lävistystä haaveilee! Ei siihen oo koskaan liian vanha, ja kyllä sen parantumisajan kestää. Perus maalaisjärjellä ja hygienialla välttää hyvin pitkälle kaikki kauhutarinoiden kohtalot :D

 24. emma says:

  ihana, sopii sulle! =) tulee mieleen fka twigs vähäsen.

Kommentoi